אתם יודעים בדיוק איזה ויטמינים יש בכל פרי וירק, לכמה מנות של חלב הגוף שלכם זקוק כדי לקבל מספיק סידן ואיזה מזונות-על שווה לכם לאכול, אבל מה שאתם אולי לא יודעים הוא שהדרך שבה אתם צורכים מזונות מסויימים חשובה לא פחות. לפניכם 10 מזונות שרובינו צורכים בצורה לא נכונה - ולכן אנחנו לא מקבלים מהם את המקסימום מבחינה תזונתית.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. זרעי פשתן

זרעי הפשתן מכילים בתוכם שלל יתרונות בריאותיים: הם עשירים בסיבים, באומגה 3 והגרעין עצמו מכיל חלבון, ויטמינים, מינרלים, שומן איכותי, ליגנינים, פיטו-סטרולים ופיטו-אסטרוגנים. אבל כל היתרונות הללו למעשה "כלואים" בתוך הזרעים, כיוון שהגוף שלנו לא יודע לעכל את זרעי הפשתן כשהם שלמים.

אז איך נכון לאכול אותם? כשהם טחונים. חשוב לקנות אותם כשהם עדיין שלמים ולטחון אותם בבית, ממש לפני האכילה, במטחנת קפה או תבלינים.

2. ברוקולי

ברוקולי הוא אחד הירקות הבריאים ביותר שיש. הוא עשיר מאוד בויטמין C, בכלורופילים, אנטיאוקסידנטים וכן בחומרים נוגדי סרטן. אבל אם אתם רוצים ליהנות מכל הטוב הזה, כדאי לכם להפסיק לבשל אותו. הבישול, כמו גם הטיגון, גורם לאובדן של כמעט כל הטוב שבברוקולי, וחבל.

אז איך נכון לאכול אותו? מאודה. האידוי שומר על הערכים התזונתיים של הברוקולי כמעט ללא פגע.

רוצים לדעת עוד על תזונה ודיאטה? היכנסו לפורטל הרפואה Infomed

3. תותים

התותים הם אחד הפירות האהובים, גם על מבוגרים וגם על ילדים, והם גם בריאים ביותר. התותים מלאים בסיבים, אנטי-אוקסידנטים וויטמין C. אבל כדי שהגוף שלכם יזכה לכל אותם ערכים תזונתיים, אתם צריכים להימנע מלחתוך את התותים עד כמה שניתן. הסיבה: הם רגישים לאור ולחמצן, בעיקר כשמדובר בויטמין C. לכן, כאשר חותכים את התותים חושפים יותר תאים להרס.

אז איך נכון לאכול אותם? אם אתם יכולים, הימנעו מלחתוך את התותים. אבל אם העובדה שאתם חותכים אותם היא זו שגורמת לכם לאכול אותם - עדיף שתבחרו באופציה השנייה. היתרונות שלהם לגופכם עדיין יהיו רבים.

זרעי פשתן (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
חשוב לקנות אותם כשהם עדיין שלמים ולטחון אותם בבית. זרעי פשתן|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

4. שום

אליצין, החומר שנותן לשום את ריחו וחריפותו, הוא גם נוגד סרטן. כדאי שתדעו שבניגוד לויטמין C, האליצין דווקא אוהב את החשיפה לאוויר, אשר גורמת לו להתחיל ו"לפעול".

 אז איך נכון לאכול אותו? מומלץ לקצוץ את השום 10 דקות לפני שאתם מכניסים אותו לתבשיל, ופשוט לתת לו "לעמוד". בדרך זו אתם גורמים לאליצין להתחיל ולפעול, ונהנים מיתרונו הבריאותי הבולט ביותר של השום.

>> עוד ב-mako בריאות -
יש סיבה בגללה היתושים עוקצים דווקא אתכם
אוי זה כואב: מה עושים עם טחורים?
אחת ולתמיד: מה עדיף - רנטגן או MRI?

5. דגנים מלאים ושעועית

דגנים מלאים ושעועית יבשה מכילים תרכובות של אנטיאוקסידנטים הנקראות פיטאטים. תרכובות אלו יכולות לעטוף ויטמינים ומינרלים במזון ולמנוע מהן להיספג בגוף.

אז איך נכון לאכול אותן? כאשר אתם אוכלים דגנים מלאים שמכילים את ה"עטיפה" (כלומר את הסובין) כמו בפריקי, למשל, או שעועית יבשה מומלץ להשרות אותן במים למשך הלילה. בדרך זו אנחנו עוזרים לפיטאטים להשתחרר. אגב, אותה השרייה גם מקלה על העיכול של מזונות אלו, ועוזרת לגוף לספוג כמות גדולה יותר של ברזל ואבץ.

6. יוגורט

מכירים את הנוזל הלבן שקוף שנמצא על היוגורט? אם אתם שופכים אותו לכיור, כדאי שתדעו שיחד איתו אתם שופכים הרבה מאוד ערכים תזונתיים. אותו נוזל מכיל חלבון, ויטמין B12, סידן וזרחן.

אז איך נכון לאכול אותו? פשוט ערבבו את הנוזל לתוך היוגורט. אם תעשו זאת תחזירו לתוכו את כל אותם ויטמינים ומינרליים.

עגבניות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
עדיף לבשל|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

7. עגבניה

עגבניות מכניסות הרבה מאוד טעם לסלט או לכריך, אבל אם אתם רוצים ליהנות מהכמות הגדולה ביותר של ליקופן, אותו נוגד חמצון חשוב הידוע כמי שלוחם ברדיקלים החופשיים ומפחית את הסיכון לסרטן, כדאי שתעברו לצורך יותר עגבניות מבושלות.

אז איך נכון לאכול אותן? כאמור, כמות הליקופן גדלה כאשר מבשלים את העגבניות. ניתן גם לעשות עגבניות מיובשות ולאכול אותן לאחר אפייה ב-100 מעלות, שגם היא מגבירה את כמות הליקופן.

>>  6 דברים שאסור לכם לעשות אחרי אימון