Hello Barbie, בובת ברבי מדברת (צילום: lil'_wiz, Flickr)
"ראקל", אחד הדגמים המדברים של ברבי|צילום: lil'_wiz, Flickr

בובת הברבי המדברת, שהושקה בתחילת השנה, נראית כהגשמת חלום לכל ילד, ילדה והורה. אחרי הכל, מה יכול להיות יותר טוב מבובה שממש מדברת עם הילדים ומעבירה להם את הזמן בכיף אינטראקטיבי ובלי עזרה ממבוגרים. אבל הבובה החכמה הזו יכולה גם להפוך לסיוט, כפי שדיווחה בשבוע שעבר תחנת הטלוויזיה NBC5 שיקגו.

חוקר האבטחה מאט ג'קובובסקי סיפר לערוץ כי הצליח לפרוץ מרחוק את הבובה המדברת בעזרת החיבור שלה לרשת האלחוטית. "הצלחתי להוציא מזה מידע שלא הייתי אמור להגיע אליו - מידע מערכת, שמות רשתות ווייפיי, כתובת האינטרנט של הבובה, פרטי החשבונות שהיא מחוברת אליהם, קבצי MP3", אמר ג'קובובסקי.

הבובה, שכינויה "הלו ברבי", מצוידת במיקרופון ורמקול. הילדים יכולים ללחוץ על הכפתור ולדבר והבובה שולחת את הקלטותיהם לרשת, שם מנותחים דבריהם, ואז עונה להם תשובות בקול טבעי. כל בובה זוכרת את שיחותיה עם כל ילד, לומדת מה הוא או היא אוהבים או לא אוהבים וכך מסוגלת לנהל איתם שיחות ארוכות בלי לחזור על עצמה, בניגוד לעוזרות קוליות כמו סירי של אפל וקורטאנה של מיקרוסופט.

כך עובדת הבובה החכמה של ברבי:

 

אך לפי ג'קובובסקי, החיבור של הבובה לרשת וקבצי הקול שמועברים עליו, מאפשרים להאקרים לפרוץ לבובה, לקבל ממנה מידע על השימוש בה ולטענתו אף לשלוט עליה ולהחליט מה תענה לילדים. כך, למשל, יכול האקר למצוא את כתובת הבית בו נמצאת הבובה ולשכנע דרכה את הילדים לפתוח את הדלת לגנבים או פושעים אחרים.

תחנת הטלוויזיה פנתה ל-ToyTalk, החברה שמפעילה את יכולת הדיבור של ברבי, שענתה לה כי "במקרה הזה, המידע שנחשף לא מאפשר לזהות את הילד, ולא מסכן קבצי אודיו של ילדים מדברים". במלים אחרות, החברה לא חושבת שהמידע שג'קובובסקי הוציא מהבובה החכמה מהווה פרצה. עם זאת, היא הודיעה כי תציע בקרוב פרסים למי שיעביר לה מידע על פרצות אבטחה ובכך יסייע לה לסתום אותן.