אין תמונה
נוסעים לצפון? מה דעתכם על קצת אוכל גרוזיני על הדרך

חגיגות ופסטיבלים

פסטיבל היין במטה יהודה
ב-24 באוקטובר ייצא לדרך פסטיבל היין המסורתי באזור מטה יהודה, בהשתתפותם של עשרות יקבים מהמועצה האזורית ביניהם טפרברג, קדמא, כרמי יוסף וסוסון ים. במהלך האירועים ייערכו סיורים מודרכים בין הכרמים וביקבים המשתתפים, ובאירוע הפתיחה בחמישי הקרוב בפארק מיני ישראל יתקיימו טעימות יין. המחיר: 100 שקלים למשתתף.

לכל הפרטים

פסטיבל הודי באינדירה, תל אביב
ב-26 לאוקטובר יחגגו במסעדת אינדירה את הדיוואלי – פסטיבל אורות הודי מסורתי. בתפריט: סמוסה בשר ואפונה עם עשבי תיבול הודים, כנפי עוף טנדור במרינדה הודית על גחלים, שיש קבב בשום, ג'ינג'ר, בצל ותבלינים הודים; גלידת צ'אי הודית ועוד. 

 אינדירה, שדרות שאול המלך 4, תל אביב, 03-6954437.

בואו לאכול איתנו גם בפייסבוק

ביר גרדן בשרונה, תל אביב
ב-29-30 באוקטובר יתקיים במתחם שרונה בתל אביב פסטיבל בירה מיוחד, במקביל לחגיגות האוקטוברפסט ברחבי העולם. האירועים יחלו בשעה שבע בערב ויכללו מנות בוואריות כמו נקניקיות, בשרים ופרעצלים לצד סוגים רבים ומיוחדים של בירות.

מסיבת Halloween ב-Bourbon Street, הרצליה
ב-31 באוקטובר תיערך בברבן סטריט חגיגת האלווין, שבמסגרתה יוצעו במקום מנות כמו המבורגר ג'וסי לוסי ממולא גבינות שיוגש עם מזרק שום-פרמזן (65 שקלים); המבורגר האפיפיור עם עוף, פסטו, מוצרלה ומזרק רוטב קיסר (56 שקלים); והמבורגר מיס פיגי מבשר לבן עם ריבת בייקון, גבינה ומזרק חמאת שום (62 שקלים).

Bourbon Street, מנופים 8, הרצליה, 1-700-50-665

האלווין באוליב ליף, תל אביב
המסעדה הכשרה במלון שרתון חוגגת האלווין עם מנות דלועים שיוגשו בין 26 לאוקטובר ל-7 לנובמבר. בין המנות: פטוצ'יני דלעת עם רוטב שמנת קלאסי; מרק דלעת, קינמון וסוכר חום עם שמנת מתוקה וגרגירי דלעת קלויים; סביצ'ה לברק עם עגבניות, כוסברה ורצועות דלעת, מוגש עם צ'יפס דלעת; וקרפצ'ו דלעת וספגטי דלעת בתיבול חומץ תפוחים וחמוציות מיובשות.

אוליב ליף, שרתון תל אביב, הירקון 115, תל אביב, 03-5219300 

אין תמונה
סטייק בטיביס, חגיגת שפים

מה אוכלים בסופ"ש?

שוק סוף שבוע בכרמי יוסף
בשישי הקרוב, מתשע בבוקר, יתקיים בכרמי יוסף שוק של מכירת תוצרת מקומית כמו שמני זית, תבלינים, יינות ייחודיים, ירקות ופירות אורגניים, חלבה, טחינה, קפה ועוד. לצד עשרות דוכנים של חומרי גלם יוצעו שם גם מאכלים כמו מרק קובה, דים סאם, אוכל דרוזי ומגוון משקאות.

לכל הפרטים

תפריט חדש במסעדת שותא הגרוזינית, קיבוץ שמרת
המסעדה הגרוזינית יוצאת בתפריט חורף ובו מנות כמו אג’פסאנדלי - סלט ירקות חם עם תפוח אדמה, גזר, חצילים ועגבניות (28 שקלים); פארקי לוביו – תבשיל שעועית ירוקה טרייה עם עגבניות, אורגנו טרי ופלפל אדום (36 שקלים), תביליסורי - תבשיל קדרת עגל עם יין אדום, שזיפים שחורים ודובדבנים (92 שקלים); וקופאטי - נקניק עגל ביתי מטוגן בשמן זית (80 שקלים).

שותא, קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה, 04-8219208

עוד באוכל טוב:

 

בית סגל בופה (צילום: באדיבות המקום)
בופה נעים בבית פרטי|צילום: באדיבות המקום

ארוחת שפים מיוחדת סביב הקובה ביף במסעדת טיבי'ס, ורד הגליל
ביום חמישי, 30 באוקטובר, יארח השף חיים טיבי את השפים מאיר אדוני, אבי שטייניץ, מיקה שרון וערן שוורצברד במסעדתו אשר בוורד הגליל. השפים יגישו במקום מנות עם בשר קובה ביף כמו קובה בורגר עם ריבת בצל וקרם וואסבי; צ'וריסוס בשר קובה ושומן לב; ולשון כבושה ומעושנת בקרם תירס, פטריות יער חרוכות בפלנצה וביצה עלומה. הארוחה תתחיל בשבע בערב ומחירה יעמוד על 310 שקלים לסועד.

טיבי'ס, חוות ורד הגליל, 04-6330885 

חגיגות אוקטוברפסט בטאפאס אחד העם, תל אביב
השף יונתן רושפלד עורך חגיגת בירות עד תחילת חודש נובמבר בטאפאס אחד העם. במסגרת החגיגות יוגשו במסעדה בירות במחירים מיוחדים ובין השעות 18:30-20:00 יוצעו בירות במבצע של אחד פלוס אחד.

טאפאס אחד העם. אחד העם 27, תל אביב. 03-5666966

ימי רביעי מעושנים במסעדת NG, תל אביב
המסעדה מציעה בימי רביעי תפריט מעושנים מיוחד של השף רוברט קלוגר. בתפריט- ירקות בלאדי מעושנים ולבנה כבשים (47 שקלים), פיקניה מעושנת (33 שקלים) , ברוסט לבן (31 שקלים), ברווז מעושן (37 שקלים), סלט קצבים- נתח קצבים מעושן איולי מח עצם ורוקט (67 שקלים) ועוד.

NG. אחד העם 6 נווה צדק, תל אביב. 03-5167888

שירות משלוחים חדש מבית מינה טומיי מרקט, תל אביב
מסעדת מינה טומיי מרקט החלה בשירות משלוחים שבמסגרתו מוצעות מבחר מנות שמתאימות למשלוחים, עד הבית כמו מרק אודון עוף (44 שקלים), ספייסי טונה רייס קייק (39 שקלים), נאמס ויאטנמי (39 שקלים), ומלאי כופתא (37 שקלים). המשלוחים מגיעים למרכז תל אביב ולאזור הצפון הישן, בעלות של 7 שקלים למשלוח.

לכל הפרטים 

קפה קפה ארוחת בוקר (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
ארוחות בוקר חדשות מסגנונות שונים בקפה קפה|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ומה אוכלים בבוקר?

ארוחות בוקר חדשות ברשת קפה קפה ברחבי הארץ
רשת קפה קפה מציעה מגוון ארוחות בוקר חדשות כמו למשל בוקר לבורטוריו ובו ברוסקטה עם גבינת שמנת, סלמון מעושן, בצל ירוק וביצי עין עם מטבל פטה, אבוקדו וממרח ארטישוק; בוקר דונקי ובו חביתה עם פלפל, בצל, פטריות וגבינה צהובה עטופה בטורטייה צרובה בטוסטר; ובוקר רובן ובו שקשוקה עם נקניקיות מרגז, לחם פרנה, מלפפון חמוץ וטחינה.

לכל הפרטים

ארוחת בוקר בבית סגל, מושב תלמי אלעזר
בכל יום שישי מציעים בבית סגל (בית פרטי ולא שגרתי בו עורכים בני המשפחה ארוחות מיוחדות) בראנץ' רחב ידיים הכולל לבנה תוצרת בית בשמן זית; חצילים על האש; מרק צזיקי קר עם שמיר, נענע וצנונית מגוררת; ביצת עין על מצע אורז בסמטי ושומשום; חביתה עם בצל ועשבי תיבול; פוקצ'ה בעשבי תיבול וכן ספיישלים מתחלפים על פי רצון המארחים.

לכל הפרטים

מאפייה חדשה בשם הלחם מקסים נפתחה בתל אביב
מאפיית הלחם מקסים מזכרון יעקב פתחה סניף נוסף ברחוב דיזנגוף בתל אביב. במקום נמכרים מגוון לחמים, מאפים מלוחים ומתוקים, עוגות, עוגיות וכריכים. בין המבחר הקיים למשל- לחם אגוזים ותאנים; חלה קלאסית; קרואסון שקדים; פיננסייר פירות; עוגת גזר; ועוגיות שוקולד צ'יפס. 

הלחם מקסים. דיזינגוף 154, תל אביב. 03-6528873

>> לכל חדשות האוכל