איים באונס בטוויטר
18 חודשי מאסר: זה העונש שהוטל על טרול צייצן שאיים באונס על חברת פרלמנט ממפלגת הלייבור, לאחר שזו תמכה בקמפיין פמיניסטי שקרא לשלב את דמותה של הסופרת ג'יין אוסטן על שטר. כך לפי דיווח של הפינגטון פוסט.

פיטר נאן בן ה-33 מבריסטול, אנגליה, החל את המתקפה שלו בקיץ 2013 - חמישה ימים לאחר שבנק אוף אינגלנד הודיע שדיוקנה של אוסטן אכן יופיעו על השטר. עד אז, הנשים היחידות שהופיעו על השטרות הבריטים היו המלכה אליזבת השנייה ופלורנס נייטינגל, מייסדת תחום הסיעוד המודרני. את פריי תכננו הבריטים להחליף של וינסטון צ'רצ'יל, אך בעקבות מחאה חברתית קולנית, הבנק המרכזי הודיע שתמונתה של אוסטן תופיע במקום זו של דארווין על שטר 10 הפאונד, החל מ-2017.

במסגרת שרשרת האיומים הקצרה, נאן - שפעל ברשת תחת הכינוי protectys (החשבון בינתיים נסגר) - העלה פוסטים אלימים שכללו ציוצים, בהם "כדאי לך להיזהר, אני אאנוס אותך ב*** בשמונה בערב ואפיץ את הווידאו בכל מקום". לטענת התביעה, נאן גם העלה קטעי וידאו בהם הוא קרא לפעילות הקמפיין "מכשפות", ובהקשר זה כתב בטוויטר: "הדרך הטובה ביותר לאנוס מכשפה היא קודם להטביע אותה, ורק כשהיא מתחילה להשתנק - אתה נכנס". בהמשך אף כתב "אם אינך יכול לאיים על מפורסמים באונס, מה הטעם בקיומם?" 

מעבר לזלזול הברור בכבוד האדם ובנבחרת ציבור, התובעת אמרה שלהודעות אלו היתה השפעה משמעותית על קריסטי שהרגישה שהיא צריכה להתקין כפתור מצוקה בביתה. לטענתה, האירועים שינו את האופן שבו חברת הפרלמנט מנהלת קשריה עם אנשים, והפכו אותה לזהירה יותר, הססנית.

הסנגורית של נאן, אמרה להגנתו הוא לא התכוון להזיק, הוא פשוט חשב שזה מצחיק וכעת הוא חש חרטה עמוקה, אך השופטת לא השתכנעה ואמרה שהדבר לא היה מורגש במהלך המשפט. לטענתה, נאן הוא אדם אגוצנטרי שחשב בעיקר על עצמו. ו"אף שמדובר בשישה ציוצים בסך הכל, הם היו עקביים. וכשחשבון אחד נחסם, עברתם לחשבון אחר. בהתאם, היא מצאה את נאן אשם, ומלבד עונש המאסר הטילה עליו גזר דין שכלל צו הרחקה המונע ממנו להתקרב לחברת הפרלמנט או יוזמת הקמפיין הפמיניסטית, קורליין קיארדו פרז.

נסיון העבר מלמד שבריטניה לוקחת מאוד ברצינות ציצוים בטוויטר. אחד הסיפורים הבולטים ארע ב-2010, אז היה זה פול ציימברס שהורשע בבית המשפט לאחר שכתב בטוויטר: "שדה התעופה רובין הוד סגור. יש לכם שבוע וקצת לסדר את העניינים, או שאני מפוצץ את שדה התעופה".

צ'יימברס נעצר בחשד לפעולת טרור ונחקר במשך שבע שעות. מחשבו הביתי, הלפטופ והטלפון הסלולרי הוחרמו ממנו, והוא הושעה מעבודתו לצורך חקירה פנימית. הכוונה הראשונית היתה להעמידו לדין בחשד לפעולת טרור, אולם לבסוף הוא הואשם לפי החוק למניעת הטרדה טלפונית.

עוד ב-NEXTER: