הצעירות והצעירים של היום הבינו היטב כי הדרך להגשים את חלומותיהם היא באמצעות קריירה שבה ניתן להרוויח שכר גבוה, כזה שמותאם ליוקר המחיה, וכן קריירה שיש בה עתיד. אותם צעירים מצאו את הפתרון האידיאלי למצב: קריירה בהייטק.

לימודי תעודה בדרך להייטק: למה כולנו צריכים להתנהל בדיוק כמו דור ה-Y?

דור ה-Y יודע בדיוק מה טוב לו וכנראה שכדאי להקשיב לו. יותר ויותר צעירים מקבלים את ההחלטה שלא להשקיע שלוש או ארבע שנים מהחיים בנתיב הלא פשוט בדרך לתואר אקדמי, הכולל פסיכומטרי, השלמת בגרויות, מכינה, וכמובן, הלימודים עצמם. אותם צעירים מבינים שקיימת אלטרנטיבה לתואר האקדמי - והיא לימודי תעודה וקורסים.

יוקר המחיה הוא שיקול משמעותי מאוד בהחלטה של אותם צעירים ללמוד קורסים ולא תואר באוניברסיטה. במציאות שבה לסטודנטים קשה לסגור את החודש, ותואר אקדמי כרוך בהוצאות כבדות כמו שכר לימוד, דיור ומחייה, דור ה-Y מחפש פתרון אחר ומעשי יותר כדי להגיע לקריירה, כזה שמסתכל למציאות בעיניים ומביא בחשבון את האתגרים הכלכליים של היום.

בני ובנות דור ה-Y חושבים באופן פרקטי, הם רוצים להגיע ליעד במהירות וביעילות, כבר אין להם רצון לבזבז את השנים הקריטיות ביותר בחייהם בלימודי תארים במקצועות שכבר אינם רלוונטיים, או כאלו שבסופו של דבר יביאו אותם אל עבודה בשכר נמוך. בדיוק מהסיבות האלה, הצעירים הבינו שלימודי תעודה הם מסלול מהיר ואפקטיבי, אשר יכול לפתוח דלת להשתלבות בקריירה רווחית תוך זמן קצר.

במקצועות ההייטק, ההבנה הזו רק מתחדדת. כדי להשתלב במקצועות המבוקשים ביותר בתעשייה, כבר אין צורך בהכרח ללמוד תואר שלם, אלא ניתן לבחור בקורסים לתעודה המהווים מסלול מרוכז ופרקטי להכשרה לתפקידים נדרשים.

טרפיקו - 2 (צילום: sabthai, shutterstock)
צילום: sabthai, shutterstock

ב-HackerU, החברה להכשרה והשמת עובדים למקצועות ההייטק, מציינים כי מספר הצעירים המתעניינים בלימודי תעודה במקצועות ההייטק נמצא בעלייה משמעותית בשנים האחרונות, וכי נצפתה עלייה ניכרת בביקוש לאותם מסלולים לאחר משבר הקורונה.

האקריו מציעה קורסים להכשרה במקצועות הייטק מבוקשים, שבהם מקנים כלים להשתלבות בתעשייה. בהאקריו מבינים כי הדבר החשוב ביותר בדרך לקריירה בהייטק הוא הצעד הראשון, כלומר רכישת הידע והכלים שיכולים לפתוח את הדלת לתפקיד הראשון בתעשייה. מסיבה זו, החברה הציבה לה למטרה לזהות מועמדים איכותיים עם פוטנציאל להצליח בהייטק, לספק להם את ההכשרה המותאמת לכישוריהם, ולסייע להשתלבותם בתעסוקה. מתוך הבנה כי עולם ההייטק הוא דינמי וכדי להצליח בו חייבים להגיע מוכנים, מתאימים בחברה את הקורסים להתפתחויות בתעשייה ולכלים הנדרשים בה, ובמהלכם לומדים עקרונות עדכניים ורלוונטיים לדרישות המעסיקים.

אילו מקצועות כדאי ללמוד?

ההכשרות בהאקריו מוצעות במקצועות בעלי ביקוש בהייטק, והתכנים הנלמדים בהן מותאמים לדרישות בשוק ומתעדכנים באופן תדיר. בין הקורסים הנלמדים כיום בהאקריו, ניתן למצוא מקצועות כגון ניהול תשתיות תקשורת, ניהול מוצר, הגנת סייבר ואבטחת מידע, בדיקות תוכנה (QA), פיתוח Full Stack ובניית אתרים, שיווק דיגיטלי, עיצוב גרפי לדיגיטל, מקצועות הדאטה, פיתוח תוכנה DOTNET, פיתוח אוטומציה, אנימציה בתלת ממד, אפיון חוויית משתמש (UI/UX), גיימינג ופיתוח משחקים ועוד.

כמה זמן לומדים? 

מרבית הקורסים בהאקריו נפרסים על פני פרק זמן שבין 4 ל-14 חודשים, ובסיומם בוגרים אשר עומדים בדרישות הקורס יזכו להשמה לעבודה בהתחייבות חוזית. מדובר על מתכונת מרוכזת, שקצרה ממשך הלימודים לתואר אקדמי (שאורכו בין שלוש לארבע שנים). הלימודים מתקיימים במתכונת נוחה לשילוב עם עבודה. כמו כן, ניתן ללמוד במתכונת אונליין.

כמה אפשר להרוויח?

אחת השאלות שכל צעיר וצעירה שואלים את עצמם כשהם עומדים בפני בחירת מקצוע, היא כמה הם צפויים להרוויח בתום הלימודים. תעשיית ההייטק ידועה בשכר גבוה שנמצא מעל הממוצע במשק הישראלי. רמות השכר בהייטק משתנות מתפקיד לתפקיד, אולם השכר הממוצע עומד על כ-30,000 שקל. המשכורות בהייטק אף ממשיכות לעלות משנה לשנה, וזאת בניגוד למתרחש במשק הכללי, שבו השכר הממוצע נמצא בירידה מסוימת.

אז כמה אפשר להרוויח בתפקידים המבוקשים? ראשית, חשוב לציין שעובדים בלי ניסיון בהייטק, שמתחילים בתפקיד הראשון שלהם אחרי הלימודים נקראים "ג'וניור". ברוב המקרים רמות השכר במשרות ג'וניור הן נמוכות מהממוצע, אך אחרי כמה שנים בודדות של צבירת ניסיון, אפשר להעלות את השכר משמעותית.

מפתחי תוכנה בתפקיד ראשון (ג'וניור) מרוויחים 10,000–14,000 שקל. בעלי ניסיון של שנה עד שלוש שנים כבר מגיעים לשכר גבוה יותר, שבין 16,000 ל-20,000 שקל לחודש. בעלי חמש שנות ניסיון ומעלה מגיעים לשכר שבין 30,000-40,000 שקל.

בתחום ה-QA, בתפקידי ג'וניור מרוויחים 8,000–10,000 לחודש בממוצע. בעלי שנה עד שנתיים של ניסיון מרוויחים 10,000–15,000 שקל לחודש, מנהלי צוותי QA מרוויחים 20,000–30,000 שקל.

בתחום הסייבר, משכורת ג'וניור נעה בין 12,000 ל-15,000 שקל. בעלי ניסיון של שנה עד שלוש שנים מרוויחים 15,000–20,000 שקל, ובעלי ניסיון של מעל 5 שנים 25,000–40,000 שקל לחודש.

במציאות שבה יש כמעט 10,000 משרות פנויות בשוק ההייטק, ניתן לזהות צורך משמעותי בעובדים. אפשר לראות שההייטק הוא אפיק קריירה יציב ובטוח מבחינה כלכלית, עובדה שמושכת אליו צעירים רבים.

היכן לומדים?

האקריו מפעילה שני סניפים: ברמת גן (במתחם הבורסה) ובחיפה (במתחם הצ'ק פוסט), בנוסף, את מרבית הקורסים ניתן ללמוד Live באונליין.

למי זה מתאים?

לימודי תעודה במקצועות ההייטק יכולים להתאים למנעד רחב של צעירות וצעירים שנמצאים בתחילת הדרך לקריירה מבוקשת. הקורסים מתאימים הן לחיילים משוחררים והן למי שמעוניינים לעבור הסבת מקצוע להייטק, שלפעמים גם נמצאים אחרי תואר בתחום אחר ומעוניינים לשדרג את הקריירה וההכנסה.

מכיוון שתעשיית ההייטק מגוונת מאוד, הלימודים מתקיימים בהיצע רחב וכך יכולים להתאים למגוון אנשים וסוגי אישיות. הם מתאימים לאנשים הנמשכים למקצועות הריאליים ולעולמות המדעים והתוכנה, וגם לאנשים יצירתיים המתעניינים בעולמות השיווק והעיצוב. בהייטק יש מקום לכולם – ולכן, כפי שכבר הבינו בני ובנות דור ה-Y, חשוב מאוד לבחור את המסלול המיטבי, שיסייע לסלול את הדרך לקריירת החלומות.

הכתבה באדיבות אתר לימודים בישראל.