שלפתם את הסמארטפון כדי לחפש מידע על משהו שנמצא לידכם? חבל על הזמן. גוגל רוצה שברגע שתשלפו את המכשיר מהכיס - הוא כבר יידע מה נמצא לידכם ויתן לכם את המידע בנגיעה בודדת. אתמול הודיעה החברה כי הגרסה הבאה של דפדפן הכרום למכשירי אנדרואיד (שמספרה 49) תזהה חפצים בסביבה שלנו ותציע לנו גישה מיידית לכל המידע הרלוונטי.

 

יכול להיות שברגע הראשון זה נשמע קצת כמו סרט מדע בדיוני - טלפון שיודע שאתם מסתכלים על פוסטר לסרט בקולנוע ורוצים לצפות בטריילר או שאתם עומדים ליד מדחן ורוצים לשלם דרך האינטרנט במקום להסתבך עם ספירת מטבעות.

פוסטר חכם שמשדר מידע בבלוטות' (צילום: גוגל)
"וואו, הסמארטפון יודע שאני עומד מול פוסטר של פארק היורה!"|צילום: גוגל

בפועל, מדובר בטכנולוגיה פשוטה להחריד: בתוך עמודי פוסטרים, מדחנים ונקודות עניין נוספות יותקנו מחשבים קטנטים שמשדרים בבלוטות' כל שנייה כתובת דף אינטרנט רלוונטי - מידע על סרט במקרה של פוסטר בקולנוע, טופס תשלום במקרה של מדחן או עמוד שמחלק לכל מי שנכנס אליו מספר בתור בכניסה לסניף דואר (אבל היי, למה לטרוח?). ברגע שנוציא את הסמארטפון מהכיס - יציג כרום התראה על כך שהוא מזהה פריט "אינטרנט פיזי" (Physical Web) לידנו ויעביר אותנו לאתר בנגיעה.

עד כאן הכל נשמע נהדר, אבל אם החזון של גוגל יתגשם ומשדרי בלוטות' כאלה יהפכו נפוצים - זה עוד יתפוצץ לנו בפנים. הרי הדבר האחרון שאנחנו צריכים הוא שבכל פעם שנוציא את הסמארטפון מהכיס הוא יציג לנו רשימה של 20 משדרים שנמצאים בטווח בלוטות' (כ-10 מטר) מאיתנו וייאלץ אותנו לנחש על איזה מהם להקליק.