מסתבר שלא רק בארץ חיילים משתמשים בניסיון שצברו בצבא לטובת החיים האזרחים. לוחם מיחידה מיוחדת בצבא האוסטרלי, ששירת באפגניסטן ואפילו השתתף בפעילות מבצעית במזרח התיכון, החליט להשליך מהניסיון הצבאי הרחב שלו ולהקים מחנה אימונים בסגנון "טירונות". סקוט אבנט, ששירת במשך 8 שנים ביחידת הקומנדו של הצבא האוסטרלי, עשה לאחרונה הסבת מקצוע והפך לקואצ'ר ומאמן אישי. "לוחם שנשלח לבצע משימות קשות בשטח צריך להגביר את היכולת של הגוף לעמוד בפני כאב, להגיע למצב שבו נוח לך להיות במצב לא נוח. זה נכון גם בחיי היומיום", הדגיש אבנט בראיון שנתן. "כוח לא מסתכם רק בפיתוח הגוף, צריך לפתח גם את הראש כדי להצליח".

בתכנית שגיבש, אבנט חוזר ומדגיש כי "הגוף שלנו מסוגל לפי 20 יותר ממה שהמוח שלנו מאפשר לנו לחלום. תתחילו להאמין שאתם יכולים להשיג את המטרות שלכם. ההצלחה מתחילה בשינוי גישה". אז במיוחד בשבילכם, קחו 5 טיפים מלוחם קומנדו להצלחה בחיים:

1. תתחייבו. "העבודה על הגוף שלכם מצריכה התחייבות מלאה", פותח ואומר סקוט. "חיילי הכוחות המיוחדים מניעים את עצמם בעזרת קביעת מטרה ברורה. בתור לוחם, בכל פעילות אתה מציב את החיים שלך בסכנה, כך שאם אתה לא מחויב ב-100%, אתה מסכן את עצמך ויכול לגרום לעצמך להיפצע, או אפילו גרוע מכך.זה גורם לך להתחייב לכל דבר שאתה עושה, עד הסוף. במלחמה אין תירוצים. אז אם אתם רוצים לבצע משהו בצורה הטובה ביותר, תתחייבו כאילו אתם לוחם בשדה הקרב".


2. כולם בשביל אחד ואחד בשביל כולם. "מהיום הראשון בהכשרה אתה מבין מהר מאוד שאתה לא אחראי רק על החיים של עצמך, אלא גם על חיי החיילים שאיתך. ביחידה, כולם נענשים בגלל טעות של חייל אחד. זה מחנך אותנו לקחת אחריות ולא לזרוק את האשמה על מישהו אחר. בחיים, כדי להתקדם ולהצליח, תצטרכו ללמוד לקחת אחריות. לפעמים גם על טעויות שלא אתם עשיתם".

3. תאמינו בעצמכם. "חייל ביחידת הקומנדו עובר כ-12 חודשים של מבחנים ליכולת הפיזית והמנטלית שלו. רק כ-7% מכלל המועמדים עוברים את שלב המיונים של היחידה, שאלפים מגישים אליה מועמדות. מה שמבדיל את אלה שמתקבלים מאלה שנותרים מאחור הוא היכולת המנטלית שלהם לשלוט על הגוף שלהם - היכולת שלהם להאמין שהם מסוגלים. הגוף שלכם מסוגל לפי 20 ממה שאתם חושבים. אתם רק צריכים להאמין בכך".


4. לשגשג במצוקה. "תפסו שליטה, תכירו את האתגרים שלכם. חייל טוב נמדד ביכולת שלו לבצע משימה בלי קשר לנסיבות. הקשיחות והגמישות המחשבתית חיוניים במהלך לחימה לחיילי הכוחות המיוחדים. בלי אלה, אי אפשר להצליח".

5. תגדילו את אזור הנוחות שלכם. "במהלך השירות שלי בצבא האוסטרלי, הייתי חייב להתרגל לתפקד במצבים שבהם לא היה לי נוח. לא היה יום אחד שבו לא עשינו משהו שגרם לנו למתוח את גבולות אזור הנוחות הטבעי שלנו כדי להצליח במשימה. ככל שאתה מגדיל את הגבולות שלך, כך אתה מתפתח יותר כאדם. היכולת להיות בסיטואציה לא נוחה, להשלים עם המצב ולהפיק ממנו את הטוב ביותר תוך התגברות על המכשול, הוא המתכון להצלחה".