חנה בליידון, הסטודנטית הבריטית שנרצחה ברכבת הקלה בירושלים כשנסעה לחגוג את חג הפסחא בעיר העתיקה, עומדת במרכזו של מאמר דעה נוקב שפורסם בסוף השבוע ב"מייל און סאנדיי" של ה"דיילי מייל".

התקשורת הבריטית הואשמה בשנים האחרונות בהטיה אנטי-ישראלית, אבל העיתונאי איאן בירל – פובליציסט ימני ומי שהיה בעבר כותב הנאומים של ראש ממשלת אנגליה מהמפלגה השמרנית, דייויד קמרון – מכוון את האש שלו בכיוון ההפוך. כותרת המאמר היא "למה מותה של אזרחית בריטניה בישראל צריך להרתיח את דמך ולגרום לך לשקול מחדש את מדיניות החוץ שלך, גב' מיי" (הכוונה לתרזה מיי, ראשת הממשלה המכהנת).

במאמרו תוקף בירל את המדיניות של ממשלת בריטניה לסייע כספית ל"דיקטטורים ולמדינות עשירות שיש להן תכניות לחלל, לסייע לקוריאה הצפונית ולג'יהאדיסטים מסומליה" – טענות מבוססות שכבר עשו כותרות בתקשורת הבריטית. אלא שלרשימת הגורמים השליליים שבריטניה מסייעת להם מוסיף בירל: "סיוע שמגיע לידיהם של רוצחים פלסטינים, כמו זה שרצח בדקירות סכין את חנה בליידון ב'יום שישי הטוב'".

בתמונה הגדולה, בירל יוצא נגד ההחלטה של מיי להמשיך ולקיים החלטה קיימת של הממשלה – התחייבות להשקיע 0.7% מההכנסה השנתית של המדינה בסיוע חוץ. לדבריו זאת החלטה אבסורדית לאור חוסר היכולת של הממשלה להוריד מסים או לקצץ את החוב הלאומי: "זאת פוליטיקה של בית משוגעים: להעלות מסים ובמקביל להשקיע בפרויקטים לא ראויים בחו"ל".

בירל מתאר את מנגנון סיוע החוץ הבריטי כשבוי בידיהם של "יועצים שמרוויחים מילונים וטסים במחלקה ראשונה לכל מקום בעולם". לכאורה דברים פנים-בריטיים, אלא שהכללה של הסיוע לגורמים פלסטיניים בנשימה אחת עם קוריאה הצפונית וגורמי ג'יהאד בסומליה היא בהחלט יוצאת דופן.

ה"דיילי מייל" ומוסף סוף השבוע "מייל און סאנדיי" מוכרים כעיתונים בעלי הטיה שמרנית-ימנית, ובירל עצמו מיישר כאן קו עם הדעות בימין הבריטי: בסקר מקיף על הסכסוך הישראלי-פלסטיני שנערך באנגליה לפני כשלוש שנים, עלה כי 28 אחוזים ממצביעי המפלגה השמרנית מגדירים את עצמם "פרו ישראליים". רק 15% ממצביעי השמרנים אמרו שהם "פרו-פלסטיניים". בקרב מצביעי הלייבור הסתמנה תמונה הפוכה: 13% פרו-ישראליים, 31% פרו-פלסטיניים.