בקיבוץ יסעור שבגליל התחתון, על שטח הרחבה של חצי דונם, מתגוררים בני זוג בשנות ה-40 המוקדמות לחייהם - האם שמאית מקרקעין והאב מנהל פרויקטים בתחום הפלסטיקה בתעשייה, ושלושת ילדיהם בגילי חטיבת ביניים, יסודי וגן וכלבה תכולת עיניים.

הבית פינתי, עם גינה גדולה, כ-210 מ"ר בנויים על פני קומה וחצי. בקומה אחת (כ-155 מ"ר) שלושה חדרי ילדים, מטבח וסלון. בקומת הגלריה (12 מ"ר) פינת עבודה ובקומה השנייה יחידת הורים מפנקת ששטחה כ-45 מ"ר. הבית נבנה לפני כשנה, בנייה פרטית ואיכותית אשר כללה כבר בשלב התכנון את הגמר ברמה גבוהה.

שירן מלול (12), ספה (צילום: שירן כרמל)
הבית בעל קווים נקיים אך משרה אווירה של חמימות וביתיות |צילום: שירן כרמל
שירן מלול (10), סלון (צילום: שירן כרמל)
בעיקר צבעים חמים – צהוב, אדום, כתום|צילום: שירן כרמל

שירן מלול (8), אי במטבח (צילום: שירן כרמל)
אי גדול ורחב עם שישה מקומות ישיבה זה מול זה, על מנת לעודד שיח תרבותי|צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

פטיו פנימי מכניס ירוק

"הבית בעל קווים נקיים אך משרה אווירה של חמימות וביתיות", מספרת המעצבת שירן מלול, "אחת הדרישות של הדיירים הייתה שימוש בצבע, בעיקר בצבעים חמים – צהוב, אדום, כתום. כחלק מחזון הלקוחות הקפדתי שרוב פריטי הנגרות והריהוט שעיצבתי יהיו שימושיים, פונקציונליים ושייתנו מענה לארגון וסדר בשגרה היומיומית.

"חלומם של בני הבית היה בית קרקע פתוח ומרווח, בעל הרבה כיווני אוויר ותאורה טבעית, ויכולת ליהנות מהחוץ גם ללא חשיפה ישירה הנראית לעין. לכן יצרנו פטיו פנימי שמכניס המון ירוק, אור ואוויר. מול דלת הכניסה יצרנו בעצם מבואת כניסה מזמינה ומעניינת, בקומת הגלריה השתמשנו בחלונות צרים וגבוהים ע"י שליטה חשמלית של פתיחה וסגירת החלון, בחלל הסלון יצרנו חלון ויטרינה פינתי נמוך בגובה 1.60 מ' על מנת להכניס את החוץ פנימה ולאפשר לטבע ולירוק להיות חלק מהבית".

שירן מלול (6), מטבח (צילום: שירן כרמל)
משטח עבודה רחב ידיים, שלפי דרישת הלקוחות בחלקו עץ בוצ'ר אגוז אפריקאי וחלקו שיש|צילום: שירן כרמל
שירן מלול (9), מטבח וסלון (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
שירן מלול (7), אי שחור (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
שירן מלול (11), פינת אוכל (צילום: שירן כרמל)
הסלון למעשה מכיל בתוכו גם את פינת האוכל המאפשרת דינמיקה ויוצרת חלל מרכזי גדול ומרווח|צילום: שירן כרמל

שירן מלול (17), פינת אוכל (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

גלריה מרחפת על חוט

תהליך הבנייה נמשך כשנה, עד כניסת הדיירים לבית היכול להכיל את יושביו. העבודות כללו תכנון מקיף של הבית: בניית פרוגרמה מפורטת בעזרת שאלון מפורט שחושף את הלקוח לנושאים שלא עלו והם רלוונטיים, ומיקוד והבנה מה בעבורו הכי חשוב בהגשמת החלום. "על מנת לבנות חלום מותאם לכל לקוח, חשוב לתת דגש על השלב הזה", מדגישה מלול, "בעיניי זהו השלב החשוב ביותר. השאלון הוא הפלטפורמה הברורה שגורמת לבני הזוג לשבת ביחד ולפרט הכל בכתב. כבר בשלב התכנון היה ברור שהגלריה צריכה להיות מרחפת - לאפשר ניתוק אך גם חיבור בין קומת הכניסה לסוויטת ההורים. יצרנו פרט של חוט ברזל ווייר אשר בתחילתו של החוט מחובר לתקרה ובסופו מחובר לגלריה וכך הצלחנו להשיג את התוצאה הסופית של ריחוף".

שירן מלול (19), מדרגות (צילום: שירן כרמל)
כבר בשלב התכנון היה ברור שהגלריה צריכה להיות מרחפת |צילום: שירן כרמל
שירן מלול (15), נישה (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
שירן מלול (21) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
שירן מלול (24),חדר שינה (צילום: שירן כרמל)
המון שטחי אחסון ופרטיות|צילום: שירן כרמל
שירן מלול (25), מדרגות ג (צילום: שירן כרמל)
שלוש מדרגות מחופות עץ מביאות אל חדר הרחצה המחולק לשירותים הסגורים בדלת זכוכית.|צילום: שירן כרמל
שירן מלול (27), חדר רחצה (צילום: שירן כרמל)
רוצף במרצפות משושה בגוני אפור-שחור-לבן. חדר רחצה של הילדים|צילום: שירן כרמל
שירן מלול (3), חוץ (צילום: שירן כרמל)
.|צילום: שירן כרמל

שירן מלול (1) (צילום: שירן כרמל)
.|צילום: שירן כרמל

משטח עבודה משני חומרים

דלת הכניסה היא דלת עץ מסיבית, שלכל אורכה חיפוי קיר. מיד לאחר הכניסה ניתן לראות את ארון השירות שעוצב בקפידה ונותן מענה לכל צורכי הבית החל בארון חשמל מוסתר וכלה בשידה למפתחות המאפשרת כניסה נינוחה לבית. מבואת הכניסה מכילה את הפאטיו הפנימי שמכניס את הירוק פנימה.

"לדיירי הבית היה מאוד חשוב שהמטבח יהיה נוח, נגיש וחלק מרכזי מחלל הבית. יש בו אי גדול ורחב עם שישה מקומות ישיבה זה מול זה, על מנת לעודד שיח תרבותי", מתארת מלול, "משטח עבודה רחב ידיים, שלפי דרישת הלקוחות בחלקו עץ בוצ'ר אגוז אפריקאי וחלקו שיש. מהמטבח יש מעבר לחדר שירות ומרפסת שירות".

הסלון למעשה מכיל בתוכו גם את פינת האוכל המאפשרת דינמיקה ויוצרת חלל מרכזי גדול ומרווח. "מצדו השני של הסלון, בעזרת עמודים המחופים בריקים שחורים ומייצרים חציצה, ניתן למצוא פינת רביצה ומשחקים של הילדים. כך הם יכולים להיות חלק מהחלל הציבורי, ולהורים יש קשר עין, בקרה ועניין", מסבירה מלול.

שירן מלול (2), בחוץ ג (צילום: שירן כרמל)
.|צילום: שירן כרמל
שירן מלול (23), מדרגות וילדה ג (צילום: שירן כרמל)
.|צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

ספסל בנוי בחדר השינה

בחלל החדרים שני חדרי רחצה: חדר שירותי אורחים הנותן מענה לאורחים מבלי לחדור לפרטיותם של בני הבית ובקצה השני של חלל החדרים ישנו חדר רחצה לילדים, שרוצף במרצפות משושה בגוני אפור-שחור-לבן. ארונית לכיור בצבע צהוב מקפיצה את החלל. "כהפתעה יצרנו דלתות זכוכית לאמבטיה עם שמות הילדים עליהם", מספרת מלול. הגלריה מחברת בין המפלסים ובה נישת ספרים וזיכרונות ומאפשרת הצצה לתחביבים של בעלי הבית. בנוסף בגלריה יצרנו פינת עבודה ופינת מחשב.

חדר ההורים תוכנן בקפידה. יש מרחב גדול של חלל השינה, אך המון שטחי אחסון ופרטיות. פינת רביצה ובה ספסל הבנוי ליד החלון מאפשרת פינה לקריאה והתפנקות. באותו מפלס מרפסת פרטית שתורמת עוד כיוון אוויר. שלוש מדרגות מחופות עץ מביאות אל חדר הרחצה המחולק לשירותים הסגורים בדלת זכוכית.

"הכרתי משפחה מדהימה בעלת לב רחב וחלומות עם רצון להגשים", מסכמת מלול. "בעיניי החשוב ביותר הוא החיבור ללקוח, וכאן אכן נוצרו החיבור וההבנה לפרטי פרטים. גם דרך ההתקשרות הייתה רציפה, בונה ומאתגרת והיה מקום לומר הכל".

טיפ: "על מנת לנצל את מה שהטבע נותן יש ללמוד את השטח ולהבין איך ניתן לנצל את המשאבים בצורה מקסימלית מבלי להשתמש בחשמל או בעזרים מלאכותיים. אור טבעי בבית יוצר אווירה נינוחה וזרימה של האוויר, ומשפיע רבות על אופי הבית וחוסך המון חשמל"._OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

רשימת מכולת:

אמנות מחוטי ברזל: קובי סיבוני, 250-1900 שקלים
ציורים: יעל מור ציירת ואמנית, 1700-2700 שקלים
כל האקססוריז: "אתנחתא" פרטים מעוצבים לבית, 25-500 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: שירן מלול הנדסאית אדריכלות ומעצבת פנים