מעבורת החלל הרוסית "סיוז" עגנה בבטחה והביאה איתה צוות בינלאומי חדש לתחנת החלל הבינלאומית - עוד משימה מוצלחת לתכנית החלל הרוסית, שעקפה בשנים האחרונות את המערב שוויתר על לא מעט משימות בחלל, כולל על תכנית המעבורות. במהלך חמש שעות ו-48 דקות עברה המעבורת מתחנת השיגור בקזחסטאן לתחנת החלל, מרחק של 418 קילומטרים מעל כדור הארץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

המעבורת נשאה על סיפונה את מי שמיועד לפקד על תחנת החלל, טרי וירטס מנאס"א, וגם קוסמונאוט בשם אנטון שקפלרוב ואסטרונאוטית בשם סמנטה קריסטופורטי, איטלקייה מסוכנות החלל האירופית. הסיוז, 'ברית' ברוסית, החלה את חייה כבר בשנות ה-80 תחת השם "סובייצקי סיוז" (ברית המועצות), ומאז היא משמשת בהצלחה למשימות החלל של הרוסים - המדינה היחידה כיום עם צי של כלי טיס זמינים המסוגלים להטיס בני אדם לחלל החיצון בכל עת.  

לאנשי הצוות מצפים שישה חודשים לא קלים שכוללים השלמת התקנת המעבדה בחלל - שעלותה 100 מיליארד דולר - ומספר הליכות חלל לשיפוץ המתקן. שלושת אנשי החלל יצטרפו לצוות שכבר נמצא בתחנת החלל, בניהם אישה נוספת - הקוסמונאוטית אלנה סרובה. מאז שארצות הברית הפסיקה את תכנית מעבורות החלל שלה, המעבורות הרוסיות למרות גילן הפכו לדרך היחידה להביא ולהחזיר אסטרונאוטים מתחנת החלל.

חובבי ומחפשי תשובות בחלל זקוקים בימים אלו לחדשות על מבצע מוצלח אחרי שהגשושית "פיליאה" שהונחתה על ידי סוכנות החלל האירופית על כוכב שביט במבצע ענק שעלותו יותר ממיליארד אירו נותרה ללא אנרגיה ושבקה חיים, לצד המכה שספגו הטיסות הפרטיות לחלל , עם התרסקות טיסת הניסוי של המעבורת מבית וירג'ין.