40 שנה עברו מאז בית החולים הציבורי האחרון שהוקם בישראל, כאשר רצף השנים נשבר השנה עם הקמתו של בית החולים "אסותא אשדוד". העומס הרב שפוקד את חדרי המיון ברחבי הארץ מדי חורף חזר גם השנה, כדי להזכיר לנו שיש לא מעט בעיות במערכת הבריאות הציבורית. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

פרופ' נדב דוידוביץ', יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור התארח באולפן "פאולה וליאון" והרחיב בנושא המדאיג. "משרד הבריאות לוקח בשנים האחרונות את נושא חדרי המיון בצורה יותר טובה, אבל אני לא מתפלא שהדברים האלה קורים עכשיו. כי אם התפוסה של בתי החולים בממוצע היא מעל 90 אחוז, אז אנחנו יכולים להגיע בתקופה זו ל-130-140 אחוז תפוסה". וכך למעשה קורה שיותר מיטות עוברות למסדרון וזמני ההמתנה ארוכים מהרגיל.

עוד ב-mako בריאות
>> למה הדיאטה החדשה הזאת שוברת את האינטרנט?
>> כנראה שזמן לא באמת מרפא לב שבור 
>> מי בריאה יותר: אשלי גרהאם או ג'יג'י חדיד?

"גבר בן 83 מחכה 4 שעות שרק יבוא מומחה, יעבור על ה-CT ורק אז ישחרר אותו. אם הוא היה מתפנה קצת יותר מוקדם, אז גם היה נחסך העומס על בית החולים", אומרת יעל פרידסון, כתבת "ידיעות אחרונות". מחסור במשאבים ובכוח אדם הם הסיבות העיקריות לעומס הרב בחדרי המיון וזמני ההמתנה הממושכים. פרופ' דוידוביץ' מציין כי בפריפריה המצב אף יותר חמור ושהתקנים של צוותים רפואיים הם משמעותית גרועים יותר.