LIVING
יונת אטלס, מטבח (9) (צילום: עוזי פורת)
הקפדה על שפת הצבע והחומר
|
צילום:עוזי פורת

כחול מול ירוק

עם הפנים לנוף של מדשאות מתחם הגולף בקיסריה תוכנן בית רחב ידיים עם כניסה כפולה, המון מקום לאירוח, תאורה שקועה וחומרים טבעיים בקונספט מוביל של פתיחות מקסימלית

עידית אסא | בית ונוי | פורסם 07:56 16.03.17 

שנה גודל אות

הבית הצופה אל מגרשי הגולף בקיסריה הוא כבר הפעם השלישית של תכנון שמבצעות האדריכליות צילה רייזר וטובה דוד לדייריו. "הפרויקט הראשון היה שיפוץ בית קיים בקריות, מקום מגוריהם הקודם, השני היה בית שתכננו גם בקיסריה אך בשכונה אחרת, וזה הנוכחי נולד מתוך רצון לדייק יותר את חלל ביתם ולהתאימו לצורכיהם ולשלב זה של חייהם", מספרות רייזר ודוד על התכנון, שאותו ביצעו בשיתוף פעולה עם המעצבת ריקה לונדון. "מדובר במשפחה המנהלת חיי חברה פעילים, שאוהבת לארח ומרבה לעשות זאת, והבית הזה שנהנה ממרחב גדול יותר מעניק להם את כל התנאים הנוחים לכך, עם בונוס של נוף המדשאות הירוקות שאליו הוא פונה".

ואמנם, הנוף המלבב ורצון למצות אותו כמה שיותר היו שיקולים מכריעים בקביעת ההפניות ובטוויית תכנונו של המבנה הקלאסי למראה שקומפוזיציית גושיו מהדהדת תצורת H כלשהי. מערך הגושים הודגש באמצעות חיפוי חוץ המשלב טיח פיגמנטי בפרק האמצעי ואבן טבעית באלה שמשני עבריו, כאשר שילוב קרניזים נקיים בחלקו העליון מרככים ומעדנים את המופע הגושי.

יונת אטלס, חוץ (2) (צילום: עוזי פורת)
מבט מבחוץ אל החזית הקדמית: מבנה קלאסי בתצורת H
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, חוץ כניסה (4) (צילום: עוזי פורת)
חלל ביניים פתוח לשמיים, שנחשף עם פתיחת דלת העץ האטומה שבחזית
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, חוץ כניסה, ג (5) (צילום: עוזי פורת)
חלל המגורים הנחשף מדלת הכניסה השקופה
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, כניסה (5) (צילום: עוזי פורת)
מבט מתוך חלל המגורים לחלל הביניים ולדלת האטומה
|
צילום: עוזי פורת

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

כניסה כפולה לחצר פנימית

רחבת חצר קדמית מובילה אל דלת כניסה דו כנפית עשויה עץ טבעי מבוקע עם מסגרת מתכת, ופתיחתה מפתיעה: במקום חלל פנים של "בית כמו בית" מתגלה חצר חיצונית פתוחה לשמיים, כחלל ביניים שאותו חותמת הכניסה הרשמית - דלת זכוכית המעוצבת כשלושה מקטעים רחבים, ששקיפותם מאפשרת למבט לחצות את מרחב הפנים ולהיחשף היישר לנוף החוץ הנשקף ממנו.

קומת הכניסה היא הקומה הציבורית, חלל מרווח ונדיב ממדים אשר בנוסף לפונקציות המשותפות – מטבח, פינת אוכל, סלון ופינת משפחה - כולל בשטחו גם סוויטת אירוח וחדר עבודה, ובוויטרינות הגדולות מרצפה עד תקרה שתוחמות אותו תוך יצירת חזית שקופה משתלבים פתחי יציאה לרחבת ישיבה חיצונית. הרחבה מתוכננת כעין אכסדרה מקורה בפרגולה עם תריסים חשמליים הניתנים לסגירה מלאה, ואגב כך, לצד תפקודה כמרחב חוץ נעים הכולל פונקציות אירוח, בעת הצורך היא יכולה להפוך גם לסוג של חלל פנים ולחבור לחלל המגורים כהמשך ישיר. בקומה העליונה ממוקמים סוויטת הורים מרווחת ביותר עם מרפסת המעניקה תצפית אל הנוף, וכן חדרו של הבן הצעיר שתוכנן אף הוא כסוויטה נוחה.

גרם המדרגות המוליך לקומות הבית האחרות ממוקם לצד מבואת כניסה מרווחת המתנשאת לגובה כפול, ועם קונספט מוביל של פתיחות מקסימלית, במרחב המגורים הסלון, המטבח ופינת האוכל מוקמו כציר רציף זה אחרי/לצד זה, כך שכולם פונים אל נוף החוץ ונהנים ממנו. מיקום פינת הישיבה נקבע בצדו השני של המטבח, כשהיא חורגת מעט החוצה מרצף הפונקציות, ובתוך כך נהנית מהפניות נוספות ומיתר אינטימיות כיאה לחלל שנועד לשעות של "ביחד" משפחתי-פרטי.

יונת אטלס, חוץ, בריכה (18) (צילום: עוזי פורת)
מערך ויטרינות המייצר חזית שקופה לחלל המגורים
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, חוץ, בריכה (17) (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, חוץ בריכה (7) (צילום: עוזי פורת)
הנוף היה שיקול מכריע בתכנון
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, סלון (11) (צילום: עוזי פורת)
שפת החלל משדרת חמימות נעימה ומזמינה
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, סלון (10) (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת

נגיעות מדודות של שחור

למרות ממדיו הנדיבים מאוד שעלולים לעתים ליצור ניכור, שפת החלל משדרת חמימות נעימה ומזמינה ההולמת את האופי ואת אורחות החיים של שוחרי אירוח. היא נשענת על חומרים טבעיים - עץ וברזל בעיקר, על מרקמי מט, ועל פלטת גווני אפור-אפור חאקי לסוגיהם עם נגיעות מדודות של שחור. אלה מופיעים בכל חומרי הגמר, האלמנטים ופריטי הריהוט והטקסטיל המשתלבים במרחב הבית תוך יצירת מסגרת חלל חמימה: מסגרות הפתחים עשויות פרופיל בלגי בגון אפור כהה-גרפיט, ריצוף הפרקט בוצע מפלנקים רחבים מהמקובל של עץ אלון מגוון לאפרפר, והקירות נצבעו בטיח אפור.

התאורה המגוונת מורכבת מגופים שקועים וגופים סמויים שהוצנעו בהנמכות תקרה, פסי צבירה עם ספוטים, גופים צמודי קירות, ואף התאורה הדקורטיבית היא צמודת קיר או תקרה בעיקרה, עם שתי חריגות של גופים תלויים: שלישיית גופים המלווים את יחידת האי במטבח, וגוף נוסף המשתלשל מתקרת הקומה העליונה בחלל המדרגות.

יונת אטלס, פינת אוכל (6) (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, מטבח (9) (צילום: עוזי פורת)
יחידת אי גדולה שעיצובה מהדהד זיקה למראה קלאסי
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, מדרגות גובה (12) (צילום: עוזי פורת)
חלל המדרגות מודגש באמצעות גוף תאורה גדול שנתלה ברום התקרה
|
צילום: עוזי פורת

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

סוויטת הורים כמו דירה בפני עצמה

מרבית פריטי הריהוט בבית (ספות ושולחנות) שעוצבו ייעודית ע"י לונדון ועובדו לתוכניות מפורטות ע"י דוד ורייזר בוצעו בהזמנה תוך הקפדה על שפת הצבע והחומר, וכך גם המטבח שבוצע בעבודת נגרות. שטחו המרווח והנוח, הכולל גם מזווה ומספק שפע של מקומות אחסון, משלב חזיתות עץ באפור בהיר בגימור מט, משטח עבודה ארוך משיש שחור המדמה אבן בזלת, ומשני עברי החלון הזורם במקביל אליו משתלבות גומחות עם מדפים שחללן הפנימי חופה בבריקים. יחידת האי מרשימה בגודלה, מאפשרת ל-12 סועדים להסב סביבה, כוללת חללי אחסון, ומעוצבת תוך שילוב משטח עץ אלון ופריטי נגרות ייחודיים המגלמים רוח קלאסית, דוגמת רגליה המסיביות.

למדרכי גרם המדרגות נבחרה אבן בהירה בגון לבן מלוכלך ומעקה הזכוכית המלווה אותו נשתל בתוכן כשהוא כמו חוצה אותן ומשמר חזות נקייה חפה מחיבורים נראים לעין. סוויטת השינה של ההורים הממוקמת בקומה העליונה היא חלל מפנק במיוחד, כמעט דירה בפני עצמה בתוך הבית. שטחה כולל מרחב הנחלק לאזור שינה ופינת הסבה/טלוויזיה, חדר ארונות שהוא חדר בפני עצמו, וחדר רחצה רחב ידיים שבו כל אחת מהפונקציות - מקלחון, יחידת כיור, שירותים - היא למעשה אזור בפני עצמו. העיצוב המסוגנן משלב חיפוי בריקים בחלקים החיצוניים, חיפוי פלטות גרניט פורצלן מדוקקות וספסלים מרחפים במקלחון, ויחידת כיור בתצורת האות ר' שקוויה מהדהדים משהו את יחידת האי במטבח - רגליים מסיביות, מגירות אחסון נוחות, ומשטח שחור דמוי בזלת זהה לזה של משטח העבודה במטבח.

רחבת הישיבה החיצונית משמשת את בני הבית רבות ומכילה את כל הנדרש לבילוי ושהייה בחוץ ולאירוח נעים. הרחבה נושקת לבריכת שחייה, וכשמעבר למימיה הכחולים משתרע נופן הירוק של מדשאות הגולף, מדובר בסוג של פינאלה ראוי לתכנון שמיצה עד תום את המיקום המנצח.

יונת אטלס, שינה (14) (צילום: עוזי פורת)
חדר השינה מוקף מרפסת גדולה המעניקה תצפית אל הנוף
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, שינה (13) (צילום: עוזי פורת)
פינת צפייה בטלוויזיה היא אזור בפני עצמו בחדר השינה
|
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, ארונות (16) (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, רחצה (16) (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, רחצה (15) (צילום: עוזי פורת)
צילום: עוזי פורת
יונת אטלס, תוכנית קומת קרקע (צילום: T&Z)
תוכנית קומת קרקע
|
צילום: T&Z
יונת אטלס, תוכנית קומה א' (צילום: T&Z)
תוכנית קומה א'
|
צילום: T&Z
_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון: אדר' צילה רייזר ואדר' טובה דויד
עיצוב פנים: ריקה לונדון

במדור הקודם: דירות הגן הצמודות שתוכננו במבט לעתיד
לכל הכתבות במדור בית ונוי