שבועות, ביסקוטי (צילום: בועז לביא, mako אוכל)
הקולקציה של ביסקוטי|צילום: בועז לביא, mako אוכל

אם לפני חגים אחרים בשנה אנחנו קצת מעקמים את הפרצוף אל עבר גל העוגות והקינוחים ששוטף את המערכת, לפני שבועות השמחה גדולה: יש איזשהו קונצנזוס שעוגות גבינה הן קינוחי החג הכי שווים בשנה, וצוות הטועמים שלנו חיכה בקוצר רוח בכל בוקר למשלוח.

השנה המאפיות ניסו לצאת קצת מגזרת עוגות הגבינה המסורתיות עם לא מעט עוגות שמרים מעניינות ועוד כמה עוגות שלא טעמנו בעבר, חלקן מוצלחות יותר וחלקן מוצלחות פחות. עוד טרנד שכיכב בענק הוא "עשה זאת בעצמך", ושלל עוגות הגיעו עם רטבים שונים בצד. אנחנו חייבים לציין שאת הטרנד הספציפי הזה אנחנו פחות מחבבים, כי התוצאה אחרי הוספת הרטבים העצמית נראית בדרך כלל מרושלת ולא ממש מעוררת תיאבון, אבל היו כמה שבכל זאת שוות את המאמץ הנוסף. 

אז בלי להאריך בדברים, הנה 10 העוגות שהכי אהבנו השנה.

קראנץ ריקוטה ודובדני אמרנה - MIMI

אולי זו קצת רמאות, כי לא מדובר בעוגת גבינה כמו זו שמדמיינים כשחושבים על עוגות גבינה, אבל העוגה הזו של הפטיסרי מבית המסעדה האיטלקית נונו הייתה כל כך מוצלחת שלא יכולנו לעמוד בפניה. מדובר בעוגת שמרים שושנים עם בצק חמאתי ופריך, ממש כמו במאפי שמרים צרפתיים מושקעים, עם מילוי לא מתוק מדי של גבינת ריקוטה שמשובץ בכמות נדיבה למדי של דובדבני אמרנה עסיסיים. להגיד שהעוגה הזו חוסלה אצלנו בשניות לא יהיה מוגזם בכלל, ולמעשה - אין מי שלא התאהב בה לחלוטין. ואפילו המחיר שלה צנוע למדי.

מחיר: 42 שקלים.

MIMI פטיסרי ומאפייה, ז'בוטינסקי 2, הוד השרון

קראנץ ריקוטה אמרנה, מימי (צילום: שחר גלס,  יחסי ציבור )
קראנץ ריקוטה אמרנה, מימי|צילום: שחר גלס, יחסי ציבור

פבלובה צ'יז קייק, רולדין

כמו בכל שנה, העוגות של רולדין היו בין הכי יפות שקיבלנו, עם קישוטים שגורמים לנו להרגיש שקצת חבל לפרוס את העוגה ולאכול אותה. מבין כל העוגות היפות הכי אהבנו את העוגה עם השם המחייב "פבלובה צ'יז קייק". היא נקראת ככה בגלל שכבת מרנג (שמשודרג עם שקדים קלויים) שמוסיפה לעוגה העשירה קראנץ' כיפי, והעוגה היא כמעט עשירה מדי אבל בו בזמן אוורירית בדיוק במידה. לא נכחיש שנהנינו גם לנשנש את שברי השוקולד הלבן היפים שהונחו עליה.

מחיר: 139 שקלים.

להשיג בכל סניפי רולדין

פבלובה צ'יז קייק, רולדין (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
פבלובה צ'יז קייק, רולדין|צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור

עוגת גבינה אפויה, ביגה

העוגה של ביגה הייתה אחת ההפתעות הגדולות של החג עבורנו. אנחנו מודים שבדרך כלל העוגות של הרשת הוותיקה לא מותירות עלינו רושם רב, וגם הפעם, במבט ראשון, העוגה נראתה לנו מעט עייפה. אחרי הביס הראשון הבנו שבעצם מדובר בעוגת הגבינה הכי ביתית (במובן החיובי של המילה) שטעמנו השנה, והיא חוסלה במהירות. בלי גבינת שמנת עתירת אחוזים ובלי שום תוספות מפונפנות, פשוט עוגת גבינה אפויה כמו שהיינו רוצים שתצא לנו בבית אבל אף פעם לא מצליחים. אם יש בכם געגועים לעוגת גבינה של סבתא, העוגה של ביגה היא כל מה שחיפשתם.

מחיר: 45 שקלים.

להשיג בכל סניפי ביגה

עוגת גבינה, ביגה (צילום: אסף לוי,  יחסי ציבור )
עוגת גבינה, ביגה|צילום: אסף לוי, יחסי ציבור

עוגת גבינה אפויה, ג'לטריה

העוגה של הג'לטריה הגיעה עם קופסה של רוטב קרמל מלוח וקופסה נוספת של פירורי שטרויזל חמאה (עדיין חמים מהתנור!). שפכנו את הרוטב על העוגה, הוספנו את הפירורים (תוך שאנחנו מתאפקים לא לחסל אותם) וגילינו עוגה שבלי הרוטב הרגישה קצת לימונית מדי, אבל עם רוטב הקרמל התאזנה לכדי עוגה טעימה ולא כבדה מדי. והפירורים האלה? חמאתיים, פריכים ופשוט מושלמים. שווה לקנות את העוגה הזו רק עבורם.

מחיר: 140 שקלים.

ג'לטריה. אורי צבי גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב

עוגת גבינה, ג'לטריה (צילום: אורי אשת,  יחסי ציבור )
עוגת גבינה, ג'לטריה|צילום: אורי אשת, יחסי ציבור

טורטה ריקוטה דולצ'ה, ביסקוטי

כל העוגות שטעמנו השנה מביסקוטי היו טעימות מאוד, ומעל כולן התייצבה בגאון העוגה הזו, שבמבט ראשון לא נראתה משהו מיוחד, אבל התיאור שלה בהחלט סקרן: עוגת גבינת ריקוטה על בסיס עוגיות חמאה, בשילוב נוגט ואגוזים ובעיטור שטרויזל פריך. ואז גם טעמנו אותה, וקשה היה לעצור את קריאות ההנאה. היו מי שקראו לה "עוגת הגבינה שגם שונאי עוגות הגבינה יאהבו". טעם הגבינה בה עדין יחסית, והשילוב של שכבת הנוגט האגוזית והעבה ושכבת הפירורים הפריכה יוצר הרגשה של חטיף שוקולד עשיר ומושחת במיוחד.

ואם מדברים על העוגות של ביסקוטי אי אפשר לא לציין גם את עוגת ה"קלופיתה", מין מאפה יווני מבצק פילו שממולא בסולת, שמנת וחלב, עם סירופ תפוזים. הקינוח מגיע עם הוראות - צריך לחמם אותו בתנור 10-15 דקות ואז לשפוך עליו את סירופ התפוזים שמגיע בצד. התוצאה היא שילוב בין עוגת גבינה לבקלוואה לא מתוקה מדי, וזו הייתה העוגה הכי מקורית שטעמנו השנה.

מחיר: 58 שקלים לפס טורטה, 112 שקלים לעוגה עגולה קטנה, 168 שקלים לגדולה. 68 שקלים לקלופיתה.

ביסקוטי. הירקון 67, בני ברק. העצמאות 104, פתח תקווה

פאי ריקוטה, ביסקוטי (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פאי ריקוטה, ביסקוטי|צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עוגת גבינה אפויה, דלאל

זו הכי קלישאה בעולם, אבל עוגת הגבינה האפויה של דלאל הייתה רכה ואוורירית ממש כמו ענן. בדרך כלל עוגות גבינה קרות הן קלילות יותר, והעוגות האפויות הן הצד הכבד והעשיר יותר של משפחת עוגות הגבינה, אבל בדלאל הצליחו לייצר עוגה אפויה עם רכות ואווריריות של עוגה מוקצפת, שמצליחה להיות עדיין עשירה וחגיגית. מבין כל העוגות הקלאסיות שטעמנו השנה, וטעמנו המון, זו של דלאל הייתה הכי מהנה וזו שהכי רצינו לקחת ממנה עוד ביס אחד (ואז עוד אחד).

מחיר: 90 שקלים לעוגה קטנה, 145 שקלים לגדולה.

דלאל הקונדיטוריה, שבזי 10, תל אביב 

עוגת גבינה קלאסית, דלאל (צילום: מאיר כהן,  יחסי ציבור )
עוגת גבינה קלאסית, דלאל|צילום: מאיר כהן, יחסי ציבור

טארט מסקרפונה תותים, ג'ייקובס

אולי זה קשור לעובדה שהחודש הוא שירת הברבור של התותים בארץ, אבל הטארט היפה הזה של ג'ייקובס היה נהדר בעינינו. התחתית שהושרתה באמרטו קיבלה טעם של שקדים והשתלבה מעולה עם שכבת ריבת התות וקרם המסקרפונה שהיה עשיר, אבל לא מדי, והתותים הטריים מלמעלה הפכו את העוגה לקלילה יחסית וכזו שאפשר לאכול ממנה לא מעט. 

מחיר: 79 שקלים.

ג'ייקובס, איתן 1 (מתחם הקאנטרי החדש), קריית אונו. החרושת 19, רמת השרון 

טארט תותים ומסקרפונה, ג'ייקובס (צילום: בני גם זו לטובה,  יחסי ציבור )
טארט תותים ומסקרפונה, ג'ייקובס|צילום: בני גם זו לטובה, יחסי ציבור

עוגת גבינה "מלגה", בנדיקט 

בנדיקט התחילו למכור השנה עוגות לחג, ועוגה אחת תפסה אותנו במיוחד, עוגת המלגה. הקונספט של גבינה עם רום וצימוקים אמנם נשמע קצת כמו משהו של פעם, אבל השילוב של הגבינה הקרמית עם הצימוקים הרכים והמעט אלכוהוליים היה משובח ממש. זו אולי עוגה ל"מיטיבי לכת", אבל שווה לכם לנסות אותה, אנחנו התאהבנו.

מחיר: 98 שקלים

להשיג רק בשלושת סניפי בנדיקט הבאים: בנדיקט רוטשילד - שדרות רוטשילד 29 ת"א; בנדיקט הרצליה - האצל 1 פינת רמת ים הרצליה; ובנדיקט בילו - בוסי סנט ג'ורג' 9 קריית עקרון.

 

עוגת גבינה מלגה, בנדיקט (צילום: שרית גופן,  יחסי ציבור )
עוגת גבינה מלגה, בנדיקט|צילום: שרית גופן, יחסי ציבור

קראנץ גבינה, שמו הקונדיטוריה

השנה היו לא מעט עוגות שמרים מנצחות, דווקא בשבועות. הקראנץ של שמו אמנם התאפיין בבצק קצת פחות מושחת מזה של מימי, אבל טעים לא פחות. דווקא המלית פה הייתה השיחוק, והיא הייתה רבה מאוד, דחוסה כמו שצריך ובעצם סוג של עוגת גבינה אפויה שמתחבאת בתוך מעטפת פריכה של בצק טעים. משהו כמו השילוב המושלם בין עוגת שמרים רגילה לעוגת גבינה אפויה שיצר את העוגה שהיינו רוצים שסבתא שלנו תדע להכין.

מחיר: 45 שקלים.

להשיג ברשת קונדיטוריות שמו

קראנץ גבינה, שמו (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
קראנץ גבינה, שמו|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

קינוח מוס גבינה אישי, בייקרי

אי אפשר שלא להזכיר את עוגת הגבינה "קופי בר" של הבייקרי, שהיא עוגת הגבינה האפויה הכמעט אולטימטיבית. אם אתם פחות מחובבי הגבינה האוורירית ואוהבים את העוגה שלכם קצת יותר דחוסה ועשירה, אי אפשר לטעות איתה. אבל השנה באנו לדבר דווקא על קינוח מוס הגבינה האישי, שלא רק שהיה יפה כמו בפטיסרי בצרפת, הוא היה גם טעים בהתאם. מוס גבינה קליל שממש נמס בפה במילוי של קרם פירות יער מתוק ותחתית הורסת של ממש מפיסטוקים. אם אתם מחפשים איך להתפנק לבד השנה בלי כל המשפחה, זה הקינוח שלכם.

מחיר: עוגת גבינה קופי בר - 92 שקלים. מוס גבינה אישי - 24 שקלים.

להשיג בסניפי הבייקרי

מאפה גבינות וארטישוק, דניאל לילה (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
מאפה גבינות וארטישוק, דניאל לילה|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

בונוס: מאפה גבינות וארטישוק, טאטי לחם

אמנם לא מדובר בקינוח אבל היינו חייבים להכניס את המאפה הלוהט הזה של טאטי לחם לרשימה. מדובר בעוגת שמרים עגולה, אבל מלוחה, עם מילוי גבינתי בטעם עדין של ארטישוק בתוך בצק שמרים רך מבפנים ופריך מבחוץ. תוך פחות מדקה התחלפו חיתוכי הסכין העדינים בקריעת חתיכות בידיים, ואנחנו מוכנים שהוא יככב אצלנו בכל ארוחה, בחג השבועות ומחוצה לו.

מחיר: 56 שקלים למאפה קטן, 129 שקלים לגדול.

להשיג בטאטי לחם. דרך השלום 53, גבעתיים; אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד

מוס גבינה אישי של בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי)
מוס גבינה אישי של הבייקרי. אלוהי|צילום: עידית בן עוליאל, בייקרי