אחת מכל ארבע נשים מעל גיל 40 סובלת מתסמונת השלפוחית הרגיזה, ושכיחותה אף עולה עם הגיל. מהי אם כן התסמונת? ובכן, מדובר בבעיה רפואית הגורמת בין השאר לעלייה בתדירות מתן שתן, דחיפות, בריחת שתן (הרטבה לא רצונית) ופגיעה ניכרת באיכות החיים.

נשים רבות נמנעות מלפנות לקבלת טיפול בשל מחסום הבושה שאופף את התסמונת והחשיבה השגויה כי היא קשורה בהכרח להליך ההזדקנות הטבעי של הגוף – ולא כך הדברים.

יש בנמצא פתרונות שונים לטיפול בבעיה, החל מאימון התנהגותי כגון חיזוק שרירי רצפת האגן וכלה בטיפול תרופתי יעיל ביותר, כך שאין סיבה להשלים עם המצב וכדאי לפנות לעזרה. הנה חמשת המיתוסים שחשוב לכן להכיר. 

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. שלפוחית רגיזה היא תופעה טבעית כחלק מהליך ההזדקנות של האישה

לא נכון – מחסום הבושה גורם לנשים רבות שלא לפנות לקבלת טיפול מתוך חשיבה שמדובר בתופעה טבעית המעידה על הזדקנות, אולם אין זה כך. שלפוחית רגיזה אינה חלק מהליך טבעי של התבגרות ויש אופציות טיפוליות להעלימה.

2. האבחון של שלפוחית רגיזה כולל בדיקות רבות ומתישות

לא נכון – השלב הראשון באבחון התסמונת הוא על דרך השלילה – כלומר, לשלול את האפשרות שמדובר בדלקת בדרכי השתן, שתסמיניה דומים. לאחר מכן, האבחון עצמו נעשה לאחר בדיקה גינקולוגית בלבד, ללא צורך באולטרסאונד או בדיקת אורודינמיקה.

3. היריון ולידה גורמים לשלפוחית רגיזה אצל נשים

לא נכון – ב-90 אחוז מהמקרים הסיבות לתופעת שלפוחית רגיזה אינן ידועות לרפואה. ב-10 אחוז מהמקרים מדובר בתופעה הנלווית למצבים נירולוגיים שונים כגון פרקינסון, טרשת נפוצה ועוד.

4. הטיפול בשלפוחית רגיזה ניתוחי

לא נכון – הטיפול בדחיפות ותכיפות מתן שתן, המלוות לעתים בדליפת שתן בשל הקושי להתאפק (מצב הקרוי גם "שלפוחית רגיזה") הינו תרופתי. ניתוח בדרך כלל לא פותר בעיה זאת וחשוב להדגיש זאת ולמנוע אכזבות מיותרות לאחר ניתוחים.

עוד ב-mako בריאות
>> הטעות הענקית שאתם עושים כשאתם מפשירים בשר
>> האימון שישרוף המון קלוריות - תוך 15 דקות
>> לא מצליחים לישון כמו שצריך? ייתכן שזו הסיבה

5. הטיפול התרופתי בשלפוחית רגיזה מלווה בהכרח בתופעות לוואי

לא נכון – אמנם תרופות מן הדור הישן אכן גורמות לתופעות לוואי כגון עצירות ויובש בפה, המביאים את המטופלות להפסקת הטיפול, אולם כיום קיימת בשוק גם תרופה חדשה ממשפחת האגוניסטיים לרצפטור בטא 3 שאינה גורמת כלל לתופעות לוואי והוכחה כיעילה ביותר.

>> 15 סיבות לכך שאתם רצים לשירותים 

* פרופ' דוד גורדון הוא מנהל היחידה לאורו-גינקולוגיה ורצפת האגן בבית החולים איכילוב