חדר השינה שלנו, כמה קל לשכוח, הוא המקום שצריך לעטוף אותנו ולהרגיע אותנו. אבל אנחנו מגיעים אליו רק בסוף היום, והוא גם כך נסתר מעין וקל מאוד להזניח אותו. אבל האמת היא שמה שקטרה בחדר הזה משפיע באופן מכריע על מצב הרוח שלנו: זה המקום שבו אנחנו מתחילים את היום והמקום שבו הוא מסתיים, והנראות והאווירה בחדר עושה את שלה.

שישה צעדים קלים יכולים להביא לשיפור משמעותי במצב הרוח שחדר השינה שלכם משרה עליכם. לא צריך להוציא הון תועפות אלא רק לחשוב יחד על כמה אנחנו צריכים שהחדר הזה יהיה נקודת המוצא והסיום הכי נעימות של היום שלנו.

אדר ושי, שינה (8) (צילום: יולי גורודינסקי)
מינימליזם וסדר מופתי. עיצוב: אדר שלוס ושי פרץ|צילום: יולי גורודינסקי

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לא לבן, ולא 50 גוונים של אפור

בחרו גוון מרגיע ששניכם אוהבים וצבעו בו את קירות החדר. צבע נכון מעודד אווירה טובה ונעימה בחדר השינה ומבדל אותו משאר חדרי הבית.

השקיעו במצעים איכותיים

כשהמצעים מפנקים, הגוף זוכר. אתם לא חייבים להוציא משכורת חודשית על העניין, אבל אל תתפתו למצעים זולים מדי בשווקים שאחרי כביסה או שתיים ייראו וירגישו כמו אחרי שנים ארוכות של שימוש.

מיכל קסטן-קידר14, כל חדרי השינה קיבלו מייקאואבר (צילום: אבי מורג)
חדר שינה בעיצוב יעל עצמון לוי ועדי טל יוסף|צילום: אבי מורג

השתלטו על הבלגן

לפעמים אנחנו נוטים לא לשים לב ולעשות כאילו לא ראינו את ערימת הבגדים על הכיסא או המתלה העמוס, אבל הבלגן הזה יוצר עומס ויזואלי שאם נרצה או לא משפיע על מצב הרוח שלנו באופן משמעותי. עשו סדר באקססוריז והיפטרו מכל מה שמיותר. מצב הרוח ישתפר בהתאם.

דאגו למוסיקה

ותרו על הטלוויזיה בחדר השינה, היא מסיחת דעת ממה שחשוב באמת – הזוגיות שלכם. לעומת זאת, אם תהיה לכם מערכת שמע שווה בחדר האווירה רק תשתבח.

מיתר ולנדברג ומיכל וולפסון (8) (צילום: שירן כרמל)
חדר שינה בעיצוב מיכל וולפסון קלמן|צילום: שירן כרמל

תאורה רב שכבתית

לא רק מנורת קריאה ואור מרכזי אחד. דאגו לתאורה רכה (נרות מלאכותיים למשל, שפועלים על סוללות וללא חשש משריפה) שתנעים את השהות בחדר בכל רגע נתון ותתאים לכל פעילות.

מגש לארוחה במיטה

לא רק ארוחת בוקר. כל ארוחה שתאכלו במיטה תרגיש כמו פינוק אמיתי. דאגו למגש ארוחות עם רגליים מתקפלות, כזה שתוכלו לאחסן בקלות, ואל תשכחו להשתמש בו.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?