המתיחות נמשכת? נתניהו ואובמה (צילום: קובי גדעון / לע
נתניהו ואובמה, ארכיון|צילום: קובי גדעון / לע"מ

כשבעה חודשים מאז התראו בפעם האחרונה צפויים להיפגש היום (ד') ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארצות הברית ברק אובמה. אולם כבר כעת, עוד בטרם החלה הפגישה נראה שיש לא מעט ויכוחים על מה הם בכלל ידברו במהלכה. גורמים בלשכת נתניהו מציגים את הנושא האירני כעיקרי, בעוד שהאמריקנים דווקא רואים בסוגיה הפלסטינית כנושא הבוער שעל סדר היום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

נתניהו יגיע בהמשך היום לבית הלבן לאחר הנאום שנשא בפני העצרת הכללית של האו"ם ומפגש שערך אמש עם ראשי הקהילות היהודיות בניו יורק. בממשל האמריקני לא אהבו את העובדה שנתניהו לא הזכיר את פתרון שתי המדינות בדבריו, וגם ניכר שאין הסכמה על ההשוואה שערך פעם אחר פעם בביקור בין דאע"ש לחמאס.

נתניהו באו
נתניהו באו"ם, השבוע|צילום:

על פי גורמים בלשכת נתניהו, הנושא שעומד במרכז הביקור נותר הסכנה שמציב פרויקט הגרעין האירני. "הדבר העיקרי מבחינתנו בפגישה זה למנוע את התחמשותה הגרעינית של אירן", הבהירו גורמים המקורבים לראש הממשלה. מנגד בממשל האמריקני פרסמו את עיקרי הדברים שעומדים על הפרק בעיניהם, ובראשם הנושא הפלסטיני. מקרובי נתניהו שבים וטוענים כי למרות שלא התייחס לנושא, "עמדתו לא השתנתה".

לא אהבו את ההשוואה לדאע
נתניהו בניו יורק, אמש|צילום: אבי אוחיון לע"מ

מוקדם יותר הלילה נפגש נתניהו עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון ודן עמו בנושאים המדיניים. במהלך פגישתם הלין נתניהו בפני באן כי באו"ם קיימת הטיה נגד ישראל וכן על כך שוועדת הבדיקה שהוקמה על ידי מועצת זכויות האדם לא תיבחן את שימוש שביצע חמאס במתקני האו"ם במהלך מבצע "צוק איתן", כך דווח ב"קול ישראל".

במהלך פגישת השניים, טען נתניהו כי לא חל שינוי בעמדה הישראלית בנוגע להקמת מדינה פלסטינית מפורזת, בכפוף להסדרי ביטחון. באן מצדו הביע דאגתו בסוגיית ההתנחלויות וקרא למציאת פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני.

"רואים בעין שונה את האיומים"

ועוד סוגיה עלולה להעיב על הביקור: את הערב שאחרי הנאום באו"ם העבירו בני הזוג נתניהו בארוחה במסעדה איטלקית עם היהודי העשיר בעולם שלדון אדלסון. הוא אמנם מחא כפיים ביציע לנאומו של ראש הממשלה אך היו לו כמה הערות. "לדעתי הוא נתן תשומת לב רבה מדי לתהליך השלום", אמר המיליארדר. היום יפגוש נתניהו את אובמה, האיש שאדלסון השקיע מאות מילוני דולרים בניסיון להפילו.

לאחר הנאום באו"ם, דחו האמריקנים בנימוס את ההשוואה שערך נתניהו בין ארגון הטרור העזתי לבין המדינה האסלאמית. "אנחנו לא מאמינים שראש הממשלה נתניהו או כל אחד בישראל רומז שעל ארה"ב לצאת למבצע צבאי נגד חמאס", אמרה דוברת מחלקת המדינה. "שניהם ארגוני טרור אבל אנחנו רואים בעין שונה את האיומים".

ראש הממשלה נתניהו כך נראה, נשאר איתן בעמדתו ובמפגש עם ראשי הקהילות היהודיות בצפון אמריקה חזר על הדברים ואף שלף קרטון נוסף ועליו תמונה של פעיל חמאס מוציא להורג אדם הנחשד בשיתוף פעולה עם ישראל.

"במהלך הלחימה האחרונה בעזה, סמוך לתקופה בה דאע"ש ביצעו את המעשים המחרידים שלהם, חמאס הוציא להורג עשרות פלסטינים, רק על מנת להשליט פחד ולכפות על תושבי עזה להיכנע להם. נכון שיש כמה הבדלים בין חמאס לדאע"ש, למשל דאע"ש עורפים ראשים וחמאס יורה לאנשים בראש אך עבור הקורבנות ומשפחותיהם, הזוועה היא אותה זוועה", הוסיף נתניהו.