אוכל רחוב

עומר מילר (מסעדות שולחן וחדר אוכל בתל אביב): "מנה בפלאפל ג'וני בתל אביב, מנת הפלאפל הטובה בעיר. טרי, חם, נקי, מתחשב בחולי צליאק ובנוסף לכל שירותי, אדיב, מחיר הוגן - והכי חשוב, יש לו את הצ'יפס הכי טעים בתל אביב".
פלאפל ג'וני. טשרניחובסקי 2, תל אביב. 03-525-5434

דיוויד פרנקל (מסעדת פרונטו בתל אביב): "אני ממליץ על שווארמה אצל בינו, עדיף ב-11 בבוקר, כי כנראה שזאת השעה הכי נכונה לאכול שם. הבשר מדהים ולא מתובל מדי, שומני ברמה מדויקת, והפיתה סופגת את השומן ומיצי הבשר. זאת הייתה שווארמה מהטובות שאכלתי בחיי, ואני חייב להגיד שהפינה החדשה של השווארמה שלו חמודה, נקייה וכיפית. ממליץ בחום".
שווארמה בינו. רזיאל 26, יפו. 03-682-2842

אין תמונה
שווארמה בינו. עדיף ב-11 בבוקר

רועי ענתבי (מסעדת ברטי בתל אביב): "אני ממליץ על בוריק אצל הקוסם. אני בכלל מת על בוריקים, אבל העובדה שבמקום הזה מתייחסים ברצינות לאוכל, מתאמצים ומחדשים כל הזמן ללקוח, זה מה שעושה לי את זה מאוד".
הקוסם. שלמה המלך 1, פינת קינג ג'ורג' 85, תל אביב. 03-525-2033

אביאל אוסלנדר (מסעדת נאם בתל אביב): "השווארמה של הקוסם. מעבר לאיכות הבשר והסלטים הטעימים תמיד נקי שם ומסודר בצורה יוצאת דופן ומעוררת הערכה. המחיר שפוי ונכון והשירות תמיד עם חיוך. אריאל הבעלים הופך את המקום לחוויה קולינרית שלא נופלת ממסעדת שף".
הקוסם. שלמה המלך 1, פינת קינג ג'ורג' 85,תל אביב. 03-525-2033

שווארמה, הקוסם (צילום: ירון ברנר,  יחסי ציבור )
שווארמה הקוסם. חוויה קולינרית שלא נופלת ממסעדת שף|צילום: ירון ברנר, יחסי ציבור

רונן סקינזיס (מסעדת מאנטה ריי בתל אביב): "ההמבורגר בוויטרינה הוא הכי טוב בעיר. אני יושב שם הרבה והמנות מינימליסטיות ומדויקות. ההמבורגר מגיע בלחמנייה טרייה בגודל שמתאים בול להמבורגר ויש גודל אחיד לקציצת הבקר האיכותית. אני אוהב את הקציצה שלי מדיום, מוסיף לה מעט עלי רוקט, ריבת בצל הום מייד, ועל זה רוקפור. לצד ההמבורגר מנשנש צ'יפס בטטה דק עם גרידת לימון".

ויטרינה. אבן גבירול 54, תל אביב. 03-696-0304

מושיקו גמליאל (מסעדת מונא בירושלים): "למרגלות כנסיית הקבר, על שוק הבשמים, עם שרידים מהקרדו הרומאי, אפשר למצוא בחדר צדדי מנת זלטימו מטבק - מאכל מיוחד שזהו המקום היחידי שמגיש אותו בירושלים. המטבק הוא עלה בצק דקיק מקמח מלא, מקופל לכדי ריבוע וממולא בגבינת עזים או אגוזים וסוכר חום. קריספי, חם ועמוס אבקת סוכר".
זלטימו. אל חרירי 4, ירושלים. 02-628-3341

קונדיטורית מיכל בוטון: "אני ממליצה על הסנדוויצ'ים המטורפים של לה מולאן, למרות שההתלבטות בין הכריכים למאפים שלהם קשה. הסנדוויץ' שאני הכי אוהבת הוא אמסטרדם - כריך פשוט ואיכותי מבגט פריך וחמצמץ עם חמאה טובה, גאודה ומלפפון חמוץ".
לה מולאן. בוגרשוב 72, תל אביב. 077-531-1110

מטבח שף

יונתן רושפלד (שף ראשי בקבוצת Adi’s Lifestyle): "קינוח סורבה קוקוס של השף דיוויד פרנקל למסעדת פרונטו. זה ללא ספק הקינוח המקסים ביותר שטעמתי לאחרונה. פרנקל יצר קינוח מתקתק עם טעמים חזקים ומיוחדים, טעם נהדר לסיום כל ארוחה באשר היא".
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-566-0915

סורבה קוקוס, פרונטו (צילום: תמוז רחמן)
סורבה קוקוס של פרונטו. טעם נהדר לסיום כל ארוחה|צילום: תמוז רחמן

שף ניר צוק (מסעדות קורדליה וגארדן בתל אביב ויפו): "המנה האהובה עלי היא לנגוסטין על ריזוטו אסור במסעדת מול ים. מדבר אליי הדיוק, שילוב הטעמים והיצירתיות שבמנה".
מול ים. האנגר 24, נמל תל אביב. 03-546-9920

לנגוסטין על ריזוטו אסור, מול ים (צילום: שי אפגין)
לנגוסטין על ריזוטו אסור של מול ים. מנה שכולה דיוק|צילום: שי אפגין

אסף גרניט (מסעדות מחניודה, יודלה, והסדנא בירושלים): "אני ממליץ על מרק חרירה עם חלקי פנים במזללה של השף מאיר אדוני. זו מנת ספיישל בשם 'סבתא מסעודה שלי' ויש בה מוח טלה, כרוב מעושן, עדשים, אורז, גרגרי חומוס, עגבניות, ציר עוף וכוסברה".
המזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-566-5505

מרק חרירה, המזללה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חרירה עם חלקי פנים במזללה. סבתא מסעודה של כולנו|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אורי שפט (מאפיית לחמים בתל אביב וניו יורק): "אני ממליץ על מנת הפילה פורל ורוד מעושן של רן שמואלי במסעדת קלארו. המנה עסיסית ומגיעה עם שעועית ירוקה, גרגר נחלים ורוטב חזרת. בכל ביקור שלי בארץ אני משתדל לאכול לפחות פעם אחת במסעדה של רן. היא קרובה למאפייה וטעים שם מאוד".
קלארו. דוד אלעזר 30, שרונה, תל אביב. 03-601-7777

חוסאם עבאס (מסעדות אל באבור ביקנעם, אום אל פאחם ועכו): "כמי שגדל על עשבי בר, שבה את לבי סלט החמציצים עם קישוא טרי ומוצרלה באפלו שמגיש חברי השף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב. השילוב בין פריכות הקישוא לרכות של הגבינה עם החמיצות של החמציצים מייצר מנה משובחת".
יפו תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-624-9249

גולן גורפינקל (מסעדת דלאל בתל אביב): "אני ממליץ על מנה של סשימי אינטיאס עם לבבות דקל, יוגורט שחור וקציפת חציל של השף אביב משה מסעדת מסה".
מסה. הארבעה 19, תל אביב. 053-941-8828

סשימי אינטיאס, מסה (צילום: איליה מלניקוב,  יחסי ציבור )
סשימי אינטיאס של מסה. עם יוגורט שחור וקציפת חציל|צילום: איליה מלניקוב, יחסי ציבור

שף פליקס רוזנטל (מסעדת חאן מנולי ביפו): "ישבתי לא מזמן במסעדת פרונטו ואכלתי שם מנת צוואר טלה. המנה הייתה עשויה באופן מדויק, והחיבור של כל הטעמים היה מושלם".
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-566-0915

צוואר טלה, פרונטו (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
צוואר טלה בפרונטו. חיבור מושלם של טעמים|צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

גיא גמזו (מסעדת ARIA בתל אביב): "תמנון על הפלנצ'ה ממסעדת מחניודה של השפים אסף גרניט ואורי נבון. אין הרבה מסעדות בארץ שמציעות מנות עם תמנון בתפריט שלהן ואני חושב שחבל שכך, משום שיש לנו תמנונים מצוינים בים התיכון. למנה יש טעמים מיוחדים מאוד, ומי שמכיר את מחניודה יודע שהם אוהבים תבלינים וצבעים חיים באוכל. אכלתי את המנה הזו לפני כחודשיים והיא תגרום לי לחזור לשם ממש בקרוב".
מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים. 02-533-3442

תמנון על הפלנצ'ה, מחניודה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
תמנון על הפלנצ'ה במחניודה. המשך יבוא|צילום: עודד קרני, mako אוכל

דודו ביטון (מסעדת לה רג'נס בירושלים): "אני ממליץ על מנת טורו טונה טטאקי במסעדת הרברט סמואל אצל יונתן רושפלד. פשוט מנה אדירה".
הרברט סמואל. קויפמן 6, תל אביב. 03-516-6516

אביב משה (מסעדת מסה בתל אביב): "אני רוצה להמליץ על המנה המצוינת של גולן גורפינקל ממסעדת דלאל בתל אביב, טורטליני פטריות יער על קרם גבינת עזים וקציפת כמהין ומעל אגוזי לוז. מנה מעולה".

דלאל. שבזי 10, תל אביב. 03-510-9292

טורטליני פטריות יער, דלאל (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
טורטליני פטריות יער של דלאל. מנה מעולה|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

איל לביא (מסעדת רוקח 73 בתל אביב): "מנת טרין הטלה של יוסי שטרית בקיצ'ן מרקט היא אחת המנות שתמיד אני נהנה לחזור אליהן. רמת הדיוק, מורכבות המנה, הטעמים שמשתלבים יחד. כל אלה יחד יוצרים מנה שהיא תענוג לחך".
קיטצ'ן מרקט. האנגר 12, נמל תל אביב. 03-544-6669

טרין טלה, קיצ'ן מרקט (צילום: דן פרץ)
טרין טלה של קיצ'ן מרקט. תענוג לחך|צילום: דן פרץ

עדי לוי (מסעדת ז'אז'ו בר יין בתל אביב): "באמת שלא יוצא לי לאכול הרבה בחוץ, אבל מי שכן השאירה אצלי חותם היא ארוחת הבוקר במלון נורמן של שף ברק אהרוני. הכי מדויק, אסתטי וטעים. מנת בנדיקט קלאסית בביצוע הכי גבוה בארץ".
דה נורמן. מלון נורמן, נחמני 23-25, תל אביב. 03-543-5400עיצוב: סטודיו מאקו

שגב משה (מסעדות שגב ארט ושגב אקספרס בהרצליה, תל אביב וראשון לציון): "סשימי טונה אדומה של מסעדת ARIA בניצוח השף גיא גמזו. סשימי של טונה אדומה וטרייה כמובן, כבושה קלות עם ויניגרט תפוזים, קצת חריפה ועם שמן שומשום ומיקרו כוסברה מעל. זאת מנה מושלמת בעיניי, מדויקת וכזו שתמיד בא לי ממנה עוד. בלי שאף אחד יראה, אני מנגב בסוף את הוויניגרט עם הלחם המעולה שמוגש במסעדה".
אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. 03-529-6054

סשימי טונה אדומה, אריא (צילום: בן יוסטר,  יחסי ציבור )
סשימי טונה אדומה של אריא. תמיד רוצים עוד|צילום: בן יוסטר, יחסי ציבור

אסף דוקטור (מסעדות קרפצ'יו בר והאחים בתל אביב): "המנה שבחרתי היא ממסעדת פרונטו של השף דיוויד פרנקל: טליוליני טרטופו - פסטה טריה שמכינים במקום כל יום, חמאה, פרמזן וכמהין שחורות. אני מאוד אוהב אותה כי המנה עדינה מאוד, למרות שדיוויד עושה שימוש בחומרי גלם דומיננטיים".
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-566-0915

לירן גרודה (מסעדת באקאפיקו בתל אביב): "סינייה דג בשולחן של השף עומר מילר היא מנה מומלצת לחובבי הטחינה, שלוקחת קלאסיקה ומפשטת אותה לכיף גדול. מעבר לזה אני אוהב לשבת בשולחן כי יש בה משהו שמשלב את הפשטות של חומרי הגלם הישראליים שמילר מקפיד להשתמש בהם ואת האווירה התל אביבית בשדרה הכי יפה".
שולחן. רוטשילד 73, תל אביב. 053-942-4641

סינייה דג, שולחן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
סינייה דג בשולחן. מומלצת לחובבי הטחינה|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

אורן אלקלעי (מסעדת פאפאס בתל אביב): "במסעדת אואזיס של רימה אולברה מגישים טאקו חזיר בטורטייה מתירס טרי שהכינו במקום, יחד עם חלפיניו כבוש. זו מנת הטאקו חזיר הכי טעימה בעולם, עם טעם מדהים בצורה יוצאת דופן שמאוד אופייני לטעמים החדשניים של רימה אולברה. מנה שבלטה במצוינות שלה מעבר לכל ציפייה".
אואזיס. מונטיפיורי 17, תל אביב. 03-620-6022

טאקו חזיר, אואזיס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
טאקו חזיר בטורטייה מתירס טרי, אואזיס. מנת הטאקו חזיר הכי טעימה בעולם|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

יריב מלילי (מסעדת בית תאילנדי בתל אביב): "יש המון מנות מעולות במסעדת הבסטה, כמו בורקס הסרטנים, קציצות הלוקוס והטרטר - אבל המנה שאני באופן אישי ממליץ עליה היא ברוסקטה עם מוח. ברוסקטות קריספיות שעליהן מוח טלה מבושל וכבוש עם צלפים ושמן זית. מנה פשוטה ומדויקת שאיכות חומרי הגלם בה מדברת בעד עצמה. מעולה לצד כוס יין לבן יבש בצהריים של שמש חורפית תל אביבית".
הבסטה. השומר 4, תל אביב 03-516-9234

אין תמונה
ברוסקטה עם מוח בבסטה. איכות חומרי הגלם מדברת בעד עצמה

שף קובי אוחיון (הרברט סמואל הכשרה בהרצליה): "פסטה ביסק סרטנים של השף דיוויד פרנקל ממסעדת פרונטו, ללא ספק מנת פירות הים הטובה בתל אביב. מנה העשויה מחומרי גלם מורכבים ומוכנה בפשטות מופלאה. בקיצור, מנה חורפית מאתגרת, עשירה ומפנקת".
פרונטו. הרצל 4, תל אביב. 03-566-0915

פסטה ביסק סרטנים, פרונטו (צילום: תמוז רחמן,  יחסי ציבור )
פסטה ביסק סרטנים בפרונטו. מאתגרת, עשירה ומפנקת|צילום: תמוז רחמן, יחסי ציבור

תומר ניב (מסעדת המטבח של רמה בנטף): "אני ממליץ על מסעדת לה רג'נס של דודו ביטון, בה מוגש בריוש שמן זית, כחלק ממנת הלחם במקום. מדובר בבריוש מהטובים שאכלתי אי פעם: דודו מחליף את החמאה בשמן זית בגלל הכשרות, ובכך מוסיף טעם ורכות לבריוש ויוצר מאכל שאף עולה בעיני על המקור. מבחינתי זה אחד הדברים המרשימים שראיתי בקולינריה הארצית".
מסעדת לה רג'נס, מלון המלך דוד. דוד המלך 23, ירושלים. 02-620-8795

יובל בן נריה (מסעדת טאיזו): "אני ממליץ על מנת מרק בשר עם חאוויג', כוסברה, שום וצ'ילי במסעדת ברטי בתל אביב. זה מרק מחומרי גלם פשוטים אבל הוא טעים בצורה מופלאה, בדיוק כמו המסעדה, שמגישה שלל מנות לא מתיימרות אבל טעימות להפליא. זה המקום שלי לקומפורט פוד בעיר".
ברטי. המלך ג'ורג' 88, תל אביב. 072-251-2950

חביב משה (מסעדת על המים בהרצליה): "רביולי חמוסטה בג'קו סטריט. בשר בבישול ארוך שעוטפים בבצק פסטה עם עשבי תיבול. זה מנה שגדלתי עליה והוורסיה של המנה בג'אקו סטריט נותנת טעמים של בית".
ג'קו סטריט. השקמה 6, ירושלים. 02-581-7178

רביולי חמוסטה, ג'קו סטריט (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
רביולי חמוסטה של ג'קו סטריט. טעמים של בית|צילום: עודד קרני, mako אוכל

עלאא מוסא (מסעדת אלמרסא בנמל הדייגים של עכו העתיקה): "טרטר פלסטיני של השף מאיר אדוני ממסעדת המזללה. המנה מורכבת משייטל קצוץ, טחינה גולמית, צנוברים, יוגורט, קרם חצילים שרופים וכמון והיא יפה ולא מורכבת יותר מדי בטעם. חוץ מזה אני אוהב מאוד את השם שהוא נתן למנה שהוא בפועל שם למטבח שהיה כאן מאז ומתמיד".
המזללה. נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-566-5505

טרטר פלסטיני, המזללה (צילום: שרית גופן)
טרטר פלסטיני של המזללה. לא יותר מדי מורכבת|צילום: שרית גופן

בלה חנן (מסעדת שותא בנהריה): "פילה לברק בחמאת רוזמרין ובלסמי מצומצם עם קרם דלעת ערמונים במסעדת אורי בורי של אורי ירמיאס בעכו. הטיפול של אורי בדגים לוקח את אותם למקום שונה, מיוחד, ובעיקר עם מינון מדויק: לא מלוח ולא עדין מדי. השילוב של מרכיבי המנה יחד עם הטיפול הנכון בדג הופך אותה למעדן".
אורי בורי. ההגנה 2, עכו. 04-955-2212

עידן ליפשיץ (מסעדת בלה בבית שערים): "אני ממליץ על מנת הפורקטה חזיר עם סלט תפוחי אדמה ועשבי תיבול שאכלתי במסעדת קלארו של רן שמואלי. אין מה להגיד, פשוט מנה מצוינת".
קלארו. דוד אלעזר 30, מתחם שרונה, תל אביב. 03-601-7777

אופיר וידבסקי (מסעדת ברנז'ה בתל אביב): "אני ממליץ על קנלוני עגל חלב בהרברט סמואל תל אביב. שנים שאני מגיע למסעדה ואני מאמין שמדובר בקנלוני המושלם. זו מנה ותיקה, שעשויה מקנלוני שמכינים במקום".
הרברט סמואל תל אביב. קויפמן 6, תל אביב. 03-516-6516

אין תמונה
קנלוני עגל חלב בהרברט סמואל תל אביב. מנה של שנים

עינב אזגורי (מסעדת הסרווסריה בתל אביב): "כבד עגל חלב ברפאל. באמת שהייתי מוכן לאכול את המנה הזאת כל יום. אני מאוד אוהב חלקי פנים ובמנה הזאת הם מטופלים באופן עדין ומדויק".
רפאל. הירקון 87, תל אביב. 03-522-6464

רועי גנצ'ולה (מסעדת פיצרוי בתל אביב): "אני ממליץ על מנה אהובה עליי במיוחד במסעדת שילה של השף שרון כהן. זאת מנה של טרטר דג באבוקדו שמאוד נהניתי ממנה. השילוב המיוחד של דג עטוף באבוקדו עם שקדים, עשבי תיבול וקרם סלק, יחד עם החדשנות והרעננות של המנה, גרמו לה להיות המועדפת עליי. אחת כזו שלא שוכחים".
שילה. בן יהודה 182, תל אביב. 03-522-1224

מיכאל גרטופסקי (מסעדת ביסטרו מיכאל במושב לימן): "אכלתי לאחרונה מנה של אינטיאס צלוי עם תבשיל חוביזות ויוגורט חם עם נענע מיובשת אצל אוסמה דלאל בעכו. הוא סיפר לי שאת ההשראה למנה הוא לקח ממנת 'לבן אימו' (יוגורט ובשר) המסורתית מהמטבח הערבי, שהיא תבשיל יוגורט עם בשר. הוא לקח את זה לכיוון של הים וזה יופי של רעיון ושילוב טעמים מצוין".
דלאל, הבזאר הטורקי, רחוב ויצמן 1, עכו. 052-430-6976

איגור ויינברג (מסעדת מיטרי בתל אביב): "אני ממליץ על הפולנטה ראגו פטריות, אספרגוס, פרמז'ן ושמן כמהין של מסעדת מחניודה בירושלים. אני אוהב התעסקות בחומר גלם בסיסי שממנו עושים משהו יוצא מן הכלל, וטוען ששף טוב נבחן דווקא באוכל פשוט. לכן המנה הזאת כל כך טובה לדעתי".
מחניודה. בית יעקב 10, ירושלים. 02-533-3442

פולנטה, מחניודה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
הפולנטה של מחניודה. שף טוב נבחן באוכל פשוט|צילום: עודד קרני, mako אוכל

מוטי טיטמן ואור מיכאלי (מסעדת מלגו ומלבר בתל אביב): "בחרנו בלזניה פתוחה של סרטנים כחולים בחמאת ים של מסעדת רפאל. זאת מנה מנצחת מחומרי גלם מעולים שמדברים בשם עצמם ויוצרים שילוב מושלם. יש בה מעט עגבניות, מעט תימין, תיבול מדויק, דפי לזניה מדהימים ודקים שנעשים ביד, שמן זית כתית מעולה ובשר סרטנים טריים שכרייתו והפרדתו מהשריון דורשות עבודה רבה".
רפאל. הירקון 87, תל אביב. 03-522-6464

בינו גבסו (דוקטור שקשוקה, שווארמה בינו): "אני ממליץ על הסיגרים של רפאל. המילוי שלהם כל כך טעים ויש שם חלקי פנים שאני מת עליהם".
רפאל. הירקון 87, תל אביב. 03-522-6464

סיגרים מרוקאים (ממולאים בחלקי פנים)-מסעדת רפאל (צילום: ירון ברנר)
סיגרים של רפאל. מתים על חלקי פנים|צילום: ירון ברנר

מסעדות פועלים

עזרא קדם (סטודיו ארקדיה בעין כרם): "אני ממליץ על מסעדת שמולה ברחוב אגריפס בירושלים והמנה הכי טובה שם היא בהחלט קובה חמוסטה".
שמולה. אגריפס 34, ירושלים. 02-623-3883

קובה חמוסטה, שמולה (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
קובה חמוסטה של שמולה. המנה הכי טובה בתפריט|צילום: עודד קרני, mako אוכל

מעוז אלונים (מסעדת הבסטה בתל אביב): "אני ממליץ על מרק הדושפרה במסעדת חנן מרגילן בתל אביב. משהו באיזון של הטעמים הופך את המרק הזה להכי טעים בעיר".
חנן מרגילן. מסילת ישרים 15, תל אביב. 03-687-3984

מרק דושפרה, מסעדת חנן מרגילן (צילום: ארתוב חנימוב)
מרק דושפרה בחנן מרגילן. המרק הכי טוב בעיר|צילום: ארתוב חנימוב

אריאל רוזנטל (פלאפל הקוסם בתל אביב): "המנה שלי היא מרק רגל אצל האחים בועז בשכונת התקווה. אופים לך שם במיוחד, ברגע שאתה מתיישב, לאפה מטאבון בן 50 שנה, ומגישים לצדה מרק רגל חם וסמיך שבושל שעות על גבי שעות כשלידו קערית חילבה מוקצף. עבורי זאת ארוחת מלכים".
אחים בועז. אצ"ל 47, שוק התקווה, תל אביב. 03-687-3136

זכאי חוג'ה (מסעדת ג'קו סטריט בירושלים): "אני ממליץ על אישטבח - מקום חדש ברחוב שלי שהוא באמת מדהים. מגישים פה מאפים מיוחדים כאלה ממולאים בכל מיני סוגי בשר. יש כאן ממרח תפוחי אדמה וחומוס שהוא מכין אצלו במקום, וגם ממרח תפוז סיני ולימון כבוש ומילוי של אסאדו מדהים ותבשיל לשון. את המאפה אופים על המקום וזה יוצא פריך ומעולה".
אישטבח. השקמה 1, ירושלים, 02-623-2997

אישטבח אסאדו, אישטבח (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
אישטבח אסאדו. פריך ומעולה|צילום: עודד קרני, mako אוכל

אמיר קרוננברג (מסעדת גדרה 26 בתל אביב): "אני ממליץ על טאקו דגים בלוס ברנינג טאקוס. זו מנה שנקראת אל פסקאדור והיא בעצם מורכבת מטאקו עם מוסר ים ושרימפסים טריים, שמוגש יחד עם סלסה, גוואקמולי, בצל, עגבניות וכוסברה. מבין כל הטאקוס בארץ זאת המסעדה הכי מוצלחת לדעתי, ואני אוהב את המנה הזאת כי יש כאן שילוב מושלם בין טעמים, מרקמים, גודל ומחיר. זה גם מקום שמאוד נעים לשבת בו".
לוס ברנינג טאקוס. אלנבי 47 תל אביב.054-256-77477

טאקו דגים, לוס ברנינג טאקוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
טאקו דגים בלוס ברנינג טאקוס. המסעדה הכי מוצלחת לטאקוס|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

נתי שפריר (מסעדת פרסקו ברחובות): "חומוס יאללה ברחוב הסיבים בפתח תקווה נמצא אולי באזור תעשייה, אבל תמירמן ואשתו דבי מכינים שם חומוס מדהים. כשתמיר נכנס למשהו הוא לומד אותו על בוריו, ובמקרה הזה הוא משתמש בארבעה זנים שונים של חומוס לאורך השנה. בפעם האחרונה שהגעתי לשם הוא הכין לי חומוס עם פול 'בצבע של תנור' שישב 14 שעות בתנור. במקביל חתך לי על המקום סלט טרי של עגבנייה, שום, פלפל חריף ובצל חי. מה צריך יותר מזה?"
חומוס יאללה. הסיבים 39, פתח תקווה. 054-654-9401

יוגב ירוס (מסעדת ליטל איטלי בתל אביב): "אני ממליץ על מנת חריימה במסעדת בכור את שושי הוותיקה בפרדס כץ וביד חרוצים בתל אביב".
בכור את שושי. יד חרוצים 13, תל אביב. 03-687-2895

בועז פלד (מסעדת מטבח לילה בתל אביב): "אני בוחר במרק ריאות סמיך, עשיר וטעים של מסעדת האחים בועז בשכונת התקווה. זו מסעדה ברחוב הראשי של שכונת התקווה, כוך קטן שנשמר כסוד בקרב יודעי דבר וחברים, ולדעתי זה המרק הטעים ביותר שאפשר להשיג באזור ואולי בכלל בארץ. איך שמתיישבים מקבלים פיתות טריות מהמאפיה הצמודה, יחד עם החילבה והסחוג הכי טעימים. אני חוזר למרק הזה בכל פעם שאני מרגיש צורך בנחמה חורפית או מרגיש שצינון מגיע".
אחים בועז. אצ"ל 47, שוק התקווה, תל אביב. 03-687-3136

מרק ריאות, האחים בועז (צילום: נמרוד סונדרס)
מרק ריאות של האחים בועז. נחמה חורפית|צילום: נמרוד סונדרס

ערן שרויטמן (מסעדת בית העם בתל אביב): "בחרתי במנת פול על פתיליה במסעדת סעדיה בכפר שלם. מנה נהדרת עם טחינה, הרבה שום, חריף וחילבה".
סעדיה. מנחם טוביה מדמון 1, כפר שלם, תל אביב. 03-631-5899

איטלקי

ברק אהרוני (מסעדת דה נורמן בתל אביב): "בקפה איטליה התחילו לאחרונה להכין מנת ספיישל מעולה של טורטליני עם תרד וברוקולי. הבצק במנה הזאת כמעט שקוף והוא פשוט מצוין".
קפה איטליה. קרמינצקי 6, תל אביב. 03-561-2888

צחי בוקששתר (רשת בלק): "פיצה ביאנקה עם בטטה צלויה, תימין ובצל מטוגן של בית העם. ערן שרויטמן טרם הצליח להכין משהו שלא אהבתי, והמשיכה שלו להכין אוכל פשוט בדייקנות עילאית באה כאן לידי ביטוי מובהק. אין כאן המצאות מטורפות, רק בצק פיצה נפלא, רך במידה ופריך במידה וטעים מעבר לכל מידה. פיצת פירות הים שם נהדרת, הקינוחים מטורפים בדרכם המאופקת – אבל הפיצה ביאנקה, זו ההעדפה שלי".
בית העם, לילינבלום 21, תל אביב. 03-510-4391

אריאל כהן (מסעדת מרינדו-הבשר בגולן): "אני ממליץ על מנת ויטלו טונאטו המוגשת במסעדת ליטל איטלי במתחם שרונה. פרוסת עגל, קרם טונה, ביצה חצי קשה וסלסה ורדה. זאת מנה פשוטה וטובה במסעדה פשוטה וטובה. קלאסית ומדויקת ובביצוע מושלם של יוגב ירוס".
ליטל איטלי. קפלן 20, תל אביב. 03-697-9000

ויטלו טונטו בטרטוריה של ליטל איטלי (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
ויטלו טונאטו בליטל איטלי. פשוטה וטובה|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

רימה אולברה (מסעדת אואזיס בתל אביב): "המנה המועדפת עלי היא ריזוטו עם לימון וזעפרן באיל פסטיו, מסעדה איטלקית משפחתית אגדית ומכובדת שפועלת כבר 25 שנה באותו המקום. בעיניי זאת המסעדה האיטלקית היחידה בישראל שהיא אותנטית, והשף של המקום מהווה השראה עבורי כי הוא גורם לי להרגיש ברומא כל פעם מחדש. מנת הריזוטו עם לימון וזעפרן שאני כל כך אוהבת נעשית במקום באותו הרגע מאורז איטלקי Carnaroli שהם מייבאים בעצמם, עם לימונים טריים וזעפרן איראני שמשדרג את האיכות של כל מנה בה הוא משולב".
איל פסטיו. אבן גבירול 27, תל אביב. 053-943-9098

ריזוטו לימון וזעפרן, איל פסטיו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ריזוטו לימון וזעפרן באיל פסטיו. איטלקית משפחתית אגדית|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

גיא בן שמחון (מסעדת villa v ביישוב חד נס): "אני ממליץ על פסטה בורינה במסעדת אמורה מיו תל אביב. זאת מנה פשוטה ומנצחת של פסטה פנה, רוטב עגבניות ספייסי, חצילים ופרמזן. כמה פשוט, ככה אושר גדול. חוץ מזה, שלומי וסוזנה הבעלים מארחים מכל הלב".
אמורה מיו. אבן גבירול 100, תל אביב. 03-524-4040

מאיה לוגסי (קיוטו הרצליה): "המנה האהובה עליי בארץ היא הבולונז של הקנטינה - הרוטב עשיר, טעים ומתובלן, הבשר איכותי והאווירה במקום עם המנה המשובחת הופכת את המתכון לחגיגת טעמים אמיתית".
קנטינה. רוטשילד 71, תל אביב. 03-620-5051

טל כהן (גיגסי ספורט בר בבאר שבע): "המנה שבחרתי היא של מסעדת מל ומישל: קלמרי צרוב על הפלנצ'ה, מונח על סלט טאבולה מדהים עם טחינה גולמית ושברי אגוזים קלויים. זאת ללא ספק אחת מהמנות היותר סקסיות ומדויקות שטעמתי בחיי. ההתפוצצות בפה של הקלמרי החם והצרוב על טאבולה גס ומתובל נכון יוצרת איזון של מרקמים, טעמים, חום וקור. ממש קונצרט בפה".
מל ומישל. בן יהודה 155, תל אביב. 03-529-3232

אין תמונה
קלמרי צרוב על הפלנצ'ה של מל ומישל. קונצרט בפה

מנה שטרום (מסעדת קמפנלו בתל אביב): "אני בחרתי במנה סיציליאנית שנקראת באקאפיקו המוגשת במסעדת באקאפיקו של שף לירן גרודה. זו מנה שקרויה על שם ציפור והיא מורכבת משני סרדינים מפולטים המחוברים זה לזה באמצעות מילויים שונים, מצופים ומטוגנים. חלק מכירים זאת גם כ'סרדינים מחותנים'. לירן, במקוריות רבה, החליט למלא את הסרדינים בגבינת עזים - והתוצאה מפתיעה וטעימה".
באקאפיקו. שבזי 49 נווה צדק, תל אביב. 03-602-1111

באקאפיקו, מסעדת באקאפיקו (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
באקאפיקו של באקאפיקו. סרדינים מחותנים עם גבינת עזים|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

אסייתי

רן שמואלי (מסעדת קלארו בתל אביב): "המנה הטובה ביותר היא ספייריבס ומרק פפאיה ירוקה בבית התאילנדי. מנה מעולה שמשלבת בשר צלוי ומרק צלול ששובר את השומניות של הצלעות. השימוש בפפאיה ירוקה במרק מעולה ומרענן. אני וזוגתי זוהר מאוד אוהבים את הבית התאילנדי ואת יריב הבעלים, שבמשך כל כך הרבה שנים שומר על אותנטיות ודיוק".
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. 03-517-8568

רועי סופר (מסעדת בינדלה בתל אביב): "יש מקום מקסים שאני מאוד אוהב ברחוב בן יהודה בתל אביב בשם פוראמה. הם מציעים סוגי דים סאם שונים והכל באמת טעים שגם ככה שקשה לי לבחור מנה ספציפית. אני פשוט ממליץ בחום לבקר במקום ולאכול דים סאם, בייחוד את זה שעטוף בעלי לוטוס וממולא באורז ובשר".
פוראמה. בן יהודה 7, תל אביב. 053-710-2656

דים סאם עטוף עלי לוטוס, פוארמה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
דים סאם עטוף עלי לוטוס בפוארמה. הכל טעים, אבל זה במיוחד|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אדיר כהן (מסעדת הרברט סמואל בתל אביב): "כשביקרתי במסעדת טופולופומפו של אבי קונפורטי, המליצו לי לטעום את הג'קרדה ביף - מנת בקר פרוס בפיט ברביקיו, ראנדאנג אגוזים ופלפל ג'אווה. כקרבונר מושבע, התחברתי למנה מהביס הראשון. היא נהדרת ומתאימה מאוד לאוהבי הבשרים האיכותיים. מומלץ בחום".
טופולופומפו. הסוללים 14, תל אביב. 03-691-0691

מתן אברהמס (מסעדת האדסון ברמת החייל, תל אביב): "אני בוחר במנת שרימפס קריסטל בקארי ירוק במסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה. מנה מדהימה בכל פרמטר - איכות חומרי הגלם, טריות הקארי, איזון מושלם של טעמים ופרזנטציה מושלמת".
טאיזו. דרך בגין 23, תל אביב. 03-522-5005

אין תמונה
שרימפס קריסטל בקארי ירוק של טאיזו. מדהימה בכל פרמטר

דרור שושן (קבוצת המסעדות קמפאי בבאר שבע ובתל אביב): "המנה הטובה ביותר שאכלתי לאחרונה הייתה בר סצ'ואני - פילה בר ים מאודה עם רוטב סצ'ואני מדהים במסעדת טופולופומפו של השף אבי קונפורטי. האידוי החמיא מאוד לדג ושמר על מרקם עדין שהדגיש את טעמיו, כשמנגד הרוטב העוקצני היה מלא בטעמים".
טופולופומפו. הסוללים 14, תל אביב. 03-691-0691

אין תמונה
בר סצ'ואני בטופולופומפו. מרקם עדין, רוטב עוקצני

אבי קשי (מסעדת צ'יקטי בתל אביב): "הקלמרי טנדורי של מסעדת טאיזו היא מנה טעימה, חכמה ויצירתית. המפגש בין הקלמרי לטנדורי מדגיש ומייחד את טעמו של הקלמרי ומאפשר לנו לפגוש אותו וליהנות מהחומר גלם הזה בדרך פחות פופולרית ממה שאנחנו מכירים. מנה מאוזנת עם מרקם מאוזן להפליא".
טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב. 03-522-5005

קלמרי טנדורי, טאיזו (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
קלמרי טנדורי בטאיזו. מנה חכמה ויצירתית|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

יוסי שטרית (מסעדת דוד ויוסף בתל אביב): "לא מזמן ביקרתי במינה טומיי מרקט ואכלתי שם מנה בשם בומביי-באטר צ'יקן. מנה עסיסית של שיפודי פרגית ביוגורט עם תבלינים הודים ארומטיים שפותחים את כל בלוטות הטעם. מנה נדיבה ועשירה".
מינה טומיי מרקט. הארבעה 17, תל אביב. 073-756-9517

שף איתן ואנונו (מסעדת החלוצים 3 בתל אביב): "הצ'יקן טיקה בהאנוי היא מנה שמופיעה בתפריט כמנת פתיחה. אני מעדיף ראשונות על עיקריות ובאמת נהניתי ממנה מאוד: הבשר רך וחריף במידה הנכונה, תערובת הטנדורי שבה טבלו את הנתחים לאחר השרייתם ביוגורט מאוזנת ומאוד מוצלחת והצריבה במידה הנכונה. כל מה שנותר לי זה לגלגל את הפיתה הביתית שנלווית למנה, עם הבשר ומטבל היוגורט, להוסיף חופן עלי כוסברה טריים ולהרגיש תענוג בפחות מ-40 שקלים".
האנוי. לילינבלום 18, תל אביב. 03-533-7962

מוטי דוד (מסעדת אדום בירושלים): "אני ממליץ על מנת דג ים בגריל על סלט עלים רענן וירקות מוקפצים ברוטב שיטאקי. המנה היא של מסעדת סטיישן 9 במתחם התחנה ירושלים. בחרתי את המנה הזו כי היא טעימה מאוד, בריאה ובעלת מגוון טעמים רחב".
סטיישן 9. דוד רמז 9, ירושלים. 072-212-5152

דג ים בגריל, סטיישן 9 (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
דג ים בגריל בסטיישן 9. מגוון רחב של טעמים|צילום: עודד קרני, mako אוכל

איתמר דוידוב (מפעל טרז פזוס לאוכל מקסיקני בחולון): "אני הולך על מנת סום טאם, סלט פפאיה ירוקה, המוגשת במסעדת הבית התאילנדי. זאת המנה אהובה עליי מאז שביקרתי בתאילנד: החריפות, הרעננות והניחוח משגעים את זכרוני".
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. 03-517-8568

דלעת טאמלית, טופולופומפו (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
דלעת טאמלית בטופולפומפו. מנה צמחונית מדהימה|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

סבינה ולדמן (שפית יועצת ומורה לבישול בבית הספר בישולים): "אני ממליצה על סלט פומלה ודג מטוגן של מסעדת נאם התאילנדית. יש בו שאלוט נהדר, למון גראס, שום, כוסברה, צ'ילי, סוכר דקלים ורוטב דגים. פשוט מעולה. איזון מושלם של חמוץ, מתוק, חריף ומשחקים של טקסטורות. נהניתי מכל ביס".
נאם. דיזנגוף 285, תל אביב. 03-670-8050

סלט סום טאם, בית תאילנדי (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
סלט סום טאם של בית תאילנדי. חריפה ורעננה|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

אליאב גולדנברג (מסעדת גרקו בתל אביב): "המנה שאני ממליץ עליה היא ניגירי של bluefin tuna עם כבד אווז וביצי דגים מעל במסעדת TYO. זו לא ממש מנה אלא יותר ביס, אבל הביס הכי מושלם שאכלתי השנה בארץ".
TYO. מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-510-0098

שני בנאי (מסעדת משק ברזילי בנווה צדק בתל אביב): "המנה שלי היא פסה המוגשת בבית התאילנדי - מנה טעימה במיוחד עם אטריות סומן, לברק מטוגן, נענע, כוסברה, שמיר, רוטב תמרהינדי פיקנטי, בוטנים וקליפת לימון, עטופים כולם בחסה משי. את המנה ניתן לבקש בלי הדג למי שאוכל טבעוני".
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. 03-517-8568

בועז דרור (מלון אלמא, זכרון יעקב): "במסעדת טופולופומפו של השף המוכשר אבי קונפורטי טעמתי מנת דלעת טאמלית על דאל עדשים: מנה צמחונית מדהימה שעשויה בדיוק בצורה הנכונה. המשכתי עם מנת חזיר קוריאני על העצם, צלוי לשלמות, שמוגש עם קימצ'י ירקות, עלי חסה, לחמניות מאודות, רוטב צ'ילי ושעועית שחורה. מנה מנחמת בחורף ועם הרבה מחשבה וביצוע כמו שצריך".
טופולופומפו. הסוללים 14, תל אביב. 03-691-0691

סלט פומלה ודג מטוגן, נאם (צילום: שרה ליברמן,  יחסי ציבור )
סלט פומלה ודג מטוגן של נאם. איזון מושלם של חמוץ, מתוק וחריף|צילום: שרה ליברמן, יחסי ציבור

הראל זכאים (מסעדת זכאים): "המנה הכי טובה שאכלתי היא מנה בשם נאמס בטאיזו. מדובר במנה מעולה, המנה הכי פריכה שאכלתי מימיי ואני מאוד אוהב אוכל פריך שמתפוצץ בפה. יש בה טפיוקה וטופו מגולגלים בדפי אורז קראנצ'יים עם עלים ירוקים. היא מאוד בגובה העיניים, לא מתפנפנת ולא מתחכמת מדי, שילוב טעמים מצוין, מנה קלילה ולא כבדה עם תמורה טובה למחיר".
טאיזו. דרך בגין 23, תל אביב. 03-522-5005

תומר אגאי (סנטה קתרינה בתל אביב): "אכלתי בבית תאילנדי מנה נהדרת של 'לאב פלה' - לברק קצוץ עם עשבי תיבול ואורז קלוי. זאת מנה שמשתמשים בה באורז שקלו וטחנו אותו במכתש ועלי והוא נכנס לתערובת של עשבי תיבול קצוצים עם לברק מטוגן קצוץ עם העור. מנה משגעת".
בית תאילנדי. בוגרשוב 8, תל אביב. 03-517-8568

ביסטרו

ויקטור גלוגר (מסעדת קלואליס, רמת גן): "המנה שבחרתי היא ויטלו טונטו של קפה נחמני בתל אביב - נתח של בשר עגל קר, ומעליו תיבול של טונה ואנשובי עם צלפים. מנה מצוינת".
קפה נחמני. נחמני 26, תל אביב. 03-566-3018

איל מרון (מסעדת טשרניחובסקי 6 בתל אביב): "אני ממליץ על השוקרוט במסעדת ביירן. מדובר בתבשיל של כרוב, בשרים ונקניקים בבירה. זוהי מנה עשירה בטעמים, עם מגוון חומרי גלם. חגיגה שלמה, וטעימה ביותר".
ביירן. פרישמן 22, תל אביב. 077-556-5753

שוקרוט, ביירן (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
שוקרוט בביירן. חגיגה שלמה וטעימה ביותר|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

אבי לוי (מסעדות המוציא ובית הכוון בירושלים): "אני ממליץ על הקלצונה של קפה רימון במדרחוב בן יהודה בירושלים. מאפה שהוא ארוחה שלמה: בצק פריך מבחוץ ורך מבפנים, עשיר וממלא ביותר במילוי מוצרלה, פטריות פורטבלו צלויות, פסטו וקונפי עגבניות".
קפה רימון. ממילא 8, ירושלים. 1-500-501-030

עופר בן אור (מסעדת ביירן בתל אביב): "בביסטרו טשרניחובסקי 6 של השף איל מרום אכלתי דג ים שלם אפוי בתנור ביין לבן. מנה פשוט מעולה, בזכות הדגים שמגיעים טריים יום יום והטאץ' שאיל נותן למנה בדמות תבלינים מיוחדים, וגם בגלל היין הפורטוגלי. ניתן לחוש בטריות לפי בשר הדג שמתפרק בפה ונימוח".
טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-620-8729

משה בדישי (מסעדת מינה טומיי בחיפה): "הפיצה של רפאלו בקריון. תמיד כשאני מגיע לצפון אני לא מוותר על הפיצה של רפאלו, כי השילוב הזה של הבצק הפריך, הגבינה ורוטב העגבניות הפיקנטי במידה משאיר לי טעם של עוד".
רפאלו. קניון הקריון, קריית ביאליק. 1-700-507-107

פיצה, רפאלו (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
הפיצה של רפאלו. טעם של עוד|צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

אבנר לסקין (האקדמיה לבישול בולטהופ): "אני ממליץ על סלט שייטל בסבסטיאן הרצליה - סלט שעשוי מחומרי גלם לא יקרים עם נגיעות עדינות של טעמים צפון אפריקאים. עלים טריים, טחינה ופרוסות שייטל צלוי. מנה פשוטה וטעימה".
סבסטיאן. משכית 33, הרצליה. 09-951-3939

אסף אוטולנגי (מסעדת בית שלום במטולה): "אני בוחר ברביולי זנב שור ברוטב ציר בשר עשיר עם קרם סלרי, זוקיני, דלעת וקונפי כרישה במסעדת טיביס של השף חיים טיבי. יש כאן שילוב של מגוון טעמים שונים המשלימים אחד את השני ויוצרים מנה מנצחת. גם פסטה שכולם אוהבים וגם בשר ייחודי בטעמו".
טיביס. חוות הנופש, ורד הגליל. 04-693-5785

רביולי זנב שור, טיביס (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
רביולי זנב שור בטיביס. פסטה מנצחת, בשר ייחודי|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

אילן פרון (מסעדת תלפיות בחיפה): "אחת המנות שאני שומר לה אמונים מטעמים רומנטיים נמצאת בוניה ביסטרו: מנת סטראצ'טי ברוטב שמנת ירוקה ופרמזן, בליווי לבבות ארטישוק שנותנים לה סיומת חמצמצה ומדויקת. את המנה אני מלווה בבקבוק שרדונה אורגני של יקבי רמת הגולן שפשוט מעגל ועוטף את המפגש באופן מושלם".
ביסטרו וניה. שער פלמר, חיפה. 04-671-6272

סטראצ׳טי, וניה ביסטרו (צילום: רועי כהן)
סטראצ'טי בביסטרו וניה. סיומת חמצמצה ומדויקת|צילום: רועי כהן

ארז רגב (מסעדת מושבוצ במושב רמות): "אני מעוניין לציין את הפוקאצ'ה המעולה של מסעדת 1910 בדגניה א' של השף עודד שוורצברד. מעבר למנות המופלאות והמוקפדות שמוגשות במסעדה, אסור לוותר על הפוקאצ'ה הזאת. היא עשויה מבצק שמוכן במקום ונאפה בטאבון המיוחד במסעדה, ומוגשת עם שמן זית, מלח ורוזמרין, רוטב איולי, סלסת עגבניות וחמאה. הלחם הזה הוא ההוכחה בשבילי שלא חייבים חומרים מתוחכמים ויקרים בשביל להכין אוכל מצוין".
1910. דגניה א'. 04-660-8565

פוקאצ'ה, 1910 (צילום: אוהד הרכס,  יחסי ציבור )
הפוקאצ'ה של 1910. אוכל מצוין ממרכיבים פשוטים|צילום: אוהד הרכס, יחסי ציבור

אביבית פריאל (מסעדת אוזריה בתל אביב): "אני ממליצה על המבורגר השרימפס של המסגר 5 באילת. המסעדה אמנם נסגרת בסוף חודש מרץ אבל ההמבורגר הזה ישוב בגדול במקום החדש שיפתחו בני הזוג בקרוב. מדובר במנה שהיא שלמות של טקסטורות וטעמים".
המסגר 5. המסגר 5, אילת. 08-634-9788

עופר בן גיגי (מסעדת רוזמרין במלון נחשולים): "בחרתי במנת פפרדלה סלמון המוגשת במסעדת רפאלו במרכז קסטרא חיפה. זוהי מנת פסטה פפרדלה תרד בעבודת יד, מוקפצת עם ברוקולי צעיר, שעועית עדינה, ראשי אספרגוס, נתח פילה סלמון טרי, יין לבן ונגיעת חמאת עשבי תיבול ארומטית. רפאלו היא מסעדה איטלקית עם אוכל משובח בעבודת יד, חומרי גלם מיובאים מאיטליה ושרות מקצועי ואדיב".
רפאלו. פלימן 8, קסטרא. 1-700-507-107

פרפדלה סלמון, רפאלו (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
פפרדלה סלמון ברפאלו. אוכל משובח בעבודת יד|צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

מטבח ערבי

אורי ארנון (מסעדת ויקטוריה בטבריה ומסעדות ארנולדס ברמת ישי ונתיב השיירה): "משאושה חמה עם בייבי קלמרי של מסעדת אל מרסא בנמל עכו על המזח. הרבה זמן לא טעמתי כזה שילוב מטריף חושים. המשאושה הגלילית מלטפת ברכותה, ומעליה, במקום הלימון המתבקש, נמזג תבשיל חם חמצמץ של בייבי קלמרי מהסוג הכי קטן שמתפצפץ בפה. הכל משתדך בצורה מושלמת".
אל מרסא. נמל הדייגים, עכו. 053-943-8661

הלל תווקולי (מסעדת פאסטל בתל אביב): "המנה שבחרתי היא קינוח שאכלתי במסעדת עזבה בצפון, והוא מעין טייק אוף על סינייה. זאת עוגת סולת אוורירית עם קוקוס, מתוקה בדיוק במידה, שנאפית בתנור אבן עם טחינה מתוקה למעלה. כל הדבר הנפלא הזה יוצא על טרקוטה בוערת ובצד קפה שחור עם הל. עבורי זה קינוח מהמם וטעים להפליא".
עזבה. סאג'ור, 04-988-8808

עוגת סולת, עזבה (צילום: ליאור רוטשטיין,  יחסי ציבור )
עוגת הסולת של עזבה. טייק אוף על סינייה|צילום: ליאור רוטשטיין, יחסי ציבור

מיקי שמו (קונדיטוריית שמו): "חלאווית אל גיבן, ממסעדת מגדלנה בצומת מגדל - מנת קינוח מדהימה על בסיס גבינה טרייה עם אטריות קדאיף מטוגנות וקנולי מבצק סולת רבוך, מועשר בדבש ובמי ורדים. השפים במסעדה הם חמודי עוקלה וזוזו חנא".
מגדלנה. צומת מגדל, כביש 90. 053-936-7771

חלאווית אל גיבן, מסעדת מגדלנה (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
חלאווית אל גיבן של מגדלנה. קינוח מדהים על בסיס גבינה טרייה|צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

אייל קיצ'ס (מסעדת דה באן בתל אביב): "עלי גפן ממולאים במסעדת אל ג'וד שבכניסה לעוספייה. עלים ממולאים באורז ומתובלים בעדינות מושלמת. זה היה כל כך טעים ונימוח שכשיצאנו לקחנו עוד צלחת הביתה".
אל ג'וד. בכניסה לעוספייה. 04-839-9142

מיכאל כץ (טרטוריה חבה בירושלים): "אני ממליץ על מנה נהדרת שאכלתי - סרדינים חמים של מסעדת מאג'דה בעין ראפה. הסרדינים מגיעים במחבת עם תיבול נהדר של ערק, עגבניות ומעט חריף, ובתור אחד שאוהב סרדינים פשוט התמוגגתי מכל ביס. מנה טרייה וכיפית לפתיחת כל ארוחה, ויוצרת תחושה של רעננות בפה".
מאג'דה. עין רפא. 057-971-0802

יוסי שטרית (מסעדות קיטשן מרקט ואונזה בתל אביב): "ביקרתי לא מזמן במגדלנה, מסעדה מעולה עם נוף יפהפה ואווירה פסטורלית. אני ממליץ על מנת השישברק שבמקום, מנה אותנטית שיש בה חמיצות חמה של יוגורט וזה מה שעושה אותה היסטרית".

מגדלנה. צומת מגדל, כביש 90. 053-936-7771

צביקי עשת (מסעדות גרקו וגרינברג וג'לטריה בתל אביב): "אחת המנות הטובות ביותר בעיניי בארץ היא השישברק של מסעדת עזבה בכפר ראמה, אצל דאוד הבעלים. מדובר באוכל הכי טעים בישראל. מטבח משפחתי גלילי אמיתי".
עזבה. סאג'ור, כפר ראמה. 053-944-1458

בר מסעדה

עמוס שיאון (מסעדת הלנה בנמל בקיסריה): "טרטר סלמון 'געגוע ליועזר' במסעדת ברוט בנחלת בנימין בתל אביב. זהו טייק אוף למנה שהוגשה ביועזר בר יין, לאחר ששאול אברון ז"ל חזר מיפן. המנה מורכבת מנתחים עבים יחסית של סלמון טרי, שנצרבים בברנר ומוגשים מעל חסה פריכה מעורבבת עם ציר דאשי, שמעליה מפוזרות אצות וואקמה. משחק מהנה בין רכות הסלמון ופריכות האצות והחסה ובין טעמים מתוקים ומלוחים. אחת האהובות עליי במקום בגרסתו החדשה".
ברוט. נחלת בנימין 36 תל אביב. 03-510-2923

טרטר סלמון, מסעדת ברוט (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
טרטר סלמון "געגוע ליועזר" בברוט. טייק אוף למנה שהוגשה ביועזר בר יין|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מאיר אדוני (קבוצת כתית - כתית, מזללה, לומינה ובלו סקיי, תל אביב): "אני ממליץ על מנה של השפית עדי לוי במסעדת ז'אז'ו. מנה נהדרת של טורשון כבד אווז עם פטל שחור, פיסטוק, ובריוש. פשוט נהדר".
ז'אז'ו בר יין. מתחם שרונה, תל אביב. 03-516-4557

טורשון, ז'אז'ו (צילום: בועז לביא)
טורשון כבד אווז בז'אז'ו. פשוט נהדר|צילום: בועז לביא

ארז קומרובסקי (בית ספר לבישול גלילי): "המנה הכי הכי שאכלתי בזמן האחרון היא סשימי אינטיאס בקריספי סלק של מילגו ומלבר שמוטי השף הכין לי. אין לי מושג למה - אולי בגלל שבכלל לא הכרתי את המסעדה הזאת והופתעתי מהמנה שבאה ראשונה לשולחן, אולי בגלל ששמחתי על הטקסטורות השונות שהיו בה ואולי בגלל החמיצות והמתקתקות שהיו מאוזנות באופן יוצא מן הכלל".
מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב. 03-631-4214

יאיר יוספי ועומר בן גל (מסעדת ברוט בתל אביב): "יש מנה שאנחנו מאוד אוהבים וחוזרים אליה לפחות פעם בשבוע, כשהולכים לשתות בירה ולנקות את הראש אחרי הסרוויס. קוראים לה 'ארוחת הלילה', היא מורכבת מביצה מקושקשת עם בייקון והאם ומוגשת החל מחצות בפאב המנזר. קלאסי, פשוט ולא מתחכם, עם כמות שומן נכבדת כמו שאנחנו אוהבים, ובירה בצד. כשזה מבוצע טוב, והשעה אחת בלילה, אין אושר גדול מזה".
מנזר. אלנבי 60, תל אביב. 03-517-3015

שף אוסאמה דלאל (מסעדת דלאל בעכו): "אני ממליץ על בצלים ממולאים בחלקי פנים במסעדת ברוט בתל אביב. הבצלים ממולאים טחול, כבד, לב וחוט שדרה ובעיניי זאת מנה אדירה מבחינה מקצועית וגם טעימה מאוד. הכל בה היה עשוי מושלם, הריח היה נהדר ולמנה הייתה המשכיות גם אחרי שסיימת לאכול אותה".
ברוט. נחלת בנימין 36, תל אביב. 03-510-2923

ירון קסטנבאום (בעל המיט מרקט בשוק הכרמל והמנהל הקולינרי של שרונה מרקט): "מסעדת זבולון 10 של אורית ומיכל זה המקום שעושה לי תחושות הכי שאפשר. שולחן מטבח קטן וקודח עם בישול אינטואיטיבי בו כל החומרים פרושים לפניך. יכולתי לגור במסעדונת עם נרותיה המטפטפים, המוזיקה מחשמלת, זרי הפרחים הטריים ובעיקר המפגש האנושי האמיתי. הבחירה שלי היא מנת הפסטה פטריות כמהין שמוגשת במקום".
זבולון 10. זבולון 10, שוק לוינסקי, תל אביב. 052-696-3632

בנצי ארבל (סורה מארה ומפגש אושר בתל אביב): "אני ממליץ על ברולה חריפים במסעדת דלידה: גבינת פטה ושמנת טחונות עם צ'ילי חריף ופלפל ירוק חריף, מקוררות ברינג ויוצאות עם סוכר שרוף כמו קרם ברולה. מנה מעולה".
דלידה. זבולון 7, שוק לוינסקי. 03-536-9627

קונדיטורית סאני דרעי (מסעדת טוטו בתל אביב): "המנה שבחרתי היא צלחת טעימות מאיטליה במסעדת צ'יקטי - צלחת עם גבינות, נקניקים ודגים כבושים שמשתנה בכל יום לפי חומרי הגלם במקום. המנה הזאת היא כל מה שאפשר לרצות - אוסף מדהים של חומרי גלם מעובדים בדיוק לפי הצורך ומשלימים אחד את השני. מנה מושלמת, כיפית וטעימה".
צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-685-3499

טעימות מאיטליה, צ'יקטי (צילום: אפיק גבאי)
צלחת טעימות מאיטליה, צ'יקטי. משתנה מדי יום |צילום: אפיק גבאי

רפי כהן (רפאל בתל אביב): "יש כמה מקומות שאני הכי אוהב לאכול בהם - יאקימונו, בית תאילנדי, אצל בינו ביפו ובבר ברבוניה. אני חושב שבר ברבוניה זה אחד המקומות הכי טובים אם יודעים מה לאכול שם. יש שם מבחר של דגי ים הכי עשיר שיש והאווירה מדהימה שם. אני הכי אוהב את המעורב ים - דגי ים מכל מיני סוגים, מטוגנים".
בר ברבוניה. בן יהודה 192, תל אביב. 03-524-0961

תומר טל (מסעדת הרברט סמואל בירושלים): "אני אוהב את המקומות האותנטיים שעושים שימוש בחומרי הגלם הזמינים אליהם, לכן אני ממליץ על מסעדת דלידה הממוקמת בלב שוק לוינסקי בפלורנטין, הידוע כשוק התבלינים. המנה האהובה עליי שם היא מנת סמבוסק זנב שור. על הסמבוסק הזליפו ציר שנרקח מזנב השור עצמו, והגישו לצד קרם פרש בעל טקסטורה של משי. מושלם".
דלידה. זבולון 7, תל אביב. 03-536-9627

סמבוסק זנב שור, דלידה (צילום: דנה קרן,  יחסי ציבור )
סמבוסק זנב שור בדלידה. מושלם|צילום: דנה קרן, יחסי ציבור

שרון כהן (מסעדות שילה, קפה אירופה ודא דא ודא בתל אביב): "ריזוטו סרטנים של צביקה שטראוס בצ'יקטי. ריזוטו במידת עשייה וטקסטורה מושלמת עם מתיקות עדינה של סרטנים, ים ותירס".
צ'יקטי. יהודה הלוי 58, תל אביב. 03-685-3499

ריזוטו סרטנים, צ'יקטי (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
ריזוטו סרטנים בצ'יקטי. טקסטורה מושלמת|צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

עומר עילוואן (מסעדת עלה גפן בקריית אתא): "המנה האהובה עלי היא הטאפאסים מתפריט הטעימות של מסעדת אונזה, אני מתרגש משילוב הטעמים והתיבול שבמנה".
אונזה. רבי חנינא 3, תל אביב. 03-648-6060

אורון אסקיו (מסעדת פלימרקט ביפו): "אכלתי במלגו ומלבר קוביות פילה מוסר ברוטב פונזו. מנת ביניים מושלמת עם טעמים מדויקים ופרזנטציה מדהימה (המלצרית מגישה את הצלחת עם הדג ושופכת את הרוטב מול הסועדים). זאת מנה שגורמת לך לרצות לחזור לשם אפילו רק בשבילה".
מלגו ומלבר. רוטשילד 142, תל אביב. 03-631-4214

שחר סיוון (מסעדת וניה ביסטרו בחיפה): "זה ממש לא גורמה, אבל כל פעם שאני מגיע לתל אביב אני מוצא את עצמי בשעת לילה מאוחרת בפאב השופטים עם צלחת מטוגנים שיש בה נקניקיות מדהימות. זה הולך מעולה מאוחר בלילה לצד הרבה בירה. השופטים הוא בין המקומות היחידים שממשיכים לעשות את המנה הזאת כמו שצריך בלי להרוס אותה".
השופטים. אבן גבירול 39, תל אביב. 03-695-1153

טבעוני

גיורא אשכנזי (מסעדת NG בתל אביב): "המבורגר טבעוני של משק ברזילי. זה ווג'יבורגר פטריות וטמפה בלחמנייה מאודה בליווי צ'יפס ירקות שורש. אני אוהב בשר ובעלים של מסעדת בשר, אבל המנה הזאת מצליחה להעביר חוויית אכילת המבורגר בצורה מדויקת, כולל מגוון מרקמים, וכל זאת ללא טעם בשר ובוויז׳ואל יפיפה. ירקות השורש הפריכים והצבעוניים משלימים את חווית הצ'יפס הבלתי נמנעת. מבחינתי היא מושלמת".
משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק. 03-516-6329

וגי בורגר, משק ברזילי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ההמבורגר הטבעוני של משק ברזילי. מעביר את חוויית אכילת ההמבורגר בצורה מדויקת|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

גל ברזילי (מסעדת MEZZE הטבעונית בתל אביב): "אני ממליץ על האינג'ירה של טנאת האתיופית בתל אביב. זאת מנה שאני יכול לפנטז עליה ימים רבים - אינג'ירה גדולה שעליה מפוזרים כל מיני תבשילים אתיופיים".
טנאת. צ'לנוב 27, תל אביב. 054-749-9538

בשר

גיא ארבל (שף ראשי מסעדות בנדיקט בתל אביב, הרצליה וראשון לציון): "מנת סטייק פורטרהאוס במסעדת NG בנווה צדק. הסטייק עולה כמעט 360 שקלים לקילו וחצי, אבל מדובר בבשר איכותי שמטופל היטב במסעדה, מיושן ועשוי בצורה מושלמת. אחד הסטייקים הטובים שאכלתי מזה הרבה זמן".
NG. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-516-7888

ניר ויימן (מסעדת מל ומישל בתל אביב): "אנטרקוט של המיט בר – זה פשוט הבשר הכי טוב בארץ, והמנה המושלמת יחד עם הצ'יפס שלהם. 15 שנה שאני אוכל את המנה הזאת ותמיד מדובר באותו רמה של בשר. אני אוהב אותה במיוחד עם רטבי הפלפל או חרדל שלהם".
מיט בר. שדרות חן 52, תל אביב. 03-695-6276

רועי דקל (מסעדת מוסקט במצפה הימים): "מנת האסאדו במסעדת לימוזין ברמת ישי. בתור שף של מסעדה שמתעסקת הרבה עם בשרים, אני לא מתרגש כל כך מהר ממנת בשר טובה. ובכל זאת, מנת האסאדו של לימוזין היא שילוב של בשר איכותי, עישון נכון ורוטב מתקתק שנצרב היטב על הבשר בזמן החימום על הגריל לפני ההגשה. כל אלה הופכים אותה למנת חלומות".
לימוזין. חורש האלונים 1, רמת ישי. 04-953-3173

נילי כהן מינץ (מסעדת בית פיין בבית לחם הגלילית): "בסילבסטר נסעתי לעזור לארז רגב במסעדת מושבוץ במושב רמות. הכנתי את הקינוחים והראשונות לערב הזה, וארז חתך ויישן לבד בשר. הריחות שיגעו אותי כל הסרוויס וכשהכל נרגע אכלתי שם פריים ריב מופלא ישר מהפחמים, בעמידה במטבח ורק עם קצת פלפל ומלח. אושר".
מושבוץ. מושב רמות, רמת הגולן. 04-679-5095

פריים ריב, מושבוץ (צילום: ארז רגב)
פריים ריב במושבוץ. רק מלח ופלפל|צילום: ארז רגב

אחר

אוראל קמחי (מסעדת פופינה בתל אביב): "אני בוחר במנת דלעת אפויה שאכלתי בסטודיו של ארז קומרובסקי במתת תוך כדי סדנה שהעברנו ביחד. דלעת יפנית ענקית אפויה בטאבון שלאחר מכן ממולאת ונאפית שוב ובתוכה קרם ברולה וניל במתיקות עדינה עם גבינה כחולה. אוכלים את זה באמצעות כף וגורפים מבשר הדלעת הלוהט עם מילוי הקרם. זאת מנה מיוחדת כל כך ועם טעמים עמוקים: שילוב של מתוק, מלוח וטיפה חריף מהגבינה הכחולה".
ארז קומרובסקי סדנאות לבישול גלילי. מתת. 03-977-2929

שאול בן אדרת (מסעדות התרנגול הכחול, Mr & Miss Lee, קימל וקימל בגלבוע): "המנה האהובה עליי היא הסקורדליה של מסעדת גרקו היוונית בצפון תל אביב - מנה מיוחדת שהיא מין קרם של שום, שקדים ולחם עם מעט חומץ ושמן זית. זהו ממרח נהדר, שמחזיר אותי לטעמים של סבתי היוונייה. בכלל, גרקו היא מסעדה נהדרת, שמעבירה אווירה וחוויה יוונית עד הסוף. מקום שמח שמגיש אוכל טעים עם נשמה".
גרקו. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 03-741-1066

לכל כתבות המגזין