מיליוני כורדים ברחבי העולם חיכו ליום הזה - היום שבו יוכלו לקצור את פירות הלחימה הנועזת והמוצלחת שהם מנהלים נגד דאע"ש בעירק ובסוריה. היום שבו העולם יתגמל אותם על האבידות הרבות ויסכים לתת להם בתמורה את הדבר היחידי שהם מבקשים מאז ומעולם - מדינה משלהם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו  

היום הזה סוף סוף הגיע: הכורדים עורכים משאל עם על הרצון של 6 מיליון תושבי חבל כורדיסטן הצפון-עירקית בעצמאות מוחלטת מהממשלה בבגדד. משאל עם דומה נערך כבר לפני 12 שנה, אז כמעט 99 אחוזים הצביעו בעד עצמאות, אלא שאז כמו היום - מדובר במשאל עם חד צדדי וסמלי שהעירקים מתנגדים לו.

ישראל תכיר בעצמאות החבל הכורדי? (צילום: רויטרס)
אפקט דומינו כורדי יוביל למלחמה?|צילום: רויטרס

לא רק עירק מתנגדת: כמעט כל מדינות העולם מתנגדות למשאל העם בעיתוי הנוכחי, גם ארצות הברית. החשש הוא שהעם הגדול ביותר שעוד אין לו מדינה משל עצמו עלול ליצור אפקט דומינו שאחריו גם מיליוני כורדים בטורקיה, באירן ובסוריה יבקשו עצמאות - ויובילו למלחמה אזורית.

ובכל זאת: יש מדינה אחת שתומכת בעצמאות לכורדים

אלא שיש מדינה אחת שכן תומכת במדינה כורדית: ישראל. ראש הממשלה נתניהו אמר לפני חודש לחברי קונגרס אמריקאיים שהוא בעד מהלך שכזה, ויש לו ולמדינה סיבה טובה לתמוך בכורדים: בעלי ברית שנמצאים באזור שבין עירק, טורקיה, סוריה ואירן זהו נכס אסטרטגי עבור ישראל.

הכורדים שפגשתי בנסיעות שלי לעירק, לא חששו להגיד לי שוב ושוב שבינם לביננו יש שותפות גורל - כמו היהודים גם הם עם שחיכה שנות דור למדינה משלו, שמוקף בשכנים ערבים, ושלמרות יחסי הכוחות, מצליח להגן על עצמו.

אפרת לכטר עם לוחמים כורדים במוסול (צילום: חדשות 2)
אפרת לכטר עם לוחמים כורדים במוסול|צילום: חדשות 2

אז נותר לנו רק להחזיק להם אצבעות. גם אם יהיה זה צעד סמלי בלבד שיעזור לכורדים ללחוץ על בגדד לשבת איתם למשא ומתן על הקמת מדינה עתידית. גם צעד כזה יכול להיות התחלה מבטיחה לשינוי חיובי במזרח התיכון.