הוריו של הפעוט, בשנות ה-30 לחייהם, הגיעו לפני חמש שנים לבית החולים העמק, שם נולד תינוקם - בחודש השביעי להריון. מאחר שמשקלו עמד על ק"ג אחד בלבד, הוא הועבר לפגייה ושם שהה 17 יום.

 >> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מיד לאחר הלידה קיבל הפעוט טיפול אנטיביוטי על ידי הצוות הרפואי, כדי למנוע זיהום וכדי לטפל בחיידק הקלבסיאלה (חיידק שנפוץ בבתי חולים). כמה ימים לאחר מכן מצבו של הפג הידרדר עד שמת. התברר כי מותו של הפעוט נגרם כתוצאה מחיידק הקלבסיאלה שתקף אותו. מדובר בחיידק שנמצא במעי  וגורם לזיהומים בדרכי השתן, בדם, בחלל הבטן ונוסף לכך עשוי לגרום לדלקת ריאות.

ההורים הגישו תביעת רשלנות לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד נגד קופת החולים הכללית, שהיא הבעלים של בית החולים העמק. ההורים טענו כי הצוות הרפואי שטיפל בבנם התרשל כאשר לא נתן בזמן את הטיפול האנטיביוטי, מה שגרם למותו.

עוד נאמר בתביעה, כי כל השתלשלות האירועים בלילה שבו מת בנם תועדו רק בשלב מאוחר יותר ולא בזמן אמת. לטענת ההורים, הרופאים התורנים באותו הלילה לא מצאו לנכון לפנות לרופא הבכיר למרות ההידרדרות במצבו של בנם. ההורים ציינו עוד כי סיכויי בנם לשרוד היו גבוהים יותר אם היה מקבל טיפול בזמן.

מנגד, בקופת החולים טענו כי התינוק קיבל טיפול רפואי ראוי בסטנדרטים הרפואיים המקובלים ולכן יש לדחות את התביעה.

עוד ב-mako בריאות
>> ראו הוזהרתם: 3 מאכלים שגורמים לצלוליט
>> בני ה-31 עלו ארצה ואז גילו את הנורא מכל
>> נשארים הרבה בבית? יש לזה יתרון מפתיע

השופטת פסקה: הטיפול שקיבל הפעוט היה רשלני

השופטת ורדה מרוז קיבלה את תביעת ההורים וציינה כי הטיפול שקיבל התינוק היה רשלני. עם זאת הוסיפה כי התנהלות הרופאים הייתה סבירה ביחס לנסיבות העניין.

לדברי השופטת, בלילה שבו נפטר התינוק המסמכים הרפואיים שמולאו על ידי הצוות הרפואי היו שטחיים ורשלניים ולא שיקפו את מצבו הרפואי האמיתי של הפעוט. כמו כן ציינה כי תמוה בעיניה שהרופאים התורנים לא התייעצו עם רופא בכיר, מה שמעיד על כך שלא ננקטו פעולות חיוניות שהיה בהן כדי לתת טיפול רפואי לתינוק.

השופטת התייחסה לכך שקופ"ח כללית לא הביאה לעדות בבית המשפט את הרופאים התורנים באותו לילה, כי קיים חשש שעדותם עלולה הייתה לחזק את טענות ההורים.

השופטת פסקה לטובת ההורים פיצוי של 1.3 מיליון שקל וכן הוצאות משפט בסכום של כ-300 אלף שקלים.