העונה ה-21 של סדרת האנימציה South Park התחילה לפני כחודש. מבקרי הטלוויזיה אמנם מזהים את עייפות החומר (בכל זאת, 21 עונות זה לא משהו שהולך ברגל), אך הסדרה הוותיקה עדיין חיה, בועטת ונושכת. והנה, כמעט במקביל להשקת העונה, הושק גם משחק חדש בסדרה: South Park: The Fractured But Whole.

אחרי שיצא המשחק הקודם המבוסס על הסדרה, The Stick of Truth ב-2014, אמרו יוצרי הסדרה מאט סטון וטריי פארקר, שהם לא מוכנים לעבור את החוויה הזו שוב, ושזה יהיה משחק הסאות' פארק האחרון. לפתח משחקים, מסתבר, זה הרבה יותר קשה מלהפיק תוכנית טלוויזיה.

שלוש שנים אחרי, משחק ההמשך מוכיח שלא תמיד צריך להאמין להצהרות היוצרים. פארקר וסטון חזרו לתעשיית המשחקים והצליחו לעשות, פעם שנייה ברציפות, מה שכמעט אף מפתח משחקים אחר לא מצליח: ליצור משחק מצחיק.

עוד ביקורות משחקים ב-Game In Mako:

מה התפקיד שלך?

South Park: The Fractured But Whole הוא בבסיסו משחק תפקידים. אתם משחקים את "הילד החדש", שמגיע לעיירה ומדהים את כל שאר הילדים ביכולות הפלוצים המדהימות שלו (הומור מעודן, אני יודע). במהלך המשחק תחברו לילדים האחרים, תתחפשו איתם לסופר גיבורים ותילחמו בשלל אויבים. על הדרך תשתתפו בסיפור שמרגיש ממש כמו פרק בסדרה. כולל בדיחות שאינן פוליטיקלי קורקט, כמו למשל דרגת קושי שמתבטאת בצבע העור של הגיבור: ככל שתרצו משחק קשה יותר - הגיבור שלכם יהיה שחור יותר.

את השעות הראשונות של המשחק הקדשתי לטיול בעיירה. נכנסתי לכל בית שרק יכולתי, חקרתי כל חדר וסמטה וגיליתי אינספור בדיחות פנימיות שיעשו נעים לחובבי הסדרה. הבעיה: גם את המשחק הקודם התחלתי ככה. בפעם הקודמת, השחזור המדויק של העיר בתוך המשחק היה חדשני ולכן היה כל כך מדהים להסתובב שם. במשחק החדש? זה מרגיש קצת כמו שידור חוזר.

South Park: The Fractured But Whole (יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך)
כוח העל: פלוצים חזקים במיוחד|יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך

ובכלל, כמו העונות האחרונות של סאות' פארק, נראה שגם המשחק הזה סובל מהרגשת מיצוי מסויימת. הבדיחות מתחילות לחזור על עצמן, הדמויות לא מצליחות להמציא את עצמן מחדש. היוצרים מתמקדים בלשחוט כל כך הרבה פרות קדושות עד שלא ברור מה הם בדיוק רוצים להגיד, אם הם בכלל רוצים להגיד משהו. ולמרות זאת - זה מצחיק.

בדיוק כמו הפרקים, גם המשחק הזה קורע. טריי פארקר ומאט סטון יודעים לכתוב פאנצ'ים, ולא חסרים כאלה ב-The Fractured But Whole. כמו, נניח, השם של המשחק הזה, שהוא כולו תגובה לאחד ממנהלי אולפן המשחקים שאסר עליהם ליצור משחק שבכותרתו יופיעו המילים "חור תחת".

חוזרים לסאות' פארק

החידוש העיקרי של המשחק על פני הקודם הוא העיצוב מחדש של מערכת הקרב. בניגוד למשחק הקודם, שהציג מערכת קרבות-בתורות בסיסית למדי, המשחק הזה מכניס אלמנט טקטי, והפעם צריך להתחשב במיקום שלכם בשדה הקרב כדי להביס את היריבים.

המערכת החדשה זורחת במיוחד בקרבות הבוסים, שכוללים ברובם תנאי ניצחון שונים מסתם "הרביצו לכל האויבים עד שהם ימותו". בקרב אחד, למשל, צריך להצית ערימות של מריחואנה רפואית שפזורות ברחבי שדה הקרב כדי למסטל את הבוס (נסו לנחש לבד במי מדובר). בקרב אחר חייבים לברוח לצד ימין, אחרת חשפנית ענקית תמעך אתכם למוות. עידון אף פעם לא היה הצד החזק של הסדרה הזו.

קרבות הבוס נהדרים, אך למרבה הצער הקרבות הרגילים, אלה שכן דורשים מכם להרביץ כדי לנצח, קצת פחות. בגלל הצורה בה הקרבות בנויים גם קרבות נגד אויבים חלשים במיוחד לוקחים כמה דקות טובות, דקות משעממות ולא מאתגרות, שמאטות בסופו של דבר את הקצב של המשחק. חבל.

הסיפור, כאמור, חדש לגמרי. הוא מתמקד בחבורת גיבורי העל Coon and Friends (צופי הסדרה כבר מכירים), שהם חיקוי לגיבורי העל של מארוול,  רק בגזרי נייר. החברים הגיבורים יוצאים למשימה כדי לגלות מי גונב חתולים תמימים מביתם  ועל הדרך חושפים קונספירציה רחבה שמשפיעה על כל העיירה.

זה מזכיר פרק ארוך מאוד של הסדרה, כולל שלל טוויסטים מופרכים ולא צפויים. וזה אחלה, במיוחד אם אתם אוהבים את הסדרה ואת חוש הומור שלה. אם כן, זה הופך להיות מסוג המשחקים שאפשר להנות מהם גם אם צופים בהם ביוטיוב (למרות שעדיף לשחק לבד, כמובן).

South Park: The Fractured But Whole (יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך)
כל הדמויות שאתם אוהבים כאן. וגם חלק שלא|יח``צ: יחסי ציבור, צילום מסך

בעיקר מצחיק

לסיים את המשחק הזה יקח לכם בערך 20 שעות. אחרי הבערך 5 שעות הראשונות שמרגישות קצת נמרחות, המשחק ייכנס לקצב טוב, ובסך הכל מדובר בחוויה מומלצת, על אחת כמה וכמה עם אתם אוהבים את הסדרה ואת ההומור שלה.

המשחק הקודם אמנם היה יותר חדשני, ולכן גם קצת יותר מרגש ומפתיע, אבל גם ב-The Fractured But Whole לא חסרים רגעים מצויינים שלא ייצאו לי מהראש, לפחות עד המשחק הבא בסדרה.