אוכל
בין כרמים סטייק אנטרקוט (צילום: טל פז תקשורת, mako)
סטייק בבין כרמים. לא מתחכם ומחומרי גלם מקומיים
|
צילום: טל פז תקשורת, mako

בין הרים ובין כרמים: מסעדה חדשה מתמקמת באחת הנקודות היפות בארץ

בין כרמים, שהתמקמה במלון הבוטיק אמירי הגליל, מתחברת לנוף המטריף שמקיף אותה ומגישה תפריט שמתבסס על חומרי גלם מקומיים וארוחות שוות במחיר אחיד. ואם זה לא מספיק, אז ארוחת הבוקר המעולה פתוחה לקהל הרחב ולא רק לאורחי המלון

ריטה גולדשטיין | אוכל טוב | פורסם 21:25 03.05.15 

שנה גודל אות

  • בין מטעי זיתים לכרמי ענבים, באמצע חורש טבעי וצופה על נוף מטריף, נמצא מלון הבוטיק המוכר אמירי הגליל. לאחרונה התחדש המלון במסעדה חדשה, בין כרמים שמה, כך שגם מי שלא נשאר לישון יכול לבוא וליהנות מכל הטוב הזה.
בין כרמים סטייק אנטרקוט (צילום: טל פז תקשורת, mako)
סטייק בבין כרמים. לא מתחכם ומחומרי גלם מקומיים
|
צילום: טל פז תקשורת, mako



עוד חדשות אוכל בפייסבוק שלנו

"המסעדה עצמה נמצאת באחד המקומות היפים ביותר בארץ, יש מכאן נוף מדהים ואנחנו שמים כאן דגש על שימוש בחומרי גלם שמיוצרים בסביבתנו", מספר לנו שף המסעדה איתי לייבוביץ. "בשנים האחרונות פעלה במלון מסעדת שף, אך הוחלט לסגור אותה ולשנות את המקום כך שהוא יתמקד באוכל מצוין ופחות בפרזנטציה מודרנית ומשוכללת".

לייבוביץ הפעיל בשמונה השנים האחרונות מסעדה אסייתית בצפת, וכשהחליט להיכנס לבין כרמים החדשה נעזר בייעוץ הקולינרי של השפית אביטל שדות.

המסעדה מציעה ארוחה במחיר קבוע של 128 שקלים לסועד, הכוללת לחם מחמצת שנעשה במקום עם 6 מאזטים כמו ממרח בלקני של שעועית לבנה וקונפי שום; ממרח עדשים כתומות; טפנד עגבניות מיובשות; חצילים בוויניגרט כוסברה; וממרח בטטה עם אגוזי פקאן, מנה עיקרית לבחירה מתוך ההיצע היומי כמו מדליוני סינטה צרובים עם מלח ים אטלנטי וצ'ימצ'ורי; סינייה טלה ועגל בטחינה; פרגית צלויה ברוטב יין אדום, תאנים מיובשות וקורנית; או סלמון אפוי בתנור עם זיתי קלמטה ועגבניות שרי צלויות בשום וקורנית.

הרבה בשר, אבל ידידותי לצמחונים 

אז הדגש בבין כרמים הוא על הבשר, אבל גם צמחונים וטבעונים יימצאו אפשרויות שוות עם מנות כמו פטריית פורטבלו במילוי בטטה ופקאן או מנה צמחונית של אטריות עם 3 סוגי פטריות, ריחן ושמן שומשום. בגזרת המתוקים תוכלו להתפנק על טארט לימון ופיסטוק עם קרם קוקוס וחלבה או פאי תפוחים.

בין כרמים קינוח שוקולד (צילום: טל פז תקשורת, mako)
קינוח שוקולד מול הנוף
|
צילום: טל פז תקשורת, mako

עוד באוכל טוב:

בין כרמים היא מסעדה כשרה, אך בתור מסעדת המלון היא פועלת בערבי שישי, ומגישה תבשילים וקדרות. התפריט של יום שישי שונה וגם מחיר הארוחה – 138 שקלים לסועד. ארוחת הבוקר של המלון פתוחה גם לאורחים מבחוץ ומוגשים בה מבחר לחמים בייצור עצמי, גבינות שמכינים במקום כמו גבינה ביין או גבינה מתובלת בעשבים, גרנולה שמכינים במקום, חלבה מקומית ומבחר מנות חמות. ארוחת הבוקר מוגשת בין השעות 8:00-11:00, והמחיר לסועד הוא 65 שקלים.

בין כרמים פרגית בדבלים (צילום: טל פז תקשורת, mako)
דגש בשרי אך עם אופציות צמחוניות וטבעוניות
|
צילום: טל פז תקשורת, mako

ההקפדה על חומרי גלם מקומיים לא נעצרת באוכל - תפריט היין של המסעדה יציע יינות של יקבים הסמוכים למקום, ובבין הכרמים יקדמו שיתופי פעולה יקבים מקומיים כמו דלתון, הרי גליל או יקב דרור. במסגרת שיתוף הפעולה ייערכו סיורים בסופי שבוע וסדנאות יין.

בין כרמים. אמירי הגליל, סמוך למושב אמירים. 04-6989815. ראשון-שישי 19:00- אחרון הסועדים. כשר (אך פתוח ביום שישי בערב).

>> לכל חדשות האוכל