מאז ש-Destiny 2 יצא לפני כשבועיים, הוואסטאפ שלי הפך לחמ"ל. לפחות חמש קבוצות חברים שונות, שנפתחו במיוחד לצורך זה מנסות לתאם משחקים משותפים אל תוך הלילה. "מי פנוי ל-Raid בחצות?", "שמעתי שיש כלי נשק מגניב שמקבלים אם מנצחים במולטיפלייר, מי רוצה לבוא לעזור?", ו"רק אתמול קניתי את המשחק, מה לעזאזל עושים כאן?" הן הודעות שאני מקבל על בסיס יומי.

מבט חטוף ברשימת החברים שלי בפלייסטיישן מוכיחה שזה לא בהכרח עניין מקומי. גם שם Destiny שולט. הרבה מאוד גיימרים משקיעים הרבה מאוד שעות במשחק הפעולה החדש הזה, ומשיחות אקראיות נראה שהם מבסוטים.

והאמת, אחרי שגם אני העברתי עליו כ-30 שעות בימים האחרונים,  אני לגמרי מבין אותם.

Destiny 2 (יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך)
אש אש אש|יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך

גם אתם מעבירים לילות שלמים במשחקים עם החברים? הלילה הלבן של פסטיבל Game In Mako מחכה לכם עם עשרות עמדות משחק, תחרויות, חידושים ואלכוהול. 8.10, החל מ-22:00 ועד ל-3:00. הכניסה מגיל 18 ומעלה. 

>> לפרטים נוספים ורכישת כרטיסים

אש אש אש

אז למי שלא מכיר - מה זה בכלל Destiny 2?

קודם כל - זה משחק פעולה מגוף ראשון, שמיועד למשחק משותף עם קבוצת חברים. אמנם חלקים נרחבים ממנו אפשר לשחק גם לבד, אבל זה הרבה פחות כיף.

יש למשחק סיפור מדע-בדיוני-פנטסטי חביב (אם כי לא מבריק), אבל בגדול אפשר לתמצת את כל מה שעושים בו לשתי המילים הבאות: יורים בחייזרים. רוצים עוד כמה מילים? אוקיי, אז אפשר גם לכתוב "יורים בהרבה חייזרים", או "וואו, לא ידעתי שאפשר לירות בכל כך הרבה חייזרים במשחק אחד".

אז נכון, בין עימות לעימות יש לפעמים קטעי פלטפורמה שצריך להתגבר עליהם (וצריך להגיד: אלה לא החלקים החזקים או המבריקים ביותר של המשחק), ובמצב ה-Crucible התחרותי תירו ביריבים אנושיים במקום בחייזרים שנשלטים על ידי המחשב כמו בשאר המשחק - אבל הרוב המוחלט של הזמן שלכם יוקדש לריקון מחסניות לעבר סוגים שונים של תפלצות חייזריות.

וזה ממש ממש כיף.

Destiny 2 (יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך)
Destiny 2|יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך

כיף כיף כיף

למה זה כל כך כיף? משתי סיבות עיקריות.

הראשונה - למשחק הזה אחראית Bungie, מפתחת המשחקים הוותיקה שידועה בעיקר בזכות סדרת משחקי Halo שלה. ותגידו מה שתגידו על באנג'י - ליצור חוויות משחק מהודקות היא בהחלט יודעת. מנגנון הירי של Destiny 2 הוא בראש ובראשונה מוצלח מאוד, והוא מאגד בתוכו את כל הנסיון הרב של המפתחת בתחום הזה: כל כלי הנשק מרגישים נהדר, האיזון בקרבות מושלם, והכי חשוב: ה-Headshots מספקים כמו כדור נגד כאב ראש בעיצומה של שפעת.

השנייה - בדומה למשחקי דיאבלו, ל-Destiny 2 יש מערכת Loot לא רעה בכלל. בכל רבע שעה בממוצע תקבלו ציוד חדש, שישפר את הביצועים שלכם. זה יכול להיות רובה עוצמתי במיוחד, או פיסה חדשה של שיריון שתשפר את יכולות ההגנה שלכם.

בשעות המאוחרות של המשחק כל הציוד הזה יקבל גם אי אילו יכולות מיוחדות, כמו למשל כלי נשק שגורמים לאוייבים שלכם להתפוצץ במקום סתם ליפול לאדמה אחרי שתורידו להם את הראש. וכן - זה מספק בדיוק כמו שזה נשמע.

Destiny 2 (יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך)
Destiny 2|יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך

חצי הכוס הריקה

למרות עשרות המילים הטובות - יש גם כמה חלקים חזקים פחות ב-Destiny 2 שצריך לדבר עליהם.

קודם כל - אם אין לכם חברים שמשחקים בו ויסכימו להצטרף אליכם למשימות, הוא פשוט לא שווה את הכסף. את המשימות הראשיות עוד ניתן לשחק לבד (עניין של 10-20 שעות, תלוי כמה משימות צדדיות תיקחו), אבל כשתסיימו אותן תגלו שלא נשאר לכם יותר מדי תוכן שאתם יכולים להתמודד איתו, ועם אנשים זרים זה הרבה פחות כיף.

בנוסף - אם תתמכרו למשחק ברמה של "למה לי ללכת לישון בלילות כשאפשר לשחק Destiny" תגלו שהתוכן נגמר לכם די מהר. ב-Bungie מעדכנים ומוסיפים אתגרים חדשים על בסיס קבוע, אבל את החלק הארי של המשימות, כולל משימת ה-Raid המאתגרת במיוחד, תוכלו לסיים תוך פחות משבועיים. שזה לא רע בכלל למשחק פעולה לשחק יחיד - אבל לא המון יחסית למשחק שנחשב ל"חצי MMORPG".

ותלונה אחרונה חביבה - עקב אופיו של המשחק הזה, כדי לשחק בו צריך חיבור תמידי לרשת, וצריך ששרתי המשחק יעבדו. מאז ההשקה יש שיהוקים מעצבנים בזמינות השרתים האלה, וקרה לי יותר מפעם אחת בה רציתי לשחק ולא יכלתי בגלל עבודות תחזוקה או בעיות טכניות אחרות. ברור לי שזה מחיר פעוט שצריך לשלם בשביל אונליין  משחק בסדר גודל כזה - זה עדיין מעצבן.