ההשפעות של צריכת אלכוהול מדודה, וספציפית צריכת יין אדום, נתונות לוויכוח תמידי. קשה לספור כמה פעמים המליצו לנו לשתות (אבל מעט) כי זה טוב ללב, או לא לשתות (אבל בכלל) כי זה מזיק לנו בדרכים אחרות.

 כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

כעת מציגים המכון האמריקני לחקר הסרטן (AICR) והקרן העולמית לחקר הסרטן דוח הקובע כי די בחצי כוס יין או בירה קטנה ביום כדי להגדיל את הסיכון לסרטן שד. עם זאת, הדוח תומך במחקרים קודמים שהראו כי פעילות גופנית קבועה ואינטנסיבית עשויה להקטין את הסיכון לסרטן שד.

הדוח החדש הוא ניתוח משוקלל של 119 מחקרים קיימים, ובהם מידע קליני על כ-12 מיליון נשים, 260 אלף מהן חולות בסרטן שד. לפי הדוח, די ב-10 גרם אלכוהול – כמות מקבילה לכחצי כוס יין – כדי להגדיל ב-5 אחוזים את הסיכון ללקות בסרטן לפני גיל הבלות. צריכת כמות זהה של אלכוהול מגדילה את הסיכון לסרטן בשלב המנופאוזה ואחריו ב-9 אחוזים (מקרי סרטן שד בפוסט-מנופאוזה הם הנפוצים ביותר).   

עוד ב-mako בריאות
>> אמיתי לגמרי: האימון הזה מצעיר ב-10 שנים
>> נמצא כשל חמור בפיקוח על חומרי הדברה במזון
>> דירוג: הלחמים הטובים והגרועים ביותר שיש

הדוח המקיף מאשר תוצאות של מחקרים קודמים, שהצביעו על כך שנשים עם היסטוריה  של עודף משקל - בעיקר עודף משקל חולני, אבל גם השמנה "רגילה" כנשים בגירות – הן בסיכון גבוה יותר ללקות בסרטן שד לאחר המנופאוזה. עם זאת, הסבירות לסרטן שד בקרב נשים מבוגרות פעילות מבחינה גופנית נמוכה ב-10 אחוזים בהשוואה לנשים לא פעילות. כשמדובר בנשים צעירות, פעילות גופנית קבועה מקטינה את הסיכון ללקות בסרטן שד לפני גיל הבלות בלא פחות מ-17 אחוז.

בכל הנוגע לתזונה, הדו"ח מצא "עדות מוגבלת" לכך שצריכת ירקות לא עמילניים – כמו ברוקולי, כרוב, שעועית ותרד – עשויה להקטין את הסיכון לסוגי סרטן שד מסוימים. מובהקת יותר היא העדות לכך שתזונה עשירה בסידן, מאכלי חלב ופירות עשירים קרוטנואידים (דלעת, גזר, קייל) מקטינה את הסיכון לסרטן שד. לגבי קרוטנואידים, הדוח עצמו מסייג את התוצאות ומצביע על צורך במחקרים נוספים. מסקנה שלנו? לשתות פחות, להתעמל יותר ולהחזיק אצבעות שימצאו מרפא למחלה הארורה הזאת. 

>> הסיבה שחטיפים מלוחים ממכרים