למרות שרופאים ותזונאים קליניים ממליצים על תזונה הכוללת את כל אבות המזון, נראה שטרנד הדיאטה נטולת הגלוטן תופס תאוצה. אך ייתכן שמחקר חדש יגרום לטרנד לחלוף - נמצא קשר בין תזונה חסרת גלוטן לסיכון מוגבר ללקות בסוכרת. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

המחקר נעשה על ידי אוניברסיטת הרווארד, במהלכו נעשתה סקירה של מידע רפואי הנאסף במשך 30 שנה מ-200 אלף משתתפים. החוקרים מצאו שאנשים שהגבילו את צריכת הגלוטן או נמנעו מגלוטן לחלוטין היו בעלי סיכון גבוה ב-13 אחוזים לפתח סוכרת סוג 2.

"רצינו לדעת האם צריכת גלוטן תשפיע על אנשים שאינם בעלי סיבות רפואיות להימנע מגלוטן", מסביר ד"ר גאנג זונג, מבית הספר לרפואה ציבורית בהרווארד לאתר Medical News Today. "למזונות ללא גלוטן יש לרוב פחות סיבים תזונתיים וחומרים מזינים אחרים, מה שהופך אותם לפחות מזינים".

גלוטן הוא חלבון המצוי לרוב בחיטה, שעורה, שיפון ודגנים אחרים. במחקר, החוקרים השתמשו במידע ממחקר שכלל כ-200 אלף משתתפים שהשיבו על שאלות בנושא מזון, כל שנתיים עד ארבע שנים. הם מצאו כי המשתתפים צרכו בממוצע בין 6-7 גרם גלוטן ביום. במהלך המעקב שנעשה אחר המשתתפים שארך כ-30 שנה, אובחנו 15,942 מקרים של סוכרת מסוג 2.

עוד ב-mako בריאות
>> מתכון למשקה ביתי ששורף שומן ומעלים אקנה
>> גם אתם עייפים עד שאתם נכנסים למיטה? זו הסיבה 
>> האם אימון על קיבה ריקה באמת שורף יותר שומן?

כשבלוגרים קובעים טרנדים חסרי בסיס רפואי

נמצא שאלו שצרכו יותר גלוטן (עד ל-12 גרם ביום) היו בסיכון מופחת לפתח סוכרת מסוג 2. אלו שאכלו פחות גלוטן, גם צרכו פחות סיבים תזונתיים, הידועים כמגנים נגד סוכרת מסוג 2. בעקבות זאת, אנשים שצרכו יותר גלוטן היו בעלי סיכון מופחת ב-13 אחוזים לפתח סוכרת מסוג 2, בהשוואה לאנשים שצרכו רק 4 גרם או פחות של גלוטן.

"אנשים שאינם לוקים בצליאק (אי-סבילות גלוטן) צריכים לחשוב שוב אם להגביל את צריכת הגלוטן, למען מניעת מחלות כרוניות ובייחוד למניעת סוכרת", אומר זונג.

למרות שלא קיימות הוכחות חותכות לכך שהגבלת צריכת גלוטן בעלת יתרונות בריאותיים, אנשים רבים מחליטים לעקוב אחר המלצות של בלוגרים, או גורואים של "תזונה נקייה", אנשים שאינם בעלי הכשרה רפואית רשמית. אנשים אלו הפכו את התזונה ללא גלוטן לטרנד של ממש, שאנשים רבים עוקבים אחריו ברחבי העולם.

אולם, אם אתם חשים ברע לאחר צריכת גלוטן באופן עקבי, כדאי להיוועץ ברופא ולבדוק האם מדובר ברגישות לגלוטן. 

>> למה אנחנו כ"כ אוהבים לפוצץ חצ'קונים?