הדיירים: בדירה הזו אני גרה עם בן זוגי ושני ילדינו - בן 7.5 ובת 5.

הדירה: הדירה, 110 מ"ר, ממוקמת בגבעתיים, בבניין בן שלוש קומות. היא נשכרה על ידינו למספר שנים. הדירה בת ארבעה חדרים וכוללת סלון, מטבח, חדר שינה הורים, חדר שינה ילדים וחדר עבודה.

ויקי עוזר, סלון קיר גובה (צילום: הגר דופלט)
עם אוסף אמנות אישי|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, כניסה ארגז גובה (צילום: הגר דופלט)
לייצר תחושה של בית קבע|צילום: הגר דופלט

החזון: להפוך דירה שכורה עם אלמנטים בסיסיים וטיפוסיים, לחלל מיוחד ואישי, שיכיל את כל אוסף הרהיטים ופרטי האמנות שאספנו עם השנים, בארץ ובטיולים בחו"ל. האתגר הגדול היה לייצר תחושה של בית קבע, ולמזג בין קלאסיקות העיצוב וחפצי האמנות הרבים שלנו לכדי אווירת משפחה.

מאחר ואנחנו אוהבים לגור במרכז, ואוהבים את השכונה שאנחנו גרים בה, התפשרנו והתגברנו על גודל ומבנה הדירה בשינויים שהחלטנו לבצע בה על חשבוננו. ההחלטה הזו התקבלה ביני לבין בן זוגי, ובתאום עם בעלי הבית בהתחשב במספר השנים הרב שתכננו לגור בה.

משך השיפוץ: מאחר והדירה שכורה היה עלי לבחור אלו שינויים לבצע ועל מה ניתן להתפשר ולהמשיך לחיות כפי שהוא. תכנון השינויים – כשלושה שבועות. השיפוץ בפועל – כשבוע.

ויקי עוזר, סלון כללי (צילום: הגר דופלט)
הוויטרינה האטומה הוחלפה לשקופה|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, סלון חלון גובה (צילום: הגר דופלט)
לתחושת עומק וגודל|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, סלון קרמיקה גובה (צילום: הגר דופלט)
וחפצים שנאספו עם השנים|צילום: הגר דופלט

עלות השיפוץ: כ-40 אלף שקלים, כולל צבע בכל הדירה, פרקט לימנציה (13 אלפים שקלים), החלפת מיקומי תאורה (1000 שקלים), גופי תאורה חדשים, החלפת זכוכית בויטרינות (1000 שקלים לוטרינה), החלפת ארונות מטבח לפורמיקה (4000) ארון בחדר רחצה (3000 שקלים) וארונות בחדרי השינה (2500 ארון ילדים, 3000 שקלים ארון חדר הורים - נרכשו מאיקאה), וילונות . 

תיאור כללי של השיפוץ: שיניתי חלק ממיקומי התאורה באופן שיחמיא לחלל ויגדיל אותו. חיפיתי את כל הדירה בפרקט למינציה איכותי שמשרה אווירה חמה יותר, ומסתיר את פגמי הרצפה הישנה. יתרון נוסף בהוספת הפרקט הוא חיסכון בחימום הבית בחורף. בחלון הגדול שבסלון החלפתי את הזכוכית מאטומה לשקופה ואפשרתי לנוף העירוני להיכנס פנימה, ולהוסיף מבט עומק לסלון (טריק שמגדיל חלל). דלתות המטבח הוחלפו על ידי נגר, הוספנו ארונות אכסון בחדר השינה ובחדר הילדים, והחלפנו את ארון הכיור בחדר הרחצה. השדרוג כלל גם הוספת וילונות בהירים שיכניסו אור רך ויטשטשו את פרופילי החלונות הישנים.

פרוזדור הכניסה: מסדרון ארוך מוביל מהכניסה אל חלל הסלון, ובסופו עומד מזגן רצפתי ישן וכעור. הדירה בעלת כיווני אוויר מוצלחים והמזגן אינו בשימוש יומיומי, לכן החלטתי להסתירו על ידי ארונית כיסוי קלה ונוחה להזזה שהזמנתי מנגר. החלק העליון נצבע בסגול עז שמוסיף עניין לחלל. לצד ארונית הכיסוי תליתי סדרת צילומים בשחור לבן.

ויקי עוזר, סלון ספה גובה (צילום: הגר דופלט)
ציורים של אמן שהוא גם חבר|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, סלון כריות גןבה (צילום: הגר דופלט)
שידה אנגלית עתיקה מ"יד 2"|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, סלון גובה (צילום: הגר דופלט)
בחירה ברהיטים נמוכים ש"מרחפים" מעל הרצפה|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, סלון שידה גובה (צילום: הגר דופלט)
ויקי עוזר, סלון שידה גובה|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, סלון שידה חפצים גובה (צילום: הגר דופלט)
אוסף מכובד של בקבוקי קרמיקה|צילום: הגר דופלט

הסלון: בחלל הסלון הצבתי ספה אפורה עמוקה ומפנקת, שידה אנגלית עתיקה שצדתי באתר "יד 2", ציורים של אמן שהוא גם חבר טוב, וכן כמה רהיטים קלאסיים מאמצע המאה הקודמת, שמשקפים את אהבתנו הרבה לזוג המעצבים הגאונים צ'ארלס וריי אימס. ביניהם שולחן קפה, שרפרף, וכורסת ה-LA CHAISE המיוחדת (האוסף נרכש במהלך השנים ב "הביטאט"). הבחירה ברהיטים נמוכים ש"מרחפים" מעל הרצפה, כמו גם הזזת נקודות המאור מהתקרה לקירות עזרו ליצירת תחושה מרווחת ואוורירית, וזאת למרות ריבוי הפריטים בחלל.

בין הסלון למטבח תכננתי ספרייה מודולארית שאינה מחוברת לקיר, ובנויה כך שתוכל להשתנות על פי הצורך ולעבור איתנו לביתנו הבא. מלבד ספרים מכילה הספרייה גם כמה מהאוספים שלנו כמו: הקרמיקה בגווני ירוק, אוסף של בובות קוקאשי יפניות מסורתיות, ובובות עץ ישראליות ישנות.

ויקי עוזר, כניסה ספרייה גובה (צילום: הגר דופלט)
ספרייה מודולארית שאינה מחוברת לקיר|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, כניסה ספרייה תקריב גובה (צילום: הגר דופלט)
מוצבת בין הסלון למטבח|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, סלון כורסה גובה (צילום: הגר דופלט)
בובות עץ ישראליות ישנות על המדף|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, פסלים גובה (צילום: הגר דופלט)
ובובות קוקאשי יפניות מסורתיות|צילום: הגר דופלט

המטבח: חלק מתקציב השיפוץ יועד לשדרוג דלתות המטבח. הדלתות נמדדו על ידי נגר והוחלפו לפורמייקה ועליהן הוספתי ידיות קרמיקה שהבאנו לפני שנים מאחד הטיולים ושמרנו. היום הידיות הללו נפוצות מאוד. ארבעה כיסאות לבנים גם הם בעיצוב "אימס" עומדים ליד שולחן מפורניר אלון, שמלווה אותנו מדירתנו הקודמת ונפתח לאירוח. מעל השולחן תלינו שני ציורים פרי מכחולו של בננו ב ה- 7.5.

ויקי עוזר, מטבח כלים גובה (צילום: הגר דופלט)
הדלתות נמדדו על ידי נגר והוחלפו לפורמייקה|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, חדר שינה מתלה גובה (צילום: הגר דופלט)
קולב מאיקאה ותמונה ממוסגרת בכניסה לחדר השינה|צילום: הגר דופלט

חדר השינה: המיטה בעלת הגב הגבוה נבנתה לפני כמה שנים על ידי נגר ונצבעה בגוון חאקי בהיר. שתי שידות השונות בסגנונן האחת מהשנייה, הוצבו משני צדיה. בקבוקי יין גדולים וישנים שמצאתי בחנות יד שנייה קיבלו חיים חדשים והוסבו למנורות קריאה (ביצוע "פרפקט אהילים"). על הקיר תליתי מקבץ תמונות שמאחורי כל אחת מהן ישנו סיפור או זיכרון נעים הקשורים למשפחה. וילונות לבנים (איקאה) מרככים את מבנה החלונות בחדר. קולב (איקאה) ותמונה ממגזין שמוסגרה במסגרת עץ, נצבעו גם הם ונתלו בכניסה לחדר השינה.

ויקי עוזר, חדר שינה תמונות (צילום: הגר דופלט)
המיטה נבנתה על ידי נגר ונצבעה בגוון חאקי בהיר|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר שינה כרית גובה (צילום: הגר דופלט)
שתי שישות שונות מצדיה|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר שינה סלסילה גובה (צילום: הגר דופלט)
בקבוקי יין ישנים קיבלו חיים חדשים|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, חדר שינה פסל גובה (צילום: הגר דופלט)
כשהוסבו למנורות קריאה|צילום: הגר דופלט

חדר ילדים: כמו בכל הבית, גם את קירות חדר הילדים צבענו בלבן. שילוב הפריטים הצבעוניים בחדר ליד הצבע הלבן מעמיד אותם באור רענן. היה לי חשוב לשמור על פשטות ואווריריות כרקע לכל הבובות התלויות, המשחקים והספרים שמתפזרים מדי יום בחדר.

גם בחדר זה יש שילוב בין חדש לישן, ופרטים שנאספו לתוכו באהבה: מזוודות ישנות שהבאנו מאנגליה, שולחן צד מפעם, שרפשף שרופד מחדש, בד רקום שהיה לנו ונמתח על מסגרת עץ גדולה, מובייל מיוחד במינו שיצרה חברת משפחה, והדפס מקורי מתוך ספר ילדים מפורסם שקיבלנו במתנה.

ויקי עוזר, חדר ילדים גובה (צילום: הגר דופלט)
קירות לבנים, פריטים צבעוניים|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר ילדים מובייל גובה (צילום: הגר דופלט)
מובייל מיוחד במינו שיצרה חברת משפחה|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר ילדים כובע גובה (צילום: הגר דופלט)
שילוב בין ישן לחדש|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר ילדים מתלה גובה (צילום: הגר דופלט)
מזוודות ישנות שהובאו מאנגליה|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר ילדים פסנתר גובה (צילום: הגר דופלט)
שולחן צד מפעם|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, חדר ילדים חשבונייה גובה (צילום: הגר דופלט)
אבזרים שנאספו באהבה|צילום: הגר דופלט

חדר עבודה: שולחן לבן וגדול במיוחד, כיסא עבודה ירוק, וילון עם הדפס של המעצבת טרישיה גילד ("נוסבאום – בית בדים"), אוסף כוסות בירה ישנים מלאים ב"כלי עבודה", קולב בגדים בעיצוב "אימס", ולוח השראה ענק. כל אלו יוצרים חלל עבודה חוויתי ותוסס, מואר ומרענן.

חדר הרחצה המרכזי: מאחר והדירה היא שכורה, הייתי מוגבלת בכמות השינויים שיכולתי לבצע, ומוגבלת כמובן בתקציב. בחרתי להחליף את ארון הכיור ולייצרו עם משטח עץ (במקום שיש), עליו נמרחו כמה שכבות של לכה. שילבתי כיור בעל שפה עליונה שחובר מעל  שולי משטח העץ. המשטח הזה מוכיח את עצמו כיעיל מאוד והרבה פחות יקר.

דבר המעצב: בית הוא אי פרטי של רגשות, הוא מקום שמשפיע על מצב הרוח שלנו. אני מאמינה שדירה שכורה גם אם היא זמנית, יכולה להפוך לאישית, ביתית ועם אווירה מיוחדת. שימוש בכמה טריקים בהעמדת הרהיטים, והתחכמות בהוספת אמנות ואובייקטים שמושכים את העין לפינות הנכונות, יכולים ליצור דירה מעניינת ובעלת אופי וחן. כל פריט צריך לכבד את הפריט שלידו. סוד ההצלחה של בית מיוחד הוא ביכולת לשלב את כל הדברים יחד.

ויקי עוזר, חדר עבודה גובה (צילום: הגר דופלט)
וילון עם הדפס של המעצבת טרישיה גילד|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר עבודה מחשב גובה (צילום: הגר דופלט)
שולחן לבן וגדול במיוחד|צילום: הגר דופלט
ויקי עוזר, חדר עבודה עפרונות גובה (צילום: הגר דופלט)
אוסף כוסות בירה ישנים מלאים ב"כלי עבודה"|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, חדר עבודה מכחולים גובה (צילום: הגר דופלט)
מתחת ללוח ההשראה|צילום: הגר דופלט

טיפ: אני ממליצה לברור היטב מבין הפריטים בבית. מה אנחנו אוהבים, ומה פחות. פריטים שאנחנו אוהבים מעוררים בנו רגשות וזיכרונות -  אותם נשאיר אתנו. פריטים שאנחנו פחות אוהבים נמצאים אתנו בדרך כלל בלי סיבה מיוחדת ומגבילים אותנו ביצירת הבית המיוחד והאישי - מהם כדאי להיפרד.

טיפ נוסף: בקניית פריטים קלאסיים כדאי לחכות בסבלנות למבצעים. ואם הפריט שחשקתם בו נפגם בתצוגה, רכשו אותו בהנחה. במוקדם או במאוחר הוא ייפגם גם בבית.

פריט אהוב: הספרייה. זה הלב והנשמה בחלל המגורים. היא משקפת את כל מה שאנחנו. החל בספרים ודרך כל הפרטים המגוונים שעליה. ובכלל, שלבי התכנון שלה והמשחק בפרופורציות שבין הקוביות הלבנות היוו תהליך מאוד מהנה עבורי.

ויקי עוזר, חדר רחצה גובה (צילום: הגר דופלט)
ארון הכיור הוחלף|צילום: הגר דופלט

ויקי עוזר, חדר רחצה בקבוק גובה (צילום: הגר דופלט)
ועליו הוצב משטח עץ|צילום: הגר דופלט

עיצוב פנים וסטיילינג: ויקי עוזר

במדור הקודם: הממלכה של התאומים
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו