קלוז אפ של מלא סוכריות גומי צבעוניות (צילום: istockphoto)
סוכריות גומי. בוודאות עדיף קפוא|צילום: istockphoto

קיץ. חם. חם מדי. עד עכשיו לא חידשנו לכם כלום, ולצערנו, בכל הקשור לתחזית מזג האוויר גם לא נחדש - יהיה רק חם יותר. אבל זה לא אומר שאין לנו רעיונות איך לצנן קצת את האווירה (בקטע טוב), ואנחנו לא מתכוונים לחופשה קיצית בקאריביים או לשיט קרחונים בקוטב. למעשה, אם יש לכם פריזר בבית - אתם כבר בחצי הדרך לגן עדן קיצי. כל מה שצריך זה להקפיא, ויש לא מעט מה: 

ענבים: נכון, כבר לא מדובר בחידוש גדול, אבל בכל זאת - אי אפשר שלא לציין אותם. אחד הפירות המושלמים בכל צורה שהיא, אבל כשהם קפואים - הם יותר טובים מכל ארטיק.

פטל ותותי בר: קצת פחות נפוצים אבל טעימים באותה מידה. פטל קפוא הוא פשוט סוכרייה קרירה ונהדרת. קחו אותם שמורים היטב בצידנית לים או לבריכה - זה תענוג. 

בואו לפייסבוק שלנו, יש מזגן

שיפודי ענבים קפואים (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
שיפודי ענבים קפואים. כולם יודעים, כי זה נכון|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

בננה: קחו בננה קפואה, פרסו אותה ומרחו את הפרוסות בחמאת בוטנים או שוקולד או גם וגם. דברו איתנו אחר כך.  

סוכריות גומי: מכירים אותן כשהן מגיעות בתוך שלגון, ותמיד יש מהן מעט מדי? אז ותרו על השלגון. סוכריות גומי קפואות מקבלות מרקם יציב יותר ושומרות על טעמן המושלם. תקפיאו שקית שלמה ותשתוללו. 

סניקרס: מכירים את חטיף הגלידה סניקרס? אז הגלידה, במקרה הזה, לא באמת נחוצה. חטיף סניקרס במקפיא ייזל ויטפטף פחות מהגלידה, וישמור על היחס המושלם של מתוק-מלוח-רך-קראנצ'י. אגב, אם אתם מעדיפים חטיף שוקולד אחר - יש לא מעט שיעבדו, ממארס ועד מילקיוויי, ואפילו אגוזי. 

ריבת תותים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
זהירות, רק לשעתיים. ריבה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

יוגורטים ופריגורטים: של כל חברה, מכל סוג, בכל אחוז שומן ובכל טעם. פשוט הקפיאו אותם ותקבלו ארטיק יוגורט פירות מרענן, ובדרך כלל גם דל בקלוריות. 

ריבה: אוקיי, זה כבר יותר מסובך, כי אסור לשכוח אותה בפריזר, אחת היא תתקשה לחלוטין ותשבור לכם את השיניים. אבל שעתיים בפריזר יעשו לריבה שלכם רק טוב, ככה בכפית או מעל גלידה. 

חיתוכיות לימון: זוכרים את חיתוכיות הלימון האלה שהכנו כאן רק בשבוע שעבר? אז גם להן פריזר יכול להחמיא. 

חיתוכיות לימון  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מושלמות גם קפואות. חיתוכיות לימון|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

שוקו חם: שוב, מדובר בהקפאה מוגבלת. הכינו שוקו חם עשיר ומתוק, הקפיאו לשעתיים מקסימום - כך שעדיין תוכלו לאכול עם כפית את שבבי הקרח. מדבור בסוג של ברד שוקו טעים במיוחד. 

פלחי אבטיח: אבטיח קפוא זה טעים, אבל חייבים לאכול אותו קפוא ממש, ברגע שהוא יוצא מהפריזר. אם אתם מארחים - אל תוציאו את כל המגש אלא פלח פלח, כי אבטיח מופשר זה רע בדיוק כמו שזה נשמע. 

פלחי אבוקדו: מקפיאים למקסימום 4 שעות ומפזרים על הפלחים צ'ילי ומלח. חטיף כיפי בטירוף.  

פלחי תפוז: הנה משהו שלא ברור לנו איך לא ניסינו עד עכשיו. מקפיאים, מסירים את הציפה (השכבה שמפרידה בין פלח לפלח) ונהנים. 

בננה (צילום: אימג'בנק / Gettyimages, thinkstock)
לפרוס ולמרוח חמאת בוטנים|צילום: אימג'בנק / Gettyimages, thinkstock

עלי חסה קפואים: עוד הצעה לנשנוש בימים החמים. עלי חסה קפואים וצוננים, שטובלים ברוטב של רוקפור או כל רוטב עשיר אחר. 

עוגת גבינה אפויה: כבר גילינו שעוגת גבינה הולכת טוב בגלידה, ויש אפילו יוגורט בטעם עוגת גבינה אפויה, אז למה לא ללכת על הדבר האמיתי? אין שום סיבה. לכו על זה. 

מנגו ומלון: עוד שני פירות אהובים שההקפאה יכולה לתת להם מרקם אחר וקרירות מבורכת. 

חטיף סניקרס (צילום: מתוך האתר squidoo.com)
אפשר גם חטיף שוקולד אחר, אבל זו ההמלצה הרשמית |צילום: מתוך האתר squidoo.com

פירות משומרים: אוקיי, אם פירות טריים טעימים כמו שהם ויכולים לעבוד טוב גם בהקפאה, אז במקרה של פירות משומרים - אין ספק שההקפאה היא שדרוג של ממש. אפרסקים, מישמשים או אננס, פתחו את קופסת השימורים, רוקנו את הנוזלים והקפיאו.  

שוקולד מנטה: מכירים את דפי השוקולד מנטה הדקיקים, כמו After Eight ודומיהם? הקפיאו אותם. סמכו עלינו. 

בירה שחורה: כמו ארטיק קולה רק הרבה, הרבה יותר מגניב. 

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאה חומה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הדעות חלוקות. מדובר, בכל מקרה, במבצע מורכב|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

רסק תפוחים: הקפיאו רסק תפוחים במגש קרח, ותקבלו קוביות סורבה תפוחים קפואות ומרעננות. 

עוגיות שוקולד צ'יפס: גם כאן, מדובר במבצע מורכב. קודם כל - נכון שאין כמו עוגיות שוקולד צ'יפס טריות ברגע שהן יוצאות מהתנור, אבל יש אנשים שמוכנים להישבע שאם רק תתאפקו ולא תחסלו את כל התבנית, צפויה לכם הנאה מסוג אחר. אז ככה: מקפיאים את העוגיות זמן לא רב לאחר יציאתן מהתנור, כשהן בתוך שקית אטומה. השוקולד אמור להישאר רך יחסית, והבצק קפוא. מדהים. 

"מאסטר שף" חוזרת בעונה חמישית - ראשון ושלישי, 21:00

 >> לאיזו מסעדה כדאי לקחת אורחים מחו"ל?