"צריך להילחם בעזה כמו שנלחמו במלחמת העולם השנייה. יש להפגיז אותה עד חורמה כדי שהאוכלוסייה האזרחית תרגיש את מלוא משקל המלחמה". מאחורי המילים הללו לא עומד טוקבקיסט משולהב וגם לא ראפר נשכח שחזר לחיינו כשהוא נישא על גל של שנאת חינם. מי שאחראי על הדברים הללו הוא אורים שמשון, ערבי יליד עירק, שמתגורר בלונדון, אשר תומך בצה"ל במערכה בעזה. מפתיע ככל שזה יישמע - הוא לא היחיד.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

גם בישראל, נשמעים לא מעט קולות במגזר הערבי המצדדים בפומבי בפעולת צה"ל. הם אמנם לא הרוב הדומיננטי, אך גם הם נשמעים. מנעם, ערבי-ישראלי תושב הצפון, תרגם את תמיכתו בצה"ל גם למעשים - הוא שלח לחיילים שמוצבים בגבול בעזה חבילות המכילות מזון וציוד נוסף. "אני אזרח ישראלי-ערבי שחי בארץ הזו ואני מרגיש חובה לתרום חזרה לצבא שמגן גם עליי. שלחתי לחיילים חבילות עם שמן זית, טחינה וממתקים", הסביר את עמדתו.

אורים תומך בישראל בהפגנה בלונדון
אורים תומך בישראל בהפגנה בלונדון|צילום:


מנעם מספר שאין זו הפעם הראשונה שבה הוא שולח לחיילים חבילות. "אני עושה את זה ללא קשר למבצע או מערכה כזו או אחרת. אני עושה את זה מתוך אהבה והכרת תודה. צה"ל בפירוש מגן גם עליי. זו הדרך שלי להחזיר מעט לחיילים שמסכנים את עצמם גם למעני. אנחנו אזרחים ישראלים לכל דבר ומשרתים בשירות לאומי. חנין זועבי עושה שירות רע למגזר שלנו ולא מייצגת את הקול כולנו".

חוששים מפני חשיפה

לצד הדברים החמים שיש למנעם לומר על חיילי צה"ל, הוא גם מודע לכך שדבריו מעוררים לא מעט מחלוקות בקרב חבריו ולכן מביע חשש מפני חשיפה. "המצב במגזר מאוד רגיש ונפיץ. לא כולם מקבלים דברים כאלו בהבנה", הוא אומר. "מספיק לראות את כל האיומים שספג מח"ט גולני אל"מ רסאן עליאן".

ממתקים לחיילים - גם מהמגזר (צילום: חדשות 2)
ממתקים לחיילים - גם מהמגזר|צילום: חדשות 2


גם חאסן, תושב סכנין, שותף לדעה של מנעם. "שלחתי לחיילים חבילות וגם הצעתי לארח את תושבי הדרום", תיאר חאסן והוסיף: "סולידריות ושותפות גורל הם הערכים עליהם חונכתי. נסעתי לנחם את משפחתו של עוז מנדלוביץ ז"ל. אני חש את כאבם של כולם ורק מתפלל לשלום".

גם אורים, תושב בריטניה, דואג לתרגם את תמיכתו בצה"ל למעשים. ביום שישי הוא הגיע להפגנה פרו-פלסטינית מול שגרירות ארה"ב בלונדון והנידך את דגל ישראל. כשחלק מהמפגינים החלו להקיף אותו, הוא פונה מהמקום תחת ליווי משטרתי. לדבריו, "בבריטניה שומעים לרוב רק צד אחד של הסיפור. חשוב לי להשמיע גם קולות אחרים".

בהכנת הכתבה השתתף יואב שוסטר