אין לנו דרך קלה לבשר לכם את זה, אבל הבית שלכם מלא חיידקים. כן, הם סביבכם, ממש עכשיו, ברגע זה. מחקר שעשתה ״קליניקת ההגיינה״, שנוסדה על ידי חברת מוצרי הניקיון ״ליסול״ בדק ודירג את המקומות בהם שורצים הכי הרבה חיידקים. חלק מהתוצאות ברורות מאליהן, אבל חלק יגרמו לכם להפיל את הלסת על הרצפה, אז תרשו לנו לקוות רק שעשיתם ספונג׳ה לפני.

אז מה המקום הכי מטונף בבית? במקום הראשון והלא מפתיע תמצאו את האסלה שלכם, או הקירות הפנימיים שלה, אם נדייק, עם 492,307 בקטריות לסמ״ר. במקום השני, בהפרש גדול, עומדת המסננת של הכיור במטבח עם 87,360 בקטריות לסמ״ר. עוד ברשימת הלא מפתיעים תוכלו למצוא את כיור המטבח עצמו (2,764 בקטריות לסמ״ר) וגם את הכיור בחדר הרחצה שלכם (420 בקטריות לסמ"ר).

>> בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?

הנוכחות של הכיור ברשימה הזו אולי לא מפתיעה, אבל בזמן שלא הייתם אוכלים מזון שנגע באסלה שלכם, יכול להיות שאפילו לא תטרחו לשטוף עם סבון מזון שנפל לכיור המטבח שלכם – למרות שבאמת שהיה כדאי שכן תעשו זאת: ״למעשה, השירותים שלכם עשויים להיות נקיים יותר מכיור המטבח שלכם״, אומרת אלין אברוזו מבית החולים לונד איילנד קולג׳ בברוקלין, ניו יורק, לאתר Webmd. ״חלקיקי מזון מהצלחות שנשטפו מהכלים יכולים להיות קרקע פוריה לבקטריות, כולל אי קולי וסלמונלה, ומהכיור הם יכולים להגיע לידיים שלכם ולאוכל שלכם״.

חומץ לבן למכונת הקפה

ומי ברשימת המפתיעים? הדיילי מייל נעזר בשרה המפריס, עורכת מגזין ״Real Simple” כדי לגלות לנו את המקומות שלא חשבתם שחיידקים אוהבים. איפה למשל? מכונת הקפה שלכם: ״אתם אולי מנקים את הפילטר, אבל שמנים מתערובת הקפה ומינרלים מהמים שלכם עוזרים לבנות בקטריות לאורך זמן, כך שמומלץ להסיר אבנית ממכונת הקפה או להשתמש בחומץ לבן כדי לשטוף אותה". עוד מקום שאולי לא חשבתם עליו הוא הספוג איתו אתם שוטפים את הכלים, עם 20,712 נמצאו בסמ״ר - לא בדיוק מה שהייתם רוצים לשים על הכלים שלכם.

גם הברזים שלכם במטבח ובאמבטיה הם מקום מושב מועדף לחיידקים, שהרי הם סובלים מאותה חשיפה לחיידקים שהכיורים זוכים לה – אבל להרבה פחות ניקיונות. זו גם הסיבה שהידיות של ארונות המטבח שלכם – ובעיקר של המקרר, נכנסות גם הן לרשימה המלוכלכת הזו.

כיור מטבח (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
השירותים שלכם עשויים להיות נקיים יותר מכיור המטבח|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

ומהמטבח, חזרה לשירותים, שם נמצא אחד המקומות המוזרים לחיידקים: הקירות של חדר השימוש. מה להם ולזיהום? או. ״אם תסתכלו על הדחת אסלה בהילוך איטי תגלו שהיא נראית כמו מופע זיקוקים, בו מיקרובים יכולים להיזרק גם למרחק של ששה מטרים״, אומרת המפשיר לדיילי מייל. ״זה דוחה, אז כשאתם רוחצים את המשטחים בחדר האמבטיה - רחצו גם את הקירות״.

מחזיק מברשת השיניים שלכם הוא חשוד מיידי נוסף בחדר האמבטיה: ״בקטריות חוגגות במקומות חשוכים ולחים וזה בדיוק התיאור של תחתית הכוס בה אתם מחזיקים את מבקשות השיניים שלכם״, אומרת המפשייר. ״תדאגו לשטוף את המקום הזה הרבה והחזיקו את המברשות שלכם מכוסות. ומי עוד מזוהם ומחכה לכם באמבטיה? השטיחון שלכם. יאמי.

>> מהי התולעת האביבית שמסוכנת לכולנו?

השלט יותר מלוכלך מידית השירותים

טוב זה די ברור למה המטבח והשירותים יכולים להיתפס כהכי מזוהמים, אבל גם בסלון שלכם תוכלו למצוא מקומות נגועים, ובראשם: שלט הטלוויזיה. לפי המפשייר, השלט שלכם יותר מלוכלך מהידית של השירותים ואפילו מקופסת הטישו שלכם אז כדאי לנגב אותו במטלית אנטי בקטריאלית. אליו מצטרפים המתגים של האורות ברחבי הבית וגם הצעצועים של הכלב שלכם, שמסתובבים בסלון. קערת המזון של חיית המחמד שלכם גם היא קרקע פורייה לחיידקים והמפשייר ממליצה לשים אותה לרחצה יומית במדיח, ממש כמו את הכלים שלכם. אתר Healthline מספר לנו על עוד מקום מפתיע שיכול להפוך לקרקע פוריה לחיידקים: מכונת הכביסה שלנו. ״ בגדים רטובים שנשארים במכונה בלי לעבור למייבש מיד, הופכים למקור פורה לחיידקים״, שוב, השילוב של הלחות והבקטריות - המלצה שלנו: העבירו את הבגדים לייבוש מיד עם סיום שהותם במכונת הכביסה, או - אם עמדו דקות ארוכות - עשו עוד סיבוב במכונה.

ומי עוד נמצא ברשימת המקומות שמאכלסים הכי הרבה חיידקים בבית שלכם? רצפת המטבח בקטע שלפני הכיור ורצפת השירותים – באותו המקום בדיוק. תופתעו לשמוע שהשיש במטבח והמשטחים שלכם באמבטיה מלוכלכים יותר מפח האשפה שלכם לפי המחקר הזה, כשאחריו, ברשימת הכתובות המועדפות לחיידקים ניצבת גם מגבת המטבח שלכם. עוד ברשימה, בסדר יורד: שולחן המטבח שלכם, הטלפון הביתי, מושב האסלה, כפתורי המיקרוגל, קרש החיתוך, הסיר בו הילדים שלכם מתאמנים לפני המעבר לאסלה (כן! הוא נקי יותר משולחן המטבח שלכם!), מזרן ההחלפה עליו אתם מחליפים חיתולים לתינוקות, ולבסוף: הידית הפנימית של חדר האמבטיה.

>> האם אתה אדם חופשי? 7 דרכים לדעת
"חשבון משותף": א'-ג' -15:45