מעקב אחר רמת הסוכר בדם היא חיונית לאנשים החולים בסוכרת, בעיקר במקרים של סוכרת מסוג 1 וסוכרת מסוג 2. לרוב, בדיקת הגלוקוז בדם נעשית על ידי מד סוכר והיא מצריכה מהמטופל לדקור את אחת מאצבעות כף היד. בעזרת מקלון מיוחד, המטופל יכול לבדוק את רמת הסוכר בדם.

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

 כעת, צוות חוקרים מאוניברסיטת הרווארד והמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) מציע אלטרנטיבה משונה ופחות כואבת. הם פיתחו קעקוע שמשנה צבעו בהתאם לרמת הסוכר בדם.

הפיתוח כולל דיו מיוחד, הנקרא DermalAbyss – שעדיין נמצא בשלב של הוכחת היתכנות (שלב שבו על המפתחים להוכיח כי לרעיון שלהם יש פוטנציאל יישומי). הדיו מסוגל לעקוב אחר רמות חומציות וריכוזים של גלוקוז ונתרן בדם. כאשר יש רמת גלוקוז גבוהה מדי בדם, הקעקוע משנה צבעו לחום. כאשר יש רמות גבוהות של נתרן בדם – לירוק (מבעד לתאורת UV). שינוי לצבעי ורוד וסגול מהווה אינדיקציה לשינויים ברמות החומציות.

"הדיו מציג גישה חדשה לממשק ביולוגי, שבו פני השטח של הגוף הופכים לתצוגה אינטראקטיבית", מסביר הצוות בווידאו המקדם את הפיתוח. למעשה, הדיו הדינמי אינו מחובר ישירות למחזור הדם, אלא הוא מנטר את הנוזל הבין-תאי, חומר המצוי מסביב לתאי רקמה אצל בעלי חיים. מים, יונים וחומרים מומסים אחרים כמו מלחים, סוכרים, שומנים, חומצות אמינו והורמונים – כולם עוברים דרך הנוזל הבין-תאי.

עוד ב-mako בריאות
>> מזיעים בלילה? לגמרי לא בטוח שזה בגלל החום
>> למה בעצם הדיאטות שלנו אף פעם לא עובדות?
>> קריעת תחת: תרגילים לישבן מעוצב ומוצק

נכון לעכשיו, הפיתוח נוסה על עור של חזיר בלבד, הדומה מאוד לעור של בני אדם. למרות שהתוצאות היו חיוביות, עדיין נדרשים ניסויים על תאים אנושיים כדי לבדוק אם הפיתוח אכן יעיל לחולים בסוכרת, שמספרם נאמד במאות מיליונים. 

יחד עם זאת, מדובר בפיתוח חדשני ושיטה שהיא פולשנית רק באופן חד פעמי, בשונה מהשיטה הנוכחית באמצעות מד הסוכר, שהיא פולשנית באופן יום-יומי. על פי החוקרים, בדומה לקעקועים רגילים – צורת הקעקוע ניתנת לבחירה על ידי המטופל.

>> השפעת הטסטוסטרון על המוח הגברי