שלוש נשים שהתלוננו בעבר על כך שהוטרדו או הותקפו מינית לפני שנבחר לנשיאות ארצות הברית קיימו הערב (שני) מסיבת עיתונאים משותפת במהלכה שטחו את גרסתן בניסיון להציף את סיפוריהן פעם נוספת ולדרוש מהקונגרס לפתוח בחקירה. תחילה דווח על 16 נשים שיתייצבו מול המצלמה, אף לבסוף הגיעו רק שלוש, ולפי שעה לא ידוע מדוע 13 המתלוננות האחרות לא הגיעו למקום.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

המתלוננות סיפרו כי טראמפ נישק אותן בכוח ומישש אותן בזמן שהיה איש עסקים מפורסם לפני שהחליט לרוץ לפוליטיקה. "מדובר בהתנהגות סדרתית שאינה הולמת", אמרה רייצ'ל קרוקס שהאשימה כי טראמפ נישק אותה על השפתיים ב-2005 זמן שהשניים עלו יחד במעלית בבניין הנושא את שם הנשיא בניו יורק. "עבדתי במגדל טראמפ כפקידת קבלה. (הוא) נישק אותי בניגוד לרצוני, הרגשתי שאני לא יכולה לעשות כלום. אין הצדקה לשום תקיפה מינית כלפי נשים".

"אני פה מכיוון שהתוקף הוא היום הנשיא. נשים אזרו אומץ לבוא ולהתלונן וטראמפ בחר לברוח מעברו על אף ההוכחות שבידינו. (אני) רוצה להאמין שבנושא כמו זה אפשר להתגבר על המחלוקות הפוליטיות כמו במקרה ויינסטיין. פונה לקונגרס שיחקור את מעשיו".

המפיק ההוליוודי הארווי וויינסטין (צילום: רויטרס, חדשות)
"בזכות ה-MeToo זה אפשרי". ויינסטין|צילום: רויטרס, חדשות

מסיבת העיתונאים נערכת בחסות קבוצת היוצרים והיוצרות הדוקומנטריים "Brave New Films", שפרסמה לאחרונה סרט על ההאשמות כלפי טראמפ. מעבר לקרוקס, שתי המתלוננות שהשתתפו היום במסיבת העיתונאים הן טמפל טגרט, מיס יוטה ב-1997 שטוענת כי טראמפ נישק אותה בכוח על השפתיים ומינדי מקגיליוורי, שטוענת כי טראמפ חפן את ישבנה בשנת 2003 כשהייתה בת 23 במהלך הופעה של הזמר ריי צ'ארלס. 

"חלמתי כילדה להיות מיס יוניברס", סיפרה טגרט. "לא חלמתי להפוך להיות כלי בידיו. לא חלמתי שייגע בי. לא חלמתי שיהפוך לנשיא". "ישבתי לידו במטוס כשהוא הטריד אותי", שחזרה מתלוננות נוספת. "אמרתי לכולם: 'רוצים לדעת איזה אדם הוא? אספר לכם'. כשהוא ניצח בבחירות הייתי הרוסה, חשבתי שמצבן של נשים השתפר, אבל טעיתי. כשסיפור ויינסטיין יצא הבנתי שאנשים משלמים על מעשיהם - חוץ מטראמפ, שהצוות שלו מכנה אותנו שקרניות. הייתי רוצה שהנשיא ישלם על מעשיו ואני חושבת שבעזרת MeToo זה אפשרי".

ניקי היילי, שגרירת ארה
נותנת רוח גבית למתלוננות? היילי, ארכיון|צילום: רויטרס, חדשות

בריאיון לרשת CBS אתמול נשאלה שגרירת ארצות הברית באו"ם, ניקי היילי, על עמדתה ביחס לתלונות נגד הנשיא, והפתיעה בגישה קשובה ואוהדת למתלוננות: לדבריה, "צריך לשמוע" את דברי הנשים שמעלות טענות להתנהגות מינית לא הולמת - גם מצד נשיא ארה"ב.

"אני מאוד גאה בנשים שנחשפות ומתלוננות, גאה בכוח ובאומץ שלהן. אני חושבת שהגיע הזמן", אמרה היילי. על ההאשמות נגד טראמפ אמרה: "הנשים שמאשימות צריכות להישמע וצריך להתמודד עם זה באופן פומבי. כל אישה שחשה מחוללת או שנעשה לה עוול זכאית לדבר. שמענו מהן גם לפני הבחירות".