אוכל
צילום׃ דניאל לילה, mako אוכל

קרם פולנטה עם ירקות קיץ קלויים

המנה הכי צבעונית על השולחן, עם תירס, חציל, זוקיני ופלפלים קלויים על האש שנחים על קרם פולנטה (שימו לב לתהליך ההכנה המיוחד, המרקם הקטיפתי שווה את זה). והתוצאה? עשירה, קיצית וסופר טעימה

שי לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 22/05/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לירקות:

4 כפות שמן זית

2 קלחי תירס מבושלים

2 זוקיני (מומלץ בשני צבעים) פרוסים לאורכם בעובי חצי ס"מ

3 פלפלים (מומלץ בשני צבעים) חתוכים לרצועות

1 חציל פרוס לאורכו בעובי חצי ס"מ

לקרם פולנטה:

2 ליטר מים מינרליים או מסוננים

2 כפיות מלח (מומלץ מלח בטעמים כמו כמהין)

2 כוסות (300 גרם) קמח תירס מהיר הכנה

100 גרם חמאה חתוכה לקוביותֿ

100 גרם גרנה פדנו מגוררת 

כוס וחצי (360 מ"ל) חלב חם

להגשה:

100 גרם משולש גרנה פדנו, מגולף לשבבים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הירקות: מברישים את קלחי התירס ופרוסות הירקות בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים או פלנצ'ה על להבה גבוהה. צולים כל ירק כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה. מוציאים לצלחת ומכסים ברדיד אלומיניום כדי לשמור על הירקות חמים.

2 מכינים את קרם הפולנטה: מרתיחים מים ומלח בסיר גדול. מוסיפים קמח תירס בהדרגה וטורפים במטרפה ידנית. לא להוסיף את הקמח בבת אחת, אחרת ייווצרו גושים שלא יתמוססו.

3 מבשלים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת כ-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה.

4 מוסיפים חמאה וגרנה פדנו ומערבבים היטב.

5 מבשלים עוד דקה תוך כדי בחישה.

6 מוסיפים חלב חם ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד לקבלת קרם סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

7 מגישים: יוצקים את הפולנטה לכלי הגשה, מגררים גס גבינת גרנה פדנו או מגלפים שבבים בעזרת קולפן ומגישים עם הירקות הקלויים.

* טיפ אירוח: בחרו כלי גדול שצבעו אחיד ועצבו מנה ממש כמו ציור על בד קנבס. צרו כתמי צבע ומשחקי מרקמים לא אחידים שיעניקו למנה מראה מגרה.