שבועות, עם הגבינות, פירות הקיץ, הירק והחגיגיות הטבועה בו – היה ועודנו החג האהוב עלי. שולחן החג עמוס בכל טוב: פסטות, קישים, מבחר סלטים, ובמרכז - מקום של כבוד לפלטת גבינות. 

גבינות
יכולה להיות המנה העיקרית. פלטת גבינות

>> בואו לפייסבוק שלנו

רגע, פלטת גבינות? מה כבר יש להגיד על פלטת גבינות? קונים כמה גבינות סופר (מה במבצע היום?), זורקים על מגש (מעץ, מעץ) ומניחים איזה סכין ליד. משהו כזה, מה הסיפור?

אפשר לקחת את פלטת הגבינות למקום לגמרי אחר. להקדיש מחשבה ולבחור את הגבינות בקפידה, לתכנן את המגש ולהשקיע בעיצוב, להפוך את הפלטה הזו ל-Main Dish של שולחן החג כולו. לפנק את האורחים עד הסוף, לפרוס עבורם את הגבינות ולהשאיר להם את מלאכת האכילה בלבד, וזה בדיוק מה שאני רוצה להציע לכם היום.

פלטת גבינות (צילום: אורית אלפסי, שרון ורנה, קונדיטוריה אחרת )
הכי כיף שכפורסים מראש|צילום: אורית אלפסי, שרון ורנה, קונדיטוריה אחרת

הגבינות

* כשבונים פלטת גבינות נהוג להגיש מספר אי זוגי של סוגים, חמישה או שבעה זה מספר מצוין, תלוי בגודל הפלטה.

* מומלץ לגוון עד כמה שניתן בסוגי הגבינות. לבחור בגבינות בעלות אופי שונה מבחינת טעם, ניחוח, מרקם ומראה, גבינות מסוגי חלב שונים (בקר, כבשים, עזים), גבינות טריות ומיושנות, חריפות ועדינות.

* נסו לבחור לפחות גבינה אחת מכל קטגוריה (יש כמובן עשרות סוגי גבינות והסוגים שציינתי הם דוגמה בלבד), ואם אפשר פרוס – מה טוב:
גבינות רכות לבנות: פטה, צפתית, מוצרלה, סנט מור, בולגרית, ברינזה.
גבינות עובש רכות: ברי, קממבר.
גבינות חצי קשות: גוש חלב, עמק, נועם, מאסדאם, אמנטל.
גבינות קשות: אדם, גאודה, מנצ’גו, פרמזן, קשקבל, תום, גרוייר.
גבינות כחולות: רוקפור, סטילטון, גורגונזולה.

פלטת גבינות של גד 2015 (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
לפחות אחת מכל סוג. פלטת גבינות|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

ומה בנוגע לכמויות?

אני נוהגת לחשב 100 גרם גבינה לאדם. פלטה של 1 ק”ג תספיק ל-10 אנשים בערך. עבור 20 איש – אני מכינה פלטה של 2 ק”ג גבינות.

טאצ' סופי

לטאצ’ הסופי אני ממליצה להצטייד גם במעט פירות טריים ויפים (ענבים ירוקים, דובדבנים, נקטרינות, תאנים), זיתים טובים ואגוזים מסוגים שונים.

עכשיו מארגנים את הפלטה עצמה להגשה: על מגש גדול ויפה מסדרים את סוגי הגבינות, וכשכל הגבינות מסודרות – מוסיפים קצת צבע ועניין: פירות או זיתים, ענף או שניים של צמחי תבלין, מעט קרקרים או לחם טוב, כל אלה יעשו עבודה מצוינת בהשלמת המראה. וזהו, יש לכם מנה מנצחת.

הטיפים באדיבות שרון סער, שרון & רנה קונדיטוריה אחרת 

>> לכל המתכונים לשבועות
>> רוצים לזכות בחופשה מפנקת? לחצו כאן