בראש רשימת המתנות שאנשים אוהבים לתת אבל מפחדים לקבל בעצמם נמצא ללא ספק עציץ של סחלב,  שמצד אחד יופיו האצילי של הפרח תמיד מרשים ומרומם לב, אך מצד שני מיד עולה המחשבה "איך לעזאזל אני אצליח לא להרוג אותו עכשיו?" ובאמת, לגדל סחלבים בהצלחה זו משימה מאתגרת גם עבור גננים מנוסים. באתר housedigest מציעים כוח חיזוק מפתיע: קוקוס.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בן הדוד חטוף בעזה, המשפחה מארחת עשרות חיילים

>> חולון: בגלל המלחמה המשפחה ירדה לגור במרתף, והוא וואו

 

לסחלבים האלגנטיים יש מקום מיוחד בלבם של אוהבי הפרחים והגינות, אך זה מקום שברירי כי הרבה פעמים הם נאלצים לראות אותם נחלשים ומתחילים לנבול במהירות. קליפה וסיבים של קוקוס יכולים לא רק להציל סחלב גווע אלא גם להבטיח שהוא יישאר חיוני ומלבלב. השימוש בקוקוס מוכר בגננות בת קיימא, ובמשתלות רבות ניתן למצוא מצע קוקוס כתחליף לאדמת שתילה. המצע עשוי מהסיבים שנמצאים בין הקליפה לקליפה החיצונית של אגוזי הקוקוס, ואלה בדיוק החלקים הנדרשים לשיקום הסחלב.

קליפה של קוקוס, סיבים (צילום: ArtofAshvinth, SHUTTERSTOCK)
צילום: ArtofAshvinth, SHUTTERSTOCK

ההסבר המדעי קשור לתכונותיו הייחודיות של הקוקוס: סחלבים הם גמישים, אבל הם דורשים מערכת אקולוגית מאוזנת. החלק הסיבי של הקליפה מספק מיקרו אקלים מאוזן, ומונע מהשורשים להיות ספוגים במים תוך סיוע בניקוז המים. החלק הקשיח של קליפת הקוקוס משמש כמיכל מצוין, המציע יציבות ובידוד לשורשי הסחלב העדינים. כך תצילו את הסחלב הנחלש שלכם באמצעות קוקוס: 

  1. מוציאים בעדינות את הצמח המוחלש מהעציץ שלו ומנערים ממנו אדמה ולכלוך – שוב, בעדינות רבה, עד שנחשפת מערכת השורשים שלו.
  2. בשלב הבא חותכים כל שורש דהוי או נרקב, זה הכרחי כדי לקדם צמיחה בריאה.
  3. מעבירים את הסחלב לקליפת קוקוס ממולאת בנדיבות בסיבים של קוקוס או שבבי קליפה. לחלופין, אפשר לעטוף מעט סיבי קוקוס סביב כל שורש לפני שמכניסים את הסחלב לקליפה, ולאבטח אותו עם חוט נחושת כלשהו.
  4. מהדקים את הצמח בתוך קליפת הקוקוס לגזע עץ, או תולים אותו מענף עץ או מוט. התערובת הטבעית הזו של חלקי הקליפה של הקוקוס מקלה על האוורור ומשמרת את הלחות החיוניים לסחלב.

 

סחלב נעוץ לגזע עץ בתוך קליפת קוקוס (צילום: Diemas Pradesta, SHUTTERSTOCK)
צילום: Diemas Pradesta, SHUTTERSTOCK

ואלה ההמלצות לטיפול שוטף בסחלב

הצלחתם להציל את הסחלב שלכם בזמן? מהמם, עכשיו העבודה לשמירה על בריאותו וחיוניותו לטווח הארוך רק מתחילה. הקפידו לווסת את ההשקיה ולאפשר למצע העציץ להתייבש בין ההשקיות כדי למנוע ריקבון של השורשים. אגודת הסחלבים האמריקאית ממליצה להוסיף באופן קבוע דשן סחלבים 20-20-20; אך שימו לב שהכמות מאוזנת, כי יותר מדי מזה עלול להזיק לצמח. מבחינת תאורה, יש להקפיד להגן על הסחלבים מאור שמש ישיר כדי למנוע את חריכת העלים שלהם. 

אוורור נכון הוא חיוני לסחלב בתוך הבית, כי אוויר עומד יכול לתרום לעובש, מחלות פטרייתיות ובעיות אחרות. ודאו בקביעות שלשורשים אין סימני ריקבון, ואם כן- תנו להם את טיפול הקוקוס המשקם.

שתילים של סחלב בתוך עציצים ממצע קוקוס (צילום: MaseYopi, SHUTTERSTOCK)
צילום: MaseYopi, SHUTTERSTOCK