בכל שנה חדשה אנחנו מבטיחים לעצמנו שהשנה הזאת תהיה טובה יותר מקודמתה. אנחנו אומרים לעצמנו שהפעם נעשה שינויים ונשפר את החיים שלנו. אבל מאיפה מתחילים? פסיכולוגית מבריטניה טוענת שיש לה הסוד לאושר בשנה החדשה.

על פי ד"ר מג ארול,  אחת הדרכים הפשוטות והיעילות ביותר לשנות דפוסי חשיבה בשנה הקרובה היא לאמץ את הילד הפנימי שבכם. מסקר שנערך על ידי ד"ר ארול עלה כי שני שליש מהאנשים הרגישו שמחים יותר לאחר שעשו דברים שהוציאו את הילד הפנימי שבהם או שעוררו זיכרונות ילדות. אלו ששיחקו ביותר משחקים, ציירו והיו ספונטניים יותר הרגישו יותר אנרגטיים ובכושר מאשר כשלא עשו פעילויות אלו.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

תוצאות סקר זה אינן מפתיעות בהתחשב בכך שלא מעט מחקרים בעבר הראו כי תחושת נוסטלגיה שנוצרת בעקבות משחקי ילדים עוזרת לנו להרגיש רגועים יותר ומשככת לחצים האופייניים למבוגרים רבים. אנשים רבים נוטים להתבלבל בין התנהגות ילדותית להתנהגות שמבטאת את הילד הפנימי, לכן חשוב לציין שישנו הבדל ממשי בין ההתנהגויות הללו. ד"ר ארול הסבירה ל"דיילי מייל" איך מבדילים בין השניים וכיצד מתן ביטוי לילד הפנימי שבכם יכול להפוך אתכם להרבה יותר מאושרים.

להתנהג כמו ילדים – בלי להיות ילדותיים

ההבדל המהותי בין אדם ילדותי לאדם שמאמץ את הילד הפנימי שבו הוא שהשני מתייחס לפעולות המאפשרות לאדם להרגיש תחושות האופייניות לילד, כמו תחושת חופש, דמיון ועליזות. אתם יכולים להיות אנשים בוגרים במלוא מובן המילה, שלא שוכחים גם מדי פעם לאמץ את הילד הפנימי שבכם בלי להתנהג בצורה ילדותית.

כמות החידושים הקולנועיים שנעשים בשנים האחרונות לסרטים שהיו פופולריים בשנות ה-70, 80 ו-90 ממחישה כמה הרצון לחזור לילדות חזק מתמיד. לכן אין זה מפתיע שסרטי דיסני (כמו "היפה והחיה" שהיה שובר קופות בשנה שעברה), מרוול והארי פוטר הם עדיין הצלחה מסחררת.

היפה והחיה (צילום:  יחסי ציבור )
החזיר אותנו לילדות. "היפה והחיה"|צילום: יחסי ציבור
עוד ב-mako בריאות
>> הטעות הענקית שאתם עושים כשאתם מפשירים בשר
>> האימון שישרוף המון קלוריות - תוך 15 דקות
>> לא מצליחים לישון כמו שצריך? ייתכן שזו הסיבה

למה אנחנו כל כך אוהבים נוסטלגיה?

אין ספק שתעשיית הקולנוע הבינה כמה כוח יש לתחושת הנוסטלגיה, אבל מה באמת עומד מאחוריה? ולמה היא עושה לנו כל כך טוב? נראה שלתחושת נוסטלגיה יש השפעה חיובית על הבריאות הנפשית שלנו. מחקר מצא שהעלאת זיכרונות יכולה לעזור להפחית תסמינים של דיכאון. זאת כיוון שחשיבה על העבר משפרת את הדימוי העצמי, הביטחון והאופטימיות שלנו. כמו כן, היא מעניקה לנו תחושה חזקה של משמעות בחיים. נוסף לכך, נמצא שנוסטלגיה עוזרת לנו להפחית תחושת בדידות, עוזרת לנו להרגיש מחוברים יותר לחברה ומאפשרת לנו להרגיש אמפתיים יותר כלפי אחרים – מה שיכול להוביל להתנהגות המאופיינת בעזרה לזולת, כמו התנדבות, תרומת כסף ועוד. מיותר לציין שעזרה לזולת עושה אותנו מאושרים יותר, לכן זה למעשה מעצים יותר את הכוח שיש לנוסטלגיה על החיים שלנו.

אמנות מפחיתה חרדה

ההשפעה הנפשית החיובית שיש בפעילויות האופייניות לילדים ידועה כבר שנים. דוגמה טובה לכך היא טרנד המנדלות שנצפה בשנים האחרונות. עד לפני כמה שנים ספרי צביעה נחשבו לנחלתם הבלעדית של ילדים – עד שנכנסו המנדלות לתמונה והוכיחו שצביעה בגיל מבוגר מפחיתה סטרס, חרדה ומשפרת את מצב הרוח שלנו. אתם לא צריכים להיות אמנים מקצועיים כדי ליהנות מההטבות שיש לפעילויות אמנותיות להציע; חשבו על פעילויות שאהבתם בתור ילדים והפסקתם לעשות כי החיים הבוגרים מלאי העבודה, המשכנתא והדאגות מנעו מכם לעשות.

ג'ורג' ברנרד שאו, מחזאי וסופר בריטי, אמר פעם: "אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים; אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק". מתן ביטוי לחוויות בחיים שגורמות לכם להרגיש כמו ילדים; מלאי חיים, חופשיים ושמחים - יכולה לשפר משמעותית את בריאות הנפש שלכם ובכך גם משפרת את הבריאות הפיזית שלכם. מכל מקום שלא נסתכל על זה, אימוץ הילד הפנימי שבנו פשוט משתלם.