אחד הבילויים המפנקים בענף התיירות הם מלונות הבוטיק: מלון קטן לרוב, יוקרתי, מפנק ומעוצב בקפידה. אלא שבעוד לפני שנים ספורות הם נחשבו לקונספט מיוחד ומרענן פה בארץ, כיום, הם כבר לגמרי חדשות של אתמול ובין מלונות הבוטיק הרבים שממשיכים להתרבות - רק מעטים מצליחים לשרוד ולשמור על תפוסה מלאה. אז איך בכל זאת "מצפה הימים", כנראה מלון הבוטיק הראשון שהוקם פה (עוד לפני שהמושג בכלל הומצא) ממשיך לקרוץ לאורחים? מתברר שהסוד הוא דווקא באותו קונספט הוותיק.

המקום: כן, גם בסוויטות המפוארות והמפנקות ביותר של המקום – ניתן לזהות את סימני הגיל על קירותיו של המלון שקיים כבר כ-50 שנה. מי שמחפש עיצוב הייטקי וחדשני – לא ימצא אותו כאן ובמקומו יתקל בעיצוב יותר שמרני וחמים. אלא שדווקא הקונספט הוותיק של המלון שהצליח להשתמר הוא סוד הקסם של המקום הזה. בעוד שהכל סביבנו הופך מתועש ומלונות בוטיק נראים כמו שטאנץ מעוצב קבוע, מצפה הימים, ששימש בעבר בית הבראה של ממש ועדיין מחזיק משק אוטרקי כמעט של חווה אורגנית המספקת את צרכי המלון, הופך לרלוונטי יותר מתמיד.

המלון הצפוני ממוקם ליד צפת ומרחק נגיעה מראש פינה ואומנם מוגדר כ"מלון בוטיק", אך משתרע על פני שטח עצום של 150 דונמים. המלון החל את דרכו כבית הבראה שהקים רופא גרמני-יהודי שעלה ארצה בשנות ה-20, ד"ר אריך יעקב ירוס. הוא כלל 12 חדרי אורחים והושתת על בסיס הרפואה הטבעית. כשהגיע לגיל זקנה מכר את המקום לסמי חזן, בוגר בית הספר החקלאי המשמש כמנכ"ל המלון. חזן מצדו חזן הסב את המקום מבית הבראה למלון, פיתח את המשק האורגני והקפיד על הקונספט שלפיו המזון, המשקאות, מוצרי הספא ואפילו הפרחים המקשטים את המלון נשענים על תנובת החווה, ומקורם ברובם בשטח המלון עצמו. ואם תצאו בשעות הבוקר המוקדמות לחוות הגידולים האורגניות – תוכלו למצוא את חזן שותל בהתלהבות זני פירות וירקות חדשים שהביא מחו"ל בגינות.

מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
הסבה מבית הבראה למלון|צילום: באדיבות מצפה הימים

המלון מונה 96 סוויטות וחדרים וכולל מתחם ספא ובריכת שחייה מקורה. ביתר השטח ניתן למצוא את חלקות הגידול החקלאיות, הבוסתן, הרפת, לול תרנגולים, דיר עיזים, גינות תבלין, מחלבה, מאפייה וסבוניה, כמו גם את חנות המשק וחנות הסבונים שמציעות למכירה את תוצרת המקום. 

השמועות על איסור דיבור בטלפון – נכונות חלקית. במלון מבקשים שלא תדברו בטלפון או תשמיעו צלצולי טלפון במתחמים הציבוריים כדי לשמור על האווירה הרגועה, אבל כמובן שניתן להסתובב עם המכשיר, להתכתב, לגלוש וכו' ואפילו תוכלו ליהנות מגלישה חופשית בווי-פי.

החדר: החדר שקיבלנו אנחנו היה ה"סוויטה סופיריור", אחד החדרים היוקרתיים והמרווחים ביותר שמציע המלון. החדר ענקי בגודלו (כ-75 מ"ר) ומציע מרפסת ארוכה שמשקיפה על הנוף הגלילי ומשתרכת לאורך שניים מקירותיו, שולחן עבודה עם כסא נוח, כורסת שזלונג ופינת הסבה הכוללת ספות לצד שולחן. על השולחן הונחה סלסלת פירות ובקבוק מים. בחדר הרחצה חיכתה לנו אמבטיית ג'קוזי גדולה המשקיפה גם על הנוף שמסביב. שם באמבט חיכו גם מגוון סבונים ומוצרי ניקיון מפנקים שהוכנו בסבונייה של המלון מחומרים טבעיים ובעבודת יד.

במלון שש רמות של חדרים: החל מ"חדר קלאסיק", האפשרות הבסיסית ביותר, ועד "הסוויטה הנשיאותית, שמציעה שני חדרי שינה ושטח של כ-125 מ"ר. בחדר האמבטיה של כל החדרים תוכלו למצוא סבון טבעי תוצרת המלון, אך סוג הסבון שונה בין רמות החדרים השונות. כמו כן, בהזמנת סוויטות דלקס ומעלה מקבלים פירות, עוגיות תוצרת המלון, פירות, מים ושתייה קלה במיני בר.

מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
יוקרתית ומרווחת. ה"סוויטה סופיריור"|צילום: באדיבות מצפה הימים
מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
מרפסת ארוכה שמשקיפה על הנוף הגלילי |צילום: באדיבות מצפה הימים

מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
סבונים טבעיים בחדר הרחצה|צילום: באדיבות מצפה הימים

מה עושים: אם אתם פעלתנים במיוחד תמיד תוכלו לצאת לטיול באזור הגולן והגליל, אלא שמרבית באי המלון מעדיפים לא להרחיק לכת ולהישאר להתפנק במלון.

סיור בחווה האורגנית: לא משנה איך תבחרו להעביר את זמנכם שלכם - בילוי חובה במקום הוא סיור בחווה האורגנית. לאלה בינינו שאינם מתעניינים במאכלי בריאות זה עשוי להישמע מעט משמים, אך כמי שחששה מזה בהתחלה – אוכל לספר כעת מדובר בחוויה שאסור לפספס. בעוד שההליכה לסופר או מקסימום לירקן היא פעולה מבאסת למדי, כאן בסיור תוכלו להיזכר עד כמה פשוט ומהנה איסוף הירקות הפירות שלנו יכול להיות, כשהוא נעשה בצורתו הטבעית. האבטיח והמלון שנמכרים בבתי הקפה של ת"א בחמישים שקלים – גדלים פה בנונשלאנטיות על שיחים קטנים בצדי הדרך, לצד דלעת, תירס, תבלינים, צמחי מרפא ואפילו ליפה לסבון. לאורך הסיור תוכלו לנשנש קצת פירות יער וגידולים שונים הישר מהעץ ואם יתמזל מזלכם, אפילו תפגשו את אבו שוויד, העובד המסור בחוות הגידולים, תושב טובא זנגרייה שבמשך כל היום מטפח את הגינה באהבה ובהתלהבות כובשת.

סיורים מודרכים לחווה מתקיימים בימים ראשון, שלישי, חמישי ושבת ללא תשלום. עוברים בחווה, בדיר, בערוגות הירק והפרי, רואים את המחלבה, את בית הקפה ואת בית הסבונים.

מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
אל תוותרו על הספא|צילום: באדיבות מצפה הימים

הספא: החוויה במצפה הימים לא תהייה שלמה ללא ביקור בספא, שמציע אגב גם ימי כיף למי שגר באזור או שלן במלון אחר בסביבה. תפריט הטיפולים מגוון ביותר ומציע טיפולי יופי, טיפולי פנים ועוד באמצעות צמחי מרפא, שמנים וחומרים טבעיים המיוצרים בחווה. מתחם הספא כולל גם בריכה מקורה, ג'קוזי פנימי וחיצוני וסאונה רטובה ויבשה. הטיפולים בספא היו מעולים. הבריכה המקורה הצמודה לספא דווקא קרצה לנו פחות.

הספורטאים שבנינו יוכלו למצוא גם חדר כושר ומגרש טניס במתחם. בנוסף, סדר היום כולל גם צעידת בוקר מודרכת  ושיעורי סטודיו כגון: יוגה, פילאטיס,  פלדנקרייז, שיעורי עיצוב וחיטוב וארובי.

מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
לכו לבקר בחוות הגידולים האורגניות|צילום: באדיבות מצפה הימים

אירועי תרבות: אם אתם מזמנים מקום למלון – כדאי שתציצו גם על תוכנית התרבות של המלון המתפרסמת באתר המלון ומוקדש בכל חודש לנושא אחר. כשאנחנו הגענו – הנושא החודשי התמקד בענף התקשורת וכלל הרצאות של דמויות מעניינות כמו רביב דרוקר וכתבת חדשות 2, עמליה דואק, לצד אמה נחמה דואק, כתבת ותיקה של "ידיעות אחרונות".

מדד הפינוקים: כאמור, הפינוק העיקרי של המלון הוא הקונספט הייחודי והטבעי שלו, בעיקר עבור העירוניים שבנינו. יש משהו מהפנט בלהסתבן בסבון שרגע קודם לכן ראית איך מכינים אותו מצמחים שגדלים בגינה ומחומרים טבעיים, בללטף עז חמודה ואת בנה הקטן שלצידה ואז לאכול את הגבינה שהכינו מהחלב שלה במחלבה שביקרת בה קודם, או לנגוס בקרואסון בארוחת הבוקר, שנראה ומרגיש אחר מזה התעשייתי והוכן לפניי זמן קצר במאפייה.

מה שהקפיץ את מצב רוחנו פלאים עם הגיענו למקום היתה סלסילה מלאה בכל טוב שקיבלנו לארוחת הצהריים – ארוחה שאני באופן אישי הייתי מאמצת באופן קבוע לו רק הייתי יכולה, או לפחות מאושרת לקבל אחת כזאת בראש השנה. סלסלת לחמים טריים המלווה בגבינות משובחות ממגוון סוגים שהגיעו מהמחלבה. לצדן ניתן היה למצוא ריבת משמש טרייה, זיתים אורגניים, יוגורט מהמחלבה העשוי מחלב ממרעה חופש, ירקות אורגניים מחוות הגידול וגם בראוניז שנאפו במאפייה.

סלסילה שכזאת, מסבירים במלון, אפשר להרכיב בחנות המשק או להזמין מתפריט שירות חדרים כסלסילה מוכנה. מחיר לסלסילה עומד על 185 שקלים (במקום מציינים שסל הפיקניק שתקבלו יהיו גם סכו”ם, פותחן בקבוקים, מפית בד גדולה וכוסות יין וכי את כל אלה, לרבות הסל, תוכלו לשמור כמזכרת). גם ארוחת הבוקר המשובחת והסבונים הטבעיים שבחדר הם חלק מהפינוק.

מדד השכנים: במקום ניתן למצוא אורחים בטווח גילאים רחב – בעיקר זוגות צעירים או מבוגרים, אך ללא ילדים קטנים ותינוקות (הכניסה למלון מותרת לילדים מגיל 10 ומעלה), מה שמסייע לשמור על הרוגע והשקט. במהלך השהות שלנו נערכו במקום הרצאות בנושא תקשורת ולכן נתקלנו בלא מעט עיתונאים מוכרים, כמו גם זוג סלבריטאים מוכר שהגיע לסופ"ש.

מה אוכלים: יש נטייה להתבלבל בין מזון אורגני ובין מזון רזה ונטול שומן ולכן כדאי מאוד לעשות סדר: אורגני לא בהכרח אומר רזה יותר, בעיקר לחובבי הגבינות השמנות והמאפים. דווקא הטריות והייחודיות של המקום גרמו לנו לאכול יותר מהרגיל.

ארוחת הבוקר מוגשת במסעדת המלון (המוגדרת כמסעדה צמחונית, אך מגישה גם דגים). מדובר באחת מארוחות הבוקר המרשימות והמפנקות ביותר שנתקלנו בה, אם לא המרשימה ביותר. היא מציעה שילוב נדיר בין השפע שאנחנו הישראלים אוהבים כל כך – מגוון של יוגורטים, גבינות, ממרחים, דגנים, ירקות, פירות, מאפים וחביתות שמכינים במקום, לצד שמירה על מזון משובח, טרי ואורגני שכאמור מגדלים ומכינים ברובו במקום.

בנוסף, לצד המלון ניצבת גם מסעדת השף הבשרית "מוסקט", בראשה עומד השף רועי דקל. גם המסעדה נשענת על תנובת החווה, לצד הזמנת מוצרים שאינם קיימים בחווה מבחוץ. מוצרים אלה, לדברי השף, מקורם בישראל ואינם מיובאים מחול. מחיר מנה עיקרית לאדם במסעדה ינוע בין 78 למנת רטטוי ירקות ל-151 שקלים לסטייק עגל או כ-300 שקלים לארוחה בת ארבע מנות. השף, שהגיע למקום הישר מהבראסרי בתל אביב, יודע היטב את העבודה ומציע תפריט איכותי ועשיר. אזהרה אחת: שימו לב שמרוב התלהבות במנות הראשונות לא תמצאו את עצמכם שבעים עוד לפני המנה העיקרית.

מצפה הימים (צילום: באדיבות מצפה הימים)
ארוחת בוקר מאוד מרשימה|צילום: באדיבות מצפה הימים

מחירים: לא זולים. כדי להנות מכל הקונספט המגניב הזה – תצטרכו גם לממן אותו. באתר וגם במקום מציינים שהמחירים משתנים מעת לעת ולא נוקבים במחיר חד משמעי. מחיר האירוח הוא החל מ-1,790 שקל ללילה כולל ארוחת ערב ושני טיפולים (חבילה מיוחדת של מוצ"ש).

בסיס האירוח (להזמנות שאינן חבילה או מבצע מיוחד) הוא חצי פנסיון, הכולל ארוחת בוקר וארוחת ערב במסעדת המלון הצמחונית. למעוניינים להמיר את ארוחת הערב למסעדת השף מוסקט, תוספת של 115 שקל לאדם (ארוחה בת 4 מנות לאדם) וביום שישי התוספת היא של 155 שקל לאדם. ארוחת צהריים אפשר להזמין באמצעות שירות חדרים (לבחירה מתפריט) או לאכול במוסקט (עסקיות החל מ-78 שקל בימים א'-ה').

עם זאת, לפני ההזמנה כדאי מאוד לבדוק את רשימת המבצעים של המלון, שם תוכלו לרוב למצוא חבילות המשלבות גם את טיפולי הספא וארוחות במסעדת המלון בתוך החבילה.

שורה תחתונה: פינוק אמיתי ששומר על ייחודיות והצליח להקסים אותנו. עם זאת, תצטרכו להכין את הכיס להוצאה שלא נופלת ממחירו של צימר יוקרה גדול עם בריכה וג'קוזי פרטיים.  

*הכתבת היתה אורחת המלון