מחקר חדש, שנערך על ידי יאיר קליינמן (במסגרת התואר השני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, בהנחיית ד"ר גיא שילה) חושף ממצאים מדאיגים לגבי אחוז הגברים ההומואים והביסקסואלים שחוו תוקפנות מינית מגברים אחרים, כמו גם אחוזים ניכרים של גברים הומואים וביסקסואלים שהעידו כי התנהגו התנהגות מינית תוקפנית כלפי אחרים. נתוני המחקר נאספו בשנת 2017 בקרב מדגם של 281 גברים בישראל, בגילאי 18 ומעלה, המגדירים עצמם הומואים או ביסקסואלים, ממגוון מקומות מגורים ברחבי הארץ. במסגרת המחקר, נשאלו המשיבים אודות מגוון של חוויות כקורבנות או כתוקפים מינית. 

הממצאים הצביעו כי 43% מהמשיבים חוו כפייה מינית בנגיעות בגופם ללא רצונם. 33% חוו כפיית מין אוראלי בניגוד לרצונם, 32% חוו כפייה של אוננות בניגוד לרצונם. חוויות התקיפה המינית בשיעורים הגבוהים ביותר היו באפליקציות היכרות אינטרנטיות (דוגמת גריינדר; 66% מהמדגם חוו תוקפנות מינית בפלטפורמות אלו), ובעיקר בקרב צעירים. התוקפים היו לרוב גברים שאינם מוכרים (לרוב דרך היכרות באתרי היכרויות, או במקומות בילוי -  16.5%), אולם גם חברים או מכרים (12%), ואף בני זוג (8.5%).

אחוזים מועטים יותר מהמדגם, דיווחו על מקרים שהם היו תוקפנים מבחינה מינית. גם כאן, כפיית המין בנגיעות וליטופים שאינם רצויים היו באחוזים הגבוהים ביותר. המדווחים (20%) מבין סוגי התוקפנות המינית שנבדקו. 16% דיווחו שתקפו מינית על ידי כפיית מין אוראלי בניגוד לרצונו של בן הזוג, 14.5% דיווחו שכפו על אחרים אוננות בניגוד לרצון בן הזוג, ו-18% העידו כי היו תוקפנים מינית באפליקציות היכרות באינטרנט. התוקפנות המינית המדווחת הייתה באחוזים דומים עם גברים שאינם מוכרים, עם חברים או מכרים, או עם בני זוג.

המחקר מצא קשר בין חוויות של קורבנות מינית, לבין היות האדם תוקפן מינית: הסיכוי של גברים הומואים וביסקסואלים להיות תוקפנים מינית לאחרים, עולה ככל שחוויות הקורבנות המינית גוברות. בנוסף, מצא המחקר קשרים בין התנהגויות מיניות מסכנות (קיום יחסי מין תחת השפעת אלכוהול או סמים, קיום יחסי מין במקומות ציבוריים, קיום יחסי מין מזדמנים, תשלום עבור מין, וקבלת תשלום עבור מין) לבין חוויות של קורבנות לתקיפה מינית.

>> גאות ושפל: אלו האירועים הגאים הבולטים של 2017

>> כמה כסף אתם מבזבזים על סקס בחודש? יותר משנדמה לכם

עורך המחקר, יאיר קליינמן, מציין כי זו הפעם הראשונה שנערכה בחינה מדוקדקת אודות חוויות של קורבנות ותוקפנות מינית בקהילת ההומואים והביסקסואלים בישראל. "אנו שומעים על כך שמקרים כאלו קורים, אולם לרוב קיים שיח של שתיקה והשתקה אודות פגיעות מיניות בתוך הקהילה", טוען קליימנן, "הקהילה שלנו מספיק בוגרת, על מנת שנתחיל להסיר את מעטה השתיקה ממקרים אלו, חשוב שאנשים ידעו את גורמי הסיכון שעלולים להציב אותם במצב החושף אותם לכפייה מינית. עלינו לעודד שיח קהילתי בנושא, ודרכי תגובה יעילות, על מנת לשנות את ההתנהלות הפנים-קהילתית, שבה זה 'בסדר' לכפות על אחרים מעשים מיניים בניגוד לרצונם".