אווירת החגים של הימים האחרונים מזכירה לכולנו כמה שאנחנו חברה אחת, מדינה אחת, לב אחד וגוף אחד... שמשועמם תחת. בזמן שכולנו נהנים בחודש האחרון מימי חופש בודדים וחושבים לעצמנו שאלה החיים, יש גברים אמיתיים שם בחוץ, שמסתובבים ברחבי העולם ושיודעים הנאה אמיתית מהי. מי הם? אין לי מושג, אבל אני יודעת איפה הם נמצאים. אז לכל אותם גברים שיש להם אקסטרה מזומנים בבנק (אבל מלא אקסטרה. מלא מלא מלא), שחושבים שהגיע הזמן לנצל את ימי החופש בצורה מיוחדת ושרוצים ליהנות מהחיים כמו שצריך במקומות מגניבים ואקסקלוסיביים שמתאימים במיוחד לגברים – הנה הרשימה האולטימטיבית של עשרת המועדונים הפרטיים הכי שווים בעולם:

הכי יוקרתי

המקום: מועדון וואיט'ס, לונדון.

המחיר: מחיר ההרשמה אינו ידוע, אך כל מגיש בקשה חייב להשיג לפחות 35 חתימות מחברי מועדון זה, אשר מאשרים את הצטרפותו וממליצים עליו. בנוסף לכך, ישנו תשלום שנתי של 1,290$.

הייחוד: מדובר במועדון לגברים בלבד ורק בכאלה שזורם להם דם כחול בגוף. המועדון נפתח במאה ה-17, כשמאז נצפתה אישה אחת בלבד עוזבת את המועדון והיא המלכה אליזבת, ב-1991. במועדון אפשר למצוא חדרי משחקים גדולים לגברים (ביליארד, הימורים ועוד), מופעי חשפנות, ברים יוקרתיים, סיגרים מכל העולם, ספריות עם פריטים נדירים ואת הנסיך צ'ארלס, שגם הוא שייך למועדון. דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה, היה גם הוא חבר במועדון זה בדיוק כמו אביו, שאף שימש כיו"ר המועדון בעבר. קמרון עזב את המועדון משום שהצהיר שהמקום אינו תואם את הערכים שהוא דוגל בהם והאגדה מספרת שהוא חבר המועדון היחיד שעזב כתוצאה מבחירה חופשית. שתי הסיבות היחידות מבחינת הנהלת המועדון לסיים את החברות היא ביטול החברות על ידי ההנהלה או מוות של חבר המועדון. מוות טבעי כמובן.

דיויד קמרון (צילום: WPA Pool, GettyImages IL)
בחר לעזוב|צילום: WPA Pool, GettyImages IL

הכי מהיר ועצבני

המקום: מועדון הת'רמל, פאלם ספירנגס.

המחיר: לא פורסם. אבל אם אתם קשורים לשרי אריסון או סתם חיים בסרט, צרו קשר עם נציג כאן.

הייחוד: המועדון הזה מתאים לכל גבר שהוא חובב מירוצים, מכוניות ספורט וסרטים של וין דיזל. בשטח המועדון אפשר למצוא וילות יוקרתיות, מסעדות שף, מסלול מירוצים באורך של מעל 7 קילומטרים וצי מכוניות מתוכו אפשר לבחור איזה רכב שבא לך לנהוג עליו וגם להתאים לו אבזור אישי. אומנם המועדון פתוח לא רק למקצוענים אלא גם לחובבנים שמתלהבים ממירוצי מכוניות, אבל אתה לא רוצה לסיים כמו פול ווקר, אז כדאי שתחשוב על זה טוב.

הכי אפל

המקום: מועדון חברת וידוק, פילדלפיה.

המחיר: לא פורסם.

הייחוד: מעריצי שרלוק הולמס – התפקדו! לא מדובר פה במועדון של משחק תפקידים, אלא בעבודה קרימינולוגית רצינית. חברי מועדון וידוק עוסקים בפתירת תעלומות עבר ופשעים אמיתיים שהתיקים שלהם נסגרו על מנת להביא קצת צדק לעולם. ראשי המועדון מציעים אפילו סמינרים מיוחדים על מנת להכשיר ולמקצע את חברי המועדון. מדובר במועדון מסתורי ומפתה שכמובן ממש לא מקבל כל אחד לשורותיו. רק אנשים בעלי רקע רציני של לחימה בפשיעה (שוטרים בכירים, מומחים לזיהוי פלילי ועוד) יכולים להגיש את קורות חייהם ולנסות להתקבל.

מועדון וידוק (צילום: americasunknownchild.net)
בלשיים אמיתיים|צילום: americasunknownchild.net

הכי איכותי

המקום: מועדון ווינגטיפ, סאן פרנסיסקו.

המחיר: תשלום חד פעמי של 3,000$ לרישום למועדון + תשלום קבוע של 300$ כל חודש.

הייחוד: למרות שבאתר האינטרנט של המועדון מצהירים הבעלים שנשים אינן מודרות מהמקום, עדיין ברור שמדובר במועדון שעונה על צרכים של גברים בלבד. חוץ ממספר סלונים מיוחדים שאפשר להתרווח בהם ושכל אחד מהם עוצב בהשראת בגדים תקופתיים של גברים, אפשר למצוא במועדון גם מרתף שיש בו מעל 2,000 סוגים של יינות, לוקרים אישיים לאכסון יין יוקרתי, סימולטור של גולף, חדרי ביליארד ומתחם וויסקי יוקרתי (מעל ל-300 סוגים!) שמציעים בו גם סיגרים מיוחדים. אה וגם קיים כמובן איסור על כניסה למועדון בסנדלים ו/או מכנסיים קצרים. כי איכות זאת לא מלה גסה, רק יקרה רצח.

הכי אפשרי

המקום: מועדון נורווד, ניו יורק.

המחיר: 800$ להרשמה + 2,000$ תשלום שנתי קבוע. במונחים של מועדונים אקסקלוסיביים, זה כמעט חינם אין כסף.

הייחוד: לא צריך להיות בעל שם משפחה מפורסם או חשבון בנק מנופח כדי להתקבל כחבר במועדון נורווד. אם יש בידך את הסכום היחסית קטן הזה – אתה יכול להכנס לרשימת ההמתנה. במועדון, שתופס כמובן בניין לבנים שלם, תוכל להנות ממופעי שירה של הכוכבים הכי מפורסמים, מעשרות חדרי אירוח ענקיים ויוקרתיים בעלי אח עצום, בר יוקרתי ומאכלי שף ומשיחות סלון סאחיות על אומנות ופילוסופיה. בנוסף, מדי פעם מתקיימות ארוחת טעימות מזון ומשקאות, הופעות פרטיות של אומנים שונים וניתנת האפשרות לחבור למועדונים מקבילים לנורווד בלונדון, טורנטו, מדריד, דבלין, שנחאי, בואנוס איירס וניו זילנד. כי הרי אם יש לך כסף לשים על השטות הזאת, אז מן הסתם יש לך כסף גם להיות בכל שאר המקומות האלה.

מועדון נורווד (צילום: norwoodclub.com)
בר צבעוני|צילום: norwoodclub.com

הכי קלאסי

המקום: מועדון קלאסיק קאר (CCC), מנהטן.

המחיר: לא פורסם, אך בקשת הצטרפות שאף אחד אף פעם לא יאשר לך ניתן לשלוח כאן.

הייחוד: מועדון הקלאסיק קאר מספק לחברי המועדון שלו בדיוק את מה שהוא מתאר בשם - מכוניות קלאסיות. בניגוד למועדון הת'רמל, שבו אפשר לנהוג רק על מכוניות ספורט בשטח המועדון, בקלאסיק קאר ניתן להשכיר מכוניות ייחודיות מכל הסוגים ולהוציא אותם משטח המועדון לצורך שימוש אישי. כל הרכבים מסווגים לפי קטגוריות של אקזוטיות, מודרניות, וינטג' ושטח כאשר נמצאים מעל 20,000 סוגים שונים. כמובן שבנוסף לרכבים, המועדון מצויד בבר ענק יוקרתי ונערכים בו אירועי יוקרה שונים כמו טעימות וויסקי ויין מכל העולם, כנסים בינלאומיים וביקורים בשלוחה של המועדון בלונדון.

הכי אקסקלוסיבי

המקום: מועדון הקור, ניו יורק.

המחיר: לא פחות מ-50,000$ דמי רישום ותשלום שנתי קבוע בסך 15,000$. וכמובן שאתה חייב להיות מוזמן על ידי חבר מועדון ותיק אחר.

הייחוד: מועדון הקור הוא כל כך אקסקלוסיבי שהוא הפך למסתורי לחלוטין. שייכים אליו אנשים כמו נשיא ארה"ב לשעבר, ביל קלינטון והמולטי-מליונר שעומד בראש המותג אסתי לאודר- איש העסקים וויליאם לאודר. מדובר באנשים שממש קנאים לפרטיות שלהם ולכן מאז שקם המועדון ב-2005 (באופן לא רשמי הוא קיים מאז 1836) ועד היום, אין לאף אחד מושג קלוש לגבי מה הולך שם בפנים. הדבר היחיד שידוע הוא שבתחילת ההקמה שלו, 100 האנשים הראשונים שעזרו לייסד אותו תרמו כל אחד 100,000$. כן, 10 מיליון דולר –שבעזרתם אפשר לסבסד בערך 1,114,286 ארוחות חג יוקרתיות למשפחות נזקקות- הוא הסכום ההתחלתי שבעזרתו נבנה המועדון. אז אם אתה שייך למועדון הזה, העולם שייך לך.

מועדון קור בירמינגהאם (צילום: theguardian)
לא לבלבל עם מועדון הקור בבירמינגהאם, הפחות אקסקלוסיבי|צילום: theguardian

הכי מגניב

המקום: מועדון הטנגלין, סינגפור.

המחיר: 50,000$ דמי רישום, בנוסף לתשלום קבוע של 85$ לחודש. כל שלוש שנים צריך לחדש את החברות בתשלום סמלי ממש של 4,500$.

הייחוד: המועדון קיים מאז שנת 1865 וחברים בו כ-6000 עשירים, כלומר אנשים, מבערך 41 מדינות שונות. הטנגלין בנוי כך שהוא יענה על כל צורך אפשרי: יש בו מתחם ספורט, מתחם כושר, חדר אוספי די.וי.די, אולם קולנוע, ספריות, חדר קריאה, מספרה, שתי בריכות שחייה, חדר להופעות טברנה, חדר לשתיית תה, מרתף יינות, חמישה ברים יוקרתיים, בירות מיוחדות, חדר ביליארד, מגרש טניס, שלוש מסעדות שמגישים בהן רק תפריטים של שפים בעלי מדליות וזכיות בעולם הקולינרי, אולם סטנד אפ, אולם נשפים, להקת ג'אז וכמובן חדרי שינה שאפשר לעשות בהם דברים מלוכלכים. כמו שאמרנו, עונה על כך צורך אפשרי.

מועדון הטנגלין (צילום: chrisogrady.com)
הברמן הבודד בעולם|צילום: chrisogrady.com

הכי קסום וילדותי

המקום: מועדון 33, לוס אנג'לס.

המחיר: 25,000$ לרישום ותשלום שנתי קבוע של 12,000$.

הייחוד: רבות דובר על קלאב 33 שנמצא בפארק דיסנילנד. בהתחלה היו אלה רק שמועות, אך לבסוף חברי מועדון אלמוניים, כמו זה, החליטו לאשש באינטרנט את השמועות ולספר מה באמת קורה שם (ניתן למצוא עוד מידע באתר הלא רשמי הזה). המועדון נפתח לאחר שעת הסגירה של הפארק והוא כולל סיורים אקסקלוסיביים באטרקציות שבפארק, מסעדת שף יצירתית ברוח עולם הפנטזיה, חשיפה לאוספי אלכוהול ייחודיים, הטבות שונות לחברים ושיתוף בסודות על הפארק (כאלה שיעניינו רק מכורים לדיסני, כמו העובדה שברחבי הפארק מסתתרים המוני ציורים קטנים של מיקי מאוס). עדיין לא ידוע מספיק על המועדון וההטבות שנובעות מהחברות בו, אבל מה שכן ידוע הוא שרשימת ההמתנה עומדת כרגע על 12 שנה. מה שאומר שפראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים. ואפשר לזהות אותם לפי אוזני הפלסטיק של עכבר שהם שמו על הראש.

הכי סקסי

המקום: מועדון הפלייבוי, לונדון.

המחיר: לא פורסם, אך ניתן לשלם באופן חד פעמי לכניסה של 24 שעות או לשלם חברות מועדון לכל החיים.

הייחוד: נו, מה כבר יכול להיות הייחוד של מועדון פלייבוי? שפנפנות, שפנפנות בכל מקום. כמלצריות, כדילריות, כמארחות, כזמרות וכברמניות. לאן שלא תביט תראה כדור פרווה תקוע בעכוז מפוסל. מועדון הפלייבוי המקורי נפתח על ידי יו הפנר בשנות ה-60 של המאה הקודמת ואילו המועדון שבלונדון נפתח ב-2011 ומהווה מחווה לגרסה הישנה והמטונפת. מלבד הדברים הרגילים (שפנפנות), ניתן למצוא במועדון גם חדר סיגרים, חדר מסיבות, חדר משחקים (לא מהסוג המלוכלך, לפחות לא באופן רשמי) ואירועים מיוחדים כמו מסיבת תחפושות, טורניר פוקר, ערב שכולו הסברים על שיבס ואיכויות וויסקי, פסטיבל סרטים ועוד.