השף האיטלקי פסקוואל קוצולינו הפך לכוכב בארה"ב בין לילה – בזכות הדיאטה הייחודית שלו, שתעשה לכם חשק להתחיל אותה כבר היום. "ירדתי 50 קילו תוך קצת יותר משנה, כאשר אכלתי פיצה בכל יום", מספר קוצולינו בראיון לעיתון Clarin הארגנטינאי.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

את הניסיון שלו ב"דיאטת הפיצה" הוא מפרט בספר שמכר לא פחות מ-65 אלף עותקים מאז שיצא במאי השנה, בארה"ב. מאז, לקוחות נוהרים לשתי מסעדותיו בניו-יורק ומבקשים את "פיצת הנס". "האמריקאים השתגעו. בשבילם פיצה היא ג'אנק פוד, בשבילנו האיטלקים היא לא".

קוצולינו בן ה-39 מספר כי תמיד היה רזה. אבל לפני שש שנים, כשהגשים חלום ועבר לארה"ב – החל להתדרדר מצבו הבריאותי. "התחלתי לאכול אוכל אמריקאי; המבורגרים, צ'יפס, משקאות מוגזים. "כשהגעתי ל-175 קילו, הרופא אמר לי שאני עלול ללקות בהתקף לב", מספר קוצולינו. "נתקפתי פחד. כשחזרתי לנפולי, חיפשתי תזונאי שעובד עם קבוצות כדורגל, כך שיהיה לי בסיס מדעי לדיאטה. וככה הרכבתי דיאטה שמבוססת על מה שאכלתי קודם. יצרתי לעצמי דיאטה שמותאמת במיוחד לי".

התכנית שבנה יחד עם הרופא שלו פשוטה למדי: לארוחת בוקר הוא אוכל כוס דגנים מלאים (כמו שיבולת שועל), עם חלב דל-שומן ופירות טריים. בצהריים הוא אוכל תפוח ופיצה, ובערב – ארוחה המבוססת על תזונה ים-תיכונית; בשר רזה, הרבה דגים, ירקות, עדשים ושמן זית. משקאות מוגזים ממותקים – באיסור מוחלט. הוא מדגיש כי פעילות גופנית היא חלק בלתי נפרד מהדיאטה.

קוצולינו טוען שהסוד לדיאטה המוצלחת – טמון במתכון של הפיצה. למעשה, המתכון הוא לא המצאה של קוצולינו, אלא שיטה שקיימת בנפולי מזה 350 שנה. "להכנת הפיצה צריך קמח, שמרים, מים ומלח. לא מוסיפים חומרים שומניים. מוסיפים אקסטרה מים, כדי להפחית את כמות הקמח. הסוד הוא לתת לבצק לנוח זמן רב – אני נותן לבצק לתפוח עד 72 שעות. הניחו לבצק לתפוח במשך 24 שעות במקרר. לאחר מכן, יש לחלק אותו למספר מנות, להקפיא – וכאשר תרצו לאכול, הוציאו מהמקפיא בלילה שלפני", הוא מסביר.


עוד ב-mako בריאות
>> סכנה: גם אתם עושים את הטעות הזאת במטבח?
>> טיפ תזונה מפתיע הוביל למהפך המדהים של הישראלי 
>> בנות, תתפלאו: זה הדבר הכי טוב לגוף שלכן 

ומה לגבי שאר המרכיבים? עגבניות טריות או משימורים (אין צורך לחתוך לקוביות, ניתן לחתוך מעט עם הידיים) – מתובלות במעט מלח ים. מוצרלה טרייה באיכות גבוהה, ללא תוספת שומן. את הבצק מרדדים עד לקבלת בצק דק ומנה בגודל צלחת גדולה. קוצולינו מבהיר שניתן לאכול מנה שלמה בלי רגשות אשמה – שכן פיצה אישית כזו מכילה 570 קלוריות בלבד.

אם אתם מחובבי התוספות וקשה לכם לאכול פיצה בלי תוספת על הגבינה – קוצולינו ממליץ על תוספות "רזות", כמו דגים, עוף או ירקות. הוא מוסיף כי את הפיצה יש לצרוך אך ורק בשעת צהריים. "נדרשות 12 שעות כדי לעכל פחמימות מורכבות, בשל האנרגיה שהן מספקות לטווח ארוך. תראו שתרגישו שבעים במשך כל היום. וכשאתם קמים בבוקר, אין דבר יותר מעורר מאשר הידיעה שמחכה לכם פיצה לארוחת הצהריים", מוסיף קוצולינו בהתלהבות.

כך למעשה הצליח קוצולינו במשך קצת יותר משנה להשיל 50 קילו ממשקלו. אך השאלה המתבקשת היא, האם הדיאטה הזו יכולה להתאים גם לאנשים אחרים? קוצולינו מספר כי לפני שספרו יצא לאור, הדיאטה נבדקה על 100 אנשים – ונמצאה יעילה אצל כולם. אולם חשוב להדגיש כי תזונה נכונה היא כזו שמותאמת אישית לכל אדם, בהתאם למצבו הרפואי, ולכן לא כל דיאטה יכולה להתאים לכולם. 

אין ספק שמדובר בדיאטה שנשמעת כמו חלום ופחות כמו מציאות – אך למעשה היא מבוססת על עקרונות מגובים מדעים. מחקרים שנעשו בשנים האחרונות הראו כי ישנם יתרונות בריאותיים רבים בתזונה ים-תיכונית ואף משרד הבריאות המליץ בעצמו על תזונה זו. ממחר דיאטת פיצה? אנחנו מוכנים להתחיל כבר היום.