אם אתם מתמידים לגלוש באתרים של אסטרופיזיקה ולקרוא מאמרים על חקר החלל החיצון, אולי נתקלתם בכמה כותרות נרגשות בסגנון של: "לראשונה בעולם, צולמו חורים שחורים וקהילת האסטרונומים באקסטזה" – ובאופן עקרוני זה נכון, רק חשוב לשים לב לפרטים הקטנים.

הדברים שנכונים בידיעה הם שקבוצה של אסטרונומים מגרמניה וארצות הברית עובדים במקביל על מנת לנתח צילומים שנלקחו מהטלסקופ 'Event Horizon' – כן כן, כמו הסרט מד"ב מ-97'. הטלסקופ הוא למעשה קבוצה של טלסקופים רבי עוצמה (אומרים שיכול לנתח את החוטים בתפרים של כדור בייסבול מ-10,000 ק"מ) שצילמו שבוע וחצי תמונות משני חורים שחורים במרחקים שונים.

A post shared by NASA (@nasa) on

A post shared by NASA (@nasa) on

העדשות השונות תיעדו את גלי הרדיו שנפלטו ממרכז הגלקסיה שבה נמצא 'סאג'יטריוס A*', חור שחור מאסיבי – כן כן, כמו השיר של Muse. למעט כמה לילות שבהן היה מזג אוויר לא אידיאלי, התיעוד התנהל כשורה. כעת צוות החוקרים ניצב מול המשימה המפרכת של מיון וניתוח המידע שהתקבל מהטלסקופ.

מדובר בתהליך שבמקרה הטוב יקח כמה חודשים, אבל עלול להימשך למעלה משנה. כלומר, גם אם הניתוחים יסתיימו מהר מהמצופה, יכול להיות עוד סבב של בחינות לפני שסוכנות החלל האמריקאית תשחרר תמונות של חורים שחורים.

A post shared by NASA (@nasa) on

A post shared by NASA (@nasa) on

מה שמביא אותנו אל הנקודה הבאה, תמונות של חורים שחורים שמפוזרות ברחבי הרשת. חשוב להדגיש, התמונות הללו שעלו אל חשבון האינסטגרם הרשמי של נאס"א, כלומר סוכנות החלל האמריקאית, אינם חורים שחורים. אגב, הם גם שותפו במקורות אחרים, כגון נאשיונל ג'יאוגרפיק, מה שככל הנראה עוד יותר הגביר את הבלבול.

זה אולי נדמה כמו משהו מובן מאליו, אבל האילוסטרציות הללו הצליחו לשטות בלא מעט אנשים – אחרי הכל הם הועלו על ידי גורמים בנאס"א. בכל אופן, צוות החוקרים עובדים על המשימה ימים כלילות ובקרוב יצאו תמונות, ראשונות מסוגן, של חורים שחורים – ועל זה נאמר: "שווה לחכות".

(מקור)