משפחה הודית מורחבת שמונה 140 נפשות מסרבת לעבור ניתוח פלסטי כדי להסיר את הקורמים מכפות הידיים שלהם. בכפר קאנאת'ו, שבדרום הודו, כל שבט האלאפוּזה נולדו עם האצבעות שלהם מחוברות אחת לשנייה, מראש השבט בן ה-85 ועד לילד הצעיר ביותר.

סאראסו קאנאת'ו, בת 70, האישה המבוגרת ביותר בשבט, מספרת: "אנחנו לא מתייחסים לניתוח בתור אפשרות מתקבלת על הדעת". זקנת השבט מספרת שלמרות שהאצבעות של בני משפחתה מחוברות אחת לשנייה, הם מנהלים אורח חיים נורמלי לחלוטין. "בזמן שרוב האנשים אומרים שכדי לנו לעבור ניתוח", מספרת סאראסו, "אנחנו חושבים שלעבור פעולה כירורגית רק יזיק לנו".

הודים עם קרומים (צילום: יחסי ציבור)
משפיע על 1 מכל 1,000 תינוקות בבריטניה|צילום: יחסי ציבור

הודים עם קרומים (צילום: יחסי ציבור)
חיים עם המחלה למעלה מ-90 שנים|צילום: יחסי ציבור

בני שבט האלאפוּזה סובלים מתופעה שנקראת "סינדקטילי" והוא למעשה התפתחות של קרומי עור שמחברים בין האצבעות. בבריטניה, התופעה מתרחשת ל-1 מכל 1,000 לידות והיא מתפתחת בשלבים המוקדמים של ההיריון. כמו כן, זה תורשתי – כפי שניתן לראות אצל בני שבט האלאפוּזה.

התופעה הופיעה אצל בני השבט לפני בערך 90 שנים. עם הזמן, בני המשפחה השלימו עם מצבם הגופני ואינם מעוניינים לפתור את הבעיה. הם מאמינים שהכול התחיל אחרי שאחד מבני השבט כרת עץ מאדמה קדושה. כלומר, התופעה היא למעשה קללה של האלים על בני השבט. "אחד מבני המשפחה נסע לניתוח", מספרת סאראסו, "אחרי שהוא חזר הוא איבד את חוש השמיעה שלו" – מהסיבה הזו בדיוק, הם מסתייגים מלתקן את המצב ומאמינים שזה רק יזיק.

הודים עם קרומים (צילום: יחסי ציבור)
מצליחים להתקיים למרות המחלה|צילום: יחסי ציבור

הודים עם קרומים (צילום: יחסי ציבור)
מאמינים שהם מקוללים|צילום: יחסי ציבור

הודים עם קרומים (צילום: יחסי ציבור)
לא מוכנים ללכת לטיפול כירורגי|צילום: יחסי ציבור

 למרות זאת, לאקשמי, בת שבט נוספת, טוענת שהיא יכולה לבשל, לקצוץ ירקות, לכבס את הבגדים, לשטוף כלים ואפילו לתפור. "מעולם לא נתקלתי בשום בעיה", מספרת לאקשמי.

גירישקומאר, בן 48 שעובד כמפעיל טרקטור, אומר שרק בגלל שהם מאמינים ושומרים על ההלכות שלהם, לא נגרם להם נזק נוסף למרות האצבעות שלהם. גירישקומאר מוסיף: "מעולם לא התמודדתי עם קושי פיזי ואני מסוגל לעבוד כמו כל בן אדם נורמלי" – רק אל תצפו ממנו לנגן על גיטרה.

(מקור)