טקס מצטייני הרמטכ
49 קצינים ו50 נגדים מצטיינים|צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

אמש (א') התקיים טקס מצטייני הרמטכ"ל, בו ניתנה הוקרה ל- 49 קצינים ו- 50 נגדים על פועלם המסור בשירותם הצבאי. המצטיינים נבחרו בקפידה מכלל הזרועות והחילות, וקיבלו תעודה ישירות מידיו של הרמטכ"ל, רב אלוף גדי אייזנקוט, בנוכחות חברי פורום מטכ"ל, משפחות וחברים.

טקס מצטייני הרמטכ
"כל סיכול של אירוע בגזרה הוא אירוע שתצפיתנית לא תשכח", סרן אברהם|צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

מתוך שלל הסיפורים של המצטיינים, אנו מביאים שלושה יוצאי דופן:

"העיניים של הלוחמים בשטח"

הוריה של סרן ישראלה אברהם עלו ארצה מאתיופיה בשנת 1990. "הוריי מאוד ציוניים ואוהבים את הארץ. אני החיילת הראשונה במשפחתי, זו גאווה גדולה", מספרת ישראלה. ב-2009 היא התגייסה לשרת בתור תצפיתנית, אך כמו רבות אחרות העדיפה להתגייס לתפקיד אחר. "כיום, במיוחד לאחר מבצע "צוק איתן", המודעות לתפקיד היא שונה לגמרי. החשיבות של התפקיד הוטמעה בקרב הציבור ואנחנו כבר בעידן אחר. כל סיכול של אירוע בגזרה הוא אירוע שתצפיתנית לא תשכח, ואנחנו עומדות מול מספר רב של אירועים כאלו. התפקיד משמעותי מאין כמוהו", היא מספרת.

ישראלה יצאה לקצונה ושירתה במגוון הגזרות המבצעיות כמפקדת מחלקה ולאחר מכן כמפקדת פלוגה. כחלק מתפקידה כמ"פ בבית הספר לאיסוף קרבי, בו מכשירים את התצפיתניות עם הסימולאטורים הכי חדשניים, ישראלה אמונה על הכשרת כלל התצפיתניות שמגיעות אליה לשלל הגזרות המבצעיות: צפון, דרום ואיזור יהודה ושומרון. "אנחנו הופכים אותן מילדות שרק הגיעו מהבקו"ם, לתצפיתניות המהוות את קו ההגנה המשמעותי ביותר בכל הקשור לשמירה על גבולות המדינה".

ישראלה קיבלה אות הצטיינות על כך שהכשירה מחזורים ברמה גבוהה, כמו גם סגל פיקודי מצטיין.
 היא ממעטת לדבר על הצטיינותה: "אני לא אוהבת לדבר על זה, עדין לא סיפרתי לחברות שלי".
בימים אלה ישראלה מפקדת על פלוגת לוחמים ותצפיתניות בגדוד "נשר", האמון על גזרת עזה: "המטרה שלנו בעקרון היא למנוע הסתננויות, הברחות נשק, סמים וכמובן לשמור שהקיבוצים בקרבת הגדר יוכלו לנהל אורח חיים תקין".

טקס מצטייני הרמטכ
"הבנתי שלשבת וללמוד כל היום זה לא בשבילי", סרן חפץ|צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

אחיו החרדים התגייסו בעקבותיו

סרן יצחק חפץ גדל במשפחה חרדית יחד עם עוד 12 אחים. הוא מספר כי עד גיל 18 למד תורה בישיבות וניהל אורח חיים חרדי, אך בגיל 18 הגיע "השינוי". "הבנתי שלשבת וללמוד כל היום זה לא בשבילי. הוריי כמובן העדיפו שאשאר בישיבה, אבל הם הבינו את הצורך שלי לפעול ולתרום. החלטתי להשלים בגרויות ולהתגייס לצה"ל", הוא מספר. יצחק התגייס למסלול עתודה שבמסגרתו השלים תואר בהנדסה. לאחר מכן הוא יצא לקורס קצינים ושובץ כקצין הטכני ביחידת "מיתר" של חיל התותחנים. כיום הוא מפקד בית מלאכה של משגרים.

יצחק מספר כי השינוי האישי שלו גרם לשינוי גם אצל אחיו: "אחי הגדול התגייס ליחידת החילוץ וההצלה של פיקוד העורף ושני אחיי הקטנים התגייסו לגדוד "נצח יהודה" החרדי. אחיי עדיין מקיימים אורח חיים חרדי ואילו אני מגדיר עצמי כדתי".

סרן יצחק חפץ מקבל אות הצטיינות על מסירותו לתפקיד: "אני מאמין שהם ראו כמה הצבא חשוב לי וכמה אני אוהב את התפקיד ולכן החליטו להעניק לי את ההצטיינות".

טקס מצטייני הרמטכ
"רק עכשיו ירד האסימון כמה התרומה שלנו ללחימה הייתה גדולה", סרן א'|צילום: דובר צה"ל, באדיבות גרעיני החיילים

התנדבה לעזור ללחימה בשטח במבצע "צוק איתן"

סרן א', בת 27, התגייסה למסלול עתודה שנועד לקידום בנות בתחום המדעים המדויקים. "התקבלנו רק 15 בנות מכל הארץ. במסגרת המסלול השלמתי בגרויות ועשיתי תואר ראשון בהנדסה כימית בטכניון. לאחר מכן הגעתי לחטיבת המחקר המודיעינית לזירה הטכנולוגית. העיסוק העיקרי בתפקיד הוא בנשק בלתי קונבנציונלי", היא מספרת.

א' מקבלת אות הצטיינות על עבודת המחקר המשמעותית שעשתה בעקבות מבצע "צוק איתן" ופועלה בו.
"בצוק איתן הייתי חודש באוגדת עזה בתפקיד שלא קשור לתפקיד שלי בשגרה. הגעתי לשם מרצוני החופשי ללא דרישה וללא בקשה של אף גורם. התנדבתי להגיע לשם כדי לעזור. חקרתי מטרות ודפוסים של האויב כדי להתחמק מירי על כוחותינו וזו הייתה חוויה מטלטלת שמעכלים רק בדיעבד. באותו רגע היינו מאוד עסוקים בלעזור ולהציל חיילים. רק עכשיו ירד האסימון כמה התרומה שלנו ללחימה הייתה גדולה", היא מספרת.

>> בושה: מ"פ נאלץ להתקשר למעסיקים כדי שישחררו את חייל