כשהילדים חולים ואתם נאלצים ללכת לרופא הילדים ולהמתין בין עשרות ילדים חולים – אחת הנחמות הקטנות היא שלפחות הילד שלכם יוכל לשחק בצעצועים בזמן ההמתנה. הצעצועים בחדר ההמתנה עוזרים להסיח את דעתם של הילדים מפני ביקור ה"אימתני" אצל הרופא וגם מאפשר להם קצת לשכוח מהכאבים. אלא שמתברר כי אותם הצעצועים בחדרי ההמתנה יכולים להיות מסוכנים.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים פרסמה לאחרונה הצהרה ובה הנחיות המיועדות למרפאות פרטיות, להפחתת שיעור ההידבקות במחלות וזיהומים מדבקים. מרבית המאמר מתמקד בהקפדה על רחיצת ידיים וניקיון כללי של ציוד, אך מצוינים שם גם צעצועים – בייחוד בובות פרווה. בנוסף, ציינו כותבי המאמר כי "הימצאות בחדרי המתנה לא עוזרת להפחתת שיעור ההידבקות".

חדרי המתנה מאפשרים אינטראקציה צמודה בין ילדים, העשויה להגביר משמעותית את שיעור ההדבקה בחיידקים מחוללי מחלות. חדרי המתנה הם למעשה כמו גנים וצהרונים, סביבות שבהן שיעור ההידבקות בזיהומים גבוה בהשוואה לסביבה ביתית.  אז אם חשבתם שהגן של ילדיכם הוא "מסיבת חיידקים", מתברר שחדרי המתנה אצל רופאים שורצים חיידקים לא פחות.

חדר המתנה של רופא ילדים (צילום: shutterstock)
זהירות: אינטראקציה |צילום: shutterstock
עוד ב-mako בריאות
>> ראו הוזהרתם: 3 מאכלים שגורמים לצלוליט
>> בני ה-31 עלו ארצה ואז גילו את הנורא מכל
>> נשארים הרבה בבית? יש לזה יתרון מפתיע

צעצועים מהבית

במאמר צוינו הצעות ייעול שונות להפחתת שיעור ההידבקות, כמו לנסות להפחית את זמן ההמתנה כדי למנוע התקהלות בחדרי ההמתנה; להפריד בין ביקורים של מטופלים בריאים לביקורים של מטופלים חולים ולהציע להורים להגיע עם צעצועים וספרים מהבית, כדי למנוע מגע עם צעצועים שנמצאים במרפאה. יש לציין שאזהרות אלו חשובות במיוחד בקרב ילדים פגיעים יותר, כמו אלו הלוקים בסיסטיק פיברוזיס.

חדר המתנה של רופא ילדים (צילום: shutterstock)
להפריד בין ביקורי מטופלים בריאים למטופלים חולים|צילום: shutterstock

ד"ר פרי קלאס, רופא ילדים, ראיין ל"ניו יורק טיימס" את אחד הרופאים שחיברו את ההנחיות הללו. הרופא הסביר כי ישנן דרכים נוספות לצמצום ההידבקות. ראשית, כשאתם בוחרים ברופא ילדים, בררו אם המרפאה הרלוונטית נוקטת אמצעים למניעת זיהום בקליניקה. שנית, כשאתם מתקשרים לקבוע תור – ציינו את התסמינים מהם ילדיכם סובל. אם מדובר במחלה מאוד מידבקת כמו אבעבועות רוח או חצבת, ייתכן שהרופא יבדוק אותם בצורה אחרת. ד"ר קלאס ומחברי המחקר מדגישים כי אחת הדרכים היעילות ביותר למניעת הידבקות היא לחסן את הילדים.