הפגנות הימין הקיצוני בוירג'יניה (צילום: רויטרס)
הפגנות הימין הקיצוני בוירג'יניה|צילום: רויטרס

המתיחות הגזעית בארצות הברית נמשכת: כוחות משטרה רבים יפרסו היום (שבת) ברחובות העיר בוסטון בארצות הברית, לקראת צעדת הימין הקיצוני המתוכננת במקום. אלפי מפגיני הימין הקיצוני צפויים להפגין בעיר כשממול תיערך הפגנה נגדית של מתנגדי פאשיזם וגזענות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בקרב גורמי הביטחון בעיר ישנו חשש שלעצרת שתוכננה במקור כעצרת "למען חופש הביטוי" של הזרם השמרני והליבירטיאני בפוליטיקה האמריקנית יגיעו גם תומכי ארגון ה"KKK", ניאו נאצים וקבוצות המאמינות בעליונות הגזע הלבן. בעקבות כך אסרה המשטרה על המשתתפים להופיע עם תרמילי גב, מקלות וכך דבר שעלול לשמש כנשק.

במקביל לאנשי הימין הקיצוני התארגנה ברשתות החברתיות הפגנה נגדית של חברי קבוצת "אנטיפה" המתנגדת לארגונים הגזעניים וקבוצת "BLM" (חיי השחורים חשובים). עד כה אישרו השתתפות בהפגנה, דרך הרשתות החברתיות יותר מ-10,000 בני אדם.

גידול בתקריות האנטישמיות מאז אירועי שרלוטסוויל (צילום: רויטרס)
"אפס סובלנות לאלימות", (ארכיון)|צילום: רויטרס

מפקד כוחות המשטרה בבוסטון אמר שכ-500 שוטרים גלויים וסמויים יאבטחו את הצעידה וכי הכוחות יגלו "אפס סובלנות לאלימות - מכל סוג שהיא". ראש עיריית בוסטון אמר גם הוא כי "אמנם נכבד את התיקון הראשון לחוקה ונאפשר את חופש ההתאספות - אבל לא נרשה גילויי אלימות כלל".

"אמריקה צריכה לדחות את הקנאות הגזענית"

ביום שבת לפני שבוע נהרגה הת'ר הייאר במהלך הפגנה דומה שנערכה בשארלוטסוויל בוירג'יניה. הייאר נפגעה על ידי ג'יימס פילדס, שדהר עם רכבו לעבר מפגינים שמחו נגד צעדת הניאו נאצים בעיר. כ-30 בני אדם נוספים נפצעו בתקרית.

הפגנות של פעילי ימין קיצוני בווירג'יניה (צילום: רויטרס, חדשות)
פצועים בהפגנה בוירג'יניה|צילום: רויטרס, חדשות

האירועים האלימים בוירג'יניה הכניסו לסחרור את המערכת הפוליטית האמריקנית, לאחר שהנשיא טראמפ השווה בין המפגינים הניאו נאצים והגזענים למפגיני הנגד. האמירות של טראמפ בנושא, וההשוואות שביצע הובילו לתגובות קשות במערכת הפוליטית האמריקנית.

הנשיאים לשעבר ג'ורג' בוש הבן והאב התייצבו מול הנשיא בעקבות דבריו בנוגע לאלימות בווירג'יניה. השניים פרסמו הודעה מיוחדת ומשותפת בה כתבו: "אמריקה צריכה תמיד לדחות את הקנאות הגזענית, את האנטישמיות ואת השנאה בכל צורותיה.

סטיב באנון, ארכיון (צילום: רויטרס)
החלטה התקבלה במשותף? באנון|צילום: רויטרס

בתוך כך, אתמול הודיע הבית הלבן באופן רשמי על עזיבתו של היועץ המיוחד לנשיא, סטיב באנון את תפקידו בממשל. לפי ההודעה הרשמית, ההחלטה התקבלה באופן משותף על ידי באנון וראש המטה בבית הלבן, הגנרל ג'ון קלי. עם זאת, בניו יורק טיימס מדווחים כי ישנם גורמים המדווחים על סיפורים סותרים: מקור המקורב לבאנון טוען כי הוא הגיש התפטרותו כבר בשבעה באוגוסט, ונמנע מלפרסם זאת בשל אירועי שארלוטסוויל; גורמים אחרים טוענים כי ההחלטה התקבלה על ידי קלי וטראמפ.

באנון הצטרף לצוותו של טראמפ במהלך קמפיין הבחירות, זאת לאחר שבתפקידו הקודם ניהל את אתר החדשות המזוהה עם הימין האלטרנטיבי (אלט-רייט) "ברייטבארט". שעות ספורות לאחר ההודעה על עזיבתו של באנון, היועץ לשעבר חזר למשרתו הקודמת ושב לנהל את אתר החדשות השנוי במחלוקת.