"בחודשים האחרונים הרגשתי שהרעד שהופיע לי בידיים חזק יותר ממה שהיה קודם ושהריכוז שלי מתחיל לרדת. כשהבנתי שמדובר בפרקינסון החלטתי לא לספר לאף אחד שחליתי. במשך 3 שנים שמרתי זאת בסוד - אפילו לא סיפרתי לילדיי, בעיקר בגלל הסטיגמה שיש למחלה", מספר פרופ' ג'ורג' מוגילנר, בן 66, שגילה כי הוא חולה בפרקינסון לפני 8 שנים. "מה שבדרך כלל קשה לי זה להיכנס ולצאת מהאוטו, זה טקס שלוקח לי כמה דקות. אבל קרו לי דברים יותר קיצוניים, למשל, קרה לי שנרדמתי באמצע שיחה או בזמן שאכלתי גלידה". 

>> לכל כתבות "הרגע הזה"

הפרק החדש של "הרגע הזה" עוסק במחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של מערכת העצבים, הגורמת להפרעות מוטוריות ומתקדמת באיטיות. "חולה שמאובחן במחלת הפרקינסון חייב להיות במעקב נוירולוגי מסודר", אומרת ד"ר שרון חסין, נוירולוגית בכירה ומנהלת המכון להפרעות תנועה מהמרכז הרפואי שיבא תל השומר. "עם השנים, הטיפול התרופתי נהייה יותר מורכב וכדאי להתקדם למרפאות להפרעות תנועה. במרכזים אלה אפשר להציע טיפולים מתקדמים כמו זריקות, עירוי דרך משאבה למעי, עירוי תת עורי ואפילו קוצבי מח".

אז מה קורה לאדם ברגע שמודיעים לו כי חלה במחלה? צפו בפרק ובתהליך עימו מתמודדים החולים בה.

* תוכלו לקבל מידע נוסף על מחלת הפרקינסון, מאפייניה, הגורמים לה ועוד, ישירות מהמומחים של ערוץ הרופאים ביוטיוב.

עמותת פרקינסון בישראל מנוהלת כיום ע"י ריקי נבון ושמה לה למטרה להיות הבית של חולי הפרקינסון ובני משפחותיהם. העמותה מספקת לכלל חולי הפרקינסון בישראל ידע, מידע ותמיכה מיטביים, שמשלימים את הטיפול הרפואי. 

הצטרפו אלינו בכל שבועיים לצפייה בפרק של הסדרה "הרגע הזה": הסדרה הדוקומנטרית האינטרנטית על מחלות ותסמונות משנות חיים. כל פרק עוסק במחלה או בתסמונת אחרת, במהלכו פוגשים חולה שאובחן המספר על ההתמודדות עם המחלה, יחד עם מיטב הרופאים, אנשי רפואה ועמותות שונות. 

יוצרת הסדרה ועורכת: עדי ציבלין בר עוז. 

 >> עוד ב"רגע הזה": איך מתמודדים עם דלקת מפרקים שגרונית?