ביום שלישי האחרון, כשלמעלה מארבעה מיליון אזרחים ישראלים יצאו להצביע, מאות מתנחלים יצאו גם הם לקלפיות - אבל דווקא לאלו שביישובים ערבים. מטרת המבצע המוצהרת של הנערים, שאורגנו על ידי וועד מתיישבי השומרון, הייתה למנוע זיופי קולות - ואולי גם להוריד את שיעור ההצבעה לרשימה המשותפת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מאות הצעירים יצאו כבר בחמש בבוקר מירושלים ויהודה ושומרון כדי לתעד את הנסיונות לזייף קולות. מטרת המבצע האידיאולוגי לא הייתה לחפש עימות, אלא כדי לבלום את הפגיעה בטוהר הבחירות. למרות זאת, חלקם היו חמושים בנשק, גז ואלות כשיצאו לדרכם.

המצלמות הנסתרות תיעדו איך במספר קלפיות, למשל ברהט ובטייבה, תכננו עובדי הקלפי להצביע בשעות האחרונות במקום אלו שלא הגיעו לקלפי. "את הקולות שנשארו מחלקים - קחו 40 אני אקח 60", אמרה אחת העובדות לעיני המצלמה.

התדריך לפני היציאה ל
התדריך לפני היציאה ל"מבצע"|צילום: חדשות 2

"נותנים להם להצביע למרות שזו המדינה שלנו"

שגיא קייזלר, מנכ"ל ועד מתיישבי השומרון, אמר לפעילים באחד התדרוכים לפני המבצע: "אתם לא יוצאים מהקלפי, לא לתפילה ולא ולסיגריה. אין סיגריה ואין טלפונים באותו יום". קייזלר, שעמד מאחורי הסרטון הקיצוני נגד ארגוני השמאל, סירב להתנצל על הפגיעה החריפה - ואף העריך כי נתניהו אהב את הסרטון, שבסופו השמאלני המאוייר כמו בתעמולה הנאצית "מתאבד".

"יושבים ערבים לבד בתוך הקלפי, אנחנו לא סומכים עליהם", הסביר קייזלר לפעילים. "אנחנו נותנים להם להצביע במדינה שלנו למרות שזו המדינה שלנו, לצערנו זה המצב כרגע, אבל לפחות שיצביעו רק הצבעות אמת".

ועדת הבחירות (צילום: חדשות)
ועדת הבחירות המרכזית, ארכיון|צילום: חדשות

תגובות: "נחשפו מקרים בודדים בלבד, יוגשו תלונות"

מוועדת הבחירות המרכזית נמסר בתגובה: "במהלך יום הבחירות, נחשפו מספר מקרים בודדים בלבד בהם נעשו נסיונות לפגוע בטוהר הבחירות, נסיונות אשר טופלו מיידית. החל מיום ראשון הקרוב יפעלו צוותים מיוחדים מטעם ועדת הבחירות המרכזית אשר יבחנו באופן מעמיק את כל חומרי ההצבעה של הקלפיות בהן עלה עלה חשד לפגיעה בטוהר הבחירות ובהתאם לממצאים יישקלו האמצעים המתאימים שתנקוט הוועדה ובהם אפילו ערעור על תוצאות הבחירות בקלפיות מסויימות.

"כמו כן יוגשו תלונות למשטרת ישראל. רשימת הקלפיות שהועברה לידי חדשות 2 תיבחן במסגרת הבדיקה האמורה לעיל. בנושא אפקטיביות הפיקוח, חוק הבחירות אינו מאפשר לועדת הבחירות המרכזית לאייש את חברי ועדת הקלפי בנציגים מטעמה, שהם נציגים א-פוליטיים".

תגובת הרשימה המשותפת: "הרשימה המשותפת רואה בחומרה רבה את ההתארגנות של המתנחלים בתמיכת נתניהו, בנט וליברמן, שנועדה להטיל דופי בהצבעת האזרחים הערבים. זהו חלק ממסע ההסתה הגזעני, שהוביל נתניהו בעצמו, נגד הציבור הערבי, נגד אזרחותו ונגד זכותו להצביע ולהשפיע. זהו גם חלק מניסיון ההדרה של הציבור הערבי מהזירה הפוליטית".

במפלגה הוסיפו כי "הרשימה המשותפת זכתה לאמונם של כ-444 אלף אזרחים ואזרחיות, והיא תייצג אותם בכנסת ותיאבק בגזענות הממסדית והעממית נגדם. הרשימה המשותפת מאמינה בחשיבות טוהר הבחירות ולכן תשקול לנקוט צעדים משפטיים נגד ההפרות הבוטות של המתנחלים ונגד ניסיונותיהם לפגוע בהליך הבחירות ולמנוע מאזרחים ערבים לממש את זכותם להצביע".

מהליכוד נמסר בתגובה: "בניגוד למערכות בחירות קודמות שבהן היו בישובים הערביים כמה מפלגות מהמגזר שפיקחו זו על זו בקלפיות, הפעם הייתה רק מפלגה אחת ערבית שפיקחה על הליך ההצבעה וספירת הקולות לבדה. על כן, כדי לשמור על טוהר הבחירות ותקינות הליך ספירת הקולות, התקבלה החלטה משותפת של הליכוד, הבית היהודי וישראל ביתנו להציב משקיפים בקלפיות בישובים הערביים".

"ראש הממשלה לא עסק באופן ישיר בכך. מי שריכז את הטיפול בנושא מטעם הליכוד היה ח"כ יריב לוין, נציג הליכוד בוועדת הבחירות המרכזית".

יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ יריב לוין, מסר בתגובה: "הכתבה חושפת תעשיה שיטתית של זיופים חמורים אשר היו מתבצעים בהיקפים גדולים עוד יותר לולא דאגנו לנוכחות נציגים מטעמנו בקלפיות. אעמוד על כך שהמשטרה בתיאום עם ועדת הבחירות המרכזית תחקור את נסיונות הזיוף, וכי תהיה ענישה חמורה ומרתיעה כלפי כל מי שניסה לחבל בהליך הדמוקרטי ובטוהר הבחירות".

יריב אופנהיימר, מזכ"ל שלום עכשיו, מסר בתגובה לכתבה: "פעילות המתנחלים ביום הבחירות לא נועדה לשמור על טוהר הבחירות אלא כדי להכפיש את הציבור הערבי כולו ולהציג אותו בפני הציבור כזייפנים וגנבים".