הדו"ח של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן פורסם בתחילת החודש. הוא מציג נתונים ממידע שנאסף בין השנים 2011-2014 שמצביעים על בעיה מדאיגה בקרב ילדים בני 12 ומטה – הם שותים אלכוג'ל.  

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

מהנתונים עולה שהילדים ששתו את הנוזל לחיטוי הידיים, והובהלו לבית החולים כתוצאה מכך – עשו זאת בכוונת תחילה ולא בטעות. מרבית הילדים שנפגעו כתוצאה מהרעלת אלכוג'ל היו בני 5 ומטה.

הילדים שהובהלו לבית החולים סבלו לרוב מתופעות לוואי כמו הקאות וכאבי בטן. יחד עם זאת, בדו"ח הזהירו מפני עיכול של הנוזל לחיטוי הידיים. "נוזלים לחיטוי הידיים הם מוצרים יעילים וזולים שמפחיתים את כמות המיקרואורגניזמים על העור, אבל עיכול או שימוש לא הולם בהם כרוכים בסכנות בריאותיות. נוזלי אלכוג'ל רבים מכילים בין 60 אחוז ל-95 אחוז אתנול או איזופרופיל אלכוהול, שמוסיפים להם ריחות שעשויים למשוך ילדים קטנים. דו"חות עדכניים הראו השלכות רציניות, כמו דום נשימה, חמצת (חומציות יתר של הדם) ותרדמת, בקרב ילדים שבלעו מחטאי ידיים מבוססי אלכוהול".

עוד ב-mako בריאות
>> מתכון למשקה ביתי ששורף שומן ומעלים אקנה
>> גם אתם עייפים עד שאתם נכנסים למיטה? זו הסיבה 
>> האם אימון על קיבה ריקה באמת שורף יותר שומן?

יחד עם זאת, בדו"ח מצוין כי לא דווחו על מקרי מוות כתוצאה מבליעת אלכוג'ל וישנם מעט מקרים חמורים רשומים. מבדיקה במספר בתי חולים, נראה שבישראל לא תועדו מקרים כאלה עדיין. אך בכל זאת, יש לנקוט באמצעי זהירות; כמו להחליף את האלכוג'ל בריח פסיפלורה לאלכוג'ל רגיל בריח אלכוהול, שלא ימשוך את תשומת ליבם של ילדים. כמו כן, כדאי להשתמש כמה שיותר במים וסבון ולהשאיר את האלכוג'ל רק למקרים שבהם אין גישה למים וסבון.

ידיים שמות אלכוג'ל (צילום: deepspacedave, Shutterstock)
לוותר על האלכוג'ל בריח תפוח|צילום: deepspacedave, Shutterstock
>> למה לכולם בישראל יש כינים?