1. סלט ירקות ואורז
יש בו שעועית ירוקה, פלפלים צבעוניים, כמות נאה של פטרוזיליה וגם זיתים. אין בו עגבניות, והאמת - זה אפילו לא חסר.
2. סלט קוסקוס וירוקים
הכוכבים של הסלט האיטלקי, הטעים והמשביע הזה הם אפונה, קישואים ובזיליקום - שמשובצים יפה וירוק בתוך שתי כוסות של קוסקוס מאודה. יכול לתפקד כסלט של ארוחת ערב, אבל גם כאחלה מנה ראשונה למי שעוד מתכוון לתת באושפיזין.
בפייסבוק שלנו מחכים לכם עוד המון דברים טעימים
3. סלט קיסר עם חזה עוף צלוי
אם אין עגבניות, בואו נאכל חסה! כלומר, חסה עם עוף, ועם קרוטונים הום-מייד, ועם רוטב סמיך וטעים. אנחנו פשוט מתים על החסה שלנו בפורמט הזה.
>> למתכון: סלט קיסר עם חזה עוף צלוי
4. סלט חסה עם חומוס, סלרי ופלפל חריף
והנה אחד שלא מיועד להשביע רעב, אלא לרענן ארוחה בשרית כבדה - ועושה את זה מעולה. הרוטב החמוץ-חריף חובר לסלרי והעלים הירוקים, וביחד הם מספקים חתיכת קונטרה לקיץ, לבשר, לעול החגים, לחיים עצמם. מתכון של איילת לטוביץ'.
>> למתכון: סלט חסה עם חומוס, סלרי ופלפל חריף
5. סלט עדשים שחורות
עוד סלט מהיר ובריא, שאולי לא יכול להחליף סלט ערבי קצוץ ליד השיפודים, אבל בהחלט מתפקד כתוספת מצוינת או אפילו כארוחה קלילה בפני עצמו. לצד העדשים תפגשו כאן הרבה ירוקים קצוצים, וגם גבינת פטה ושקדים קלויים.
6. סלט אורז מלא וסרדינים
את הסלט הזה אנחנו כבר לגמרי ממליצים לכם להגיש לבד. הוא משביע ומספק, והוא פשוט לא צריך כלום לידו (וכן, ראינו שיש בו כמה עגבניות שרי. אבל לגמרי אפשר בלעדיהן). את תפקיד מנת החלבון ממלאים כאן הסרדינים, אבל בהחלט אפשר להחליף אותם בחזה עוף, בביצה קשה או בטופו, לגרסה טבעונית.
>> למתכון: סלט אורז מלא וסרדינים
7. סלט אטריות שעועית וטופו
כמה אנחנו אוהבים אוכל אסייתי. ובמיוחד כזה שטעים טרי אבל גם מחזיק יופי במקרר עד יום למחרת, וכשלוקחים אותו לעבודה רואים איך כולם מקנאים. קצת מעליב לקרוא למנה הזו סלט, אבל מה לעשות. מדובר בסלט.
>> למתכון: סלט אטריות שעועית וטופו
עוד באוכל טוב:
8. סלט פפאיה ירוקה
ואם כבר אסייתי - איך אפשר בלי הסלט שכבש אותנו בבית תאילנדי, ואז בהאנוי ובשאר המסעדות האסייתיות שיודעות מה טוב. המרענן הרשמי של התאילנדים לא היה יכול לתת מענה טוב יותר לקיץ הישראלי השטני.
9. סלט ירקות שורש ואגוזים
מתכון של שי ברנדס לסלט ירקות שלא קשור בכלום לעגבניות, מלפפונים או שאר החשודים המיידיים. מה כן תמצאו פה? גזר, קולרבי, סלק, שורשי סלרי ופטרוזיליה וגם אגוזי מלך. יפה.
>> למתכון: סלט ירקות שורש ואגוזים
10. סלט בטטות ורימונים
גם אתם התפתיתם לקנות רימונים לפני ראש השנה, ומאז הם תקועים לכם בקערת הפירות כמו קוץ? אז הנה, זאת ההזדמנות שלכם לגאול אותם ואת עצמכם עם סלט בריא, צבעוני ומשביע, שייתן להם את הכבוד הראוי.
11. סלט כרוב ותפוחי עץ ברוטב מיונז
סלט שמשלב שני סלטים אחרים: ולדורף, עם התפוחים, אגוזי המלך והסלרי, וקולסלאו, עם הכרוב, הגזר והמיונז - לשניהם יש לנו כבר כמה עשרות שנים פינה חמה בלב. אז מה יש לנו כאן? סלט של כרוב בשני צבעים, עם תפוח עץ, סלרי וחמוציות, ואיך לא - מיונז.
12. סלט ניסואז
אחחחח, מי בכלל צריך עגבניות כשיש לו תפוחי אדמה, שעועית ירוקה, טונה, חסה, ביצים קשות ואנשובי? המתכון הזה הוא הזדמנות נדירה למדי לראות איך הצרפתים אוהבים את הניסואז שלהם - והתשובה היא לא. בלי פסטה. כשיהיו לנו עגבניות נחזיר גם אותן לניסואז. בינתיים הוא מחזיק יפה בלעדיהן.
13. סלט הגזר הכי טעים בעולם
בדרך כלל אנחנו לא מעריכים סלטים שיש בהן פקאן סיני. כאילו, רוצה להיות סלט ממכר? בוא תהיה גבר ותשקיע בזה, במקום לשלב אלמנט מסוכר שברור שאיש לא יעמוד בפניו. אז ככה זה בדרך כלל, אבל את הסלט הזה אנחנו אוהבים אהבת נפש - למרות הפקאן הסיני. משהו באיזון של הגזר, הפקאן והרוטב (שמן, חומץ, שום, חרדל, סוכר) פשוט עושה לנו את זה.
>> למתכון: סלט הגזר הכי טעים בעולם
14. סלט בורגול, עשבי תיבול וחמוציות
והנה מתכון של עומר מילר, לסלט מעדות הטבולה שמתאים יופי לחובבי הירוקים. אין לכם בורגול בבית? גם עם קוסקוס זה יוצא נהדר.
>> למתכון: סלט בורגול, עשבי תיבול וחמוציות
15. סלט זוקיני ושקדים
את הסלט הזה אכלנו פעם בקפה יהושע - ונדלקנו. יש בו זה זוקיני (או קישואים), בצל סגול, ארוגולה ובזיליקום, ועוד שני מרכיבים שגורמים לקסם לקרות: פרמזן ושקדים קלויים. אהבנו.
16. סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות
את הסלט הזה מכינים כשאין כלום בבית - חוץ מבורגול במזווה וכמה קפואים במקפיא. באופן פלאי, התוצאה טעימה ממש.
>> למתכון: סלט בורגול על טהרת ניצול השאריות
17. סלט כרוב אסייתי
היו ימים בשנות התשעים שאירוח לא היה נחשב אירוח אם לא היה בו סלט כרוב ברוטב סויה. הימים האלה חלפו, הטעם השתדרג קצת, אבל הסלט הזה הוא עדיין יציאה מדהימה, שמעוררת בכולם התלהבות בכל פעם מחדש.