מסעדה חדשה שנפתחת בחיפה זה כבר לא אירוע נדיר כמו שהיה עד לפני כמה שנים, והעיר כבר מזמן הפכה למוקד קולינרי מעניין במיוחד. אבל מסעדה מושקעת שנפתחת בחלק הצפוני של העיר (זה שקרוב יותר לאזור הקריות) היא עדיין לא עניין שבשגרה.

את מומו החדשה פתחו ממש השבוע ארבעה שותפים, ארבעתם חברי ילדות שחולמים כבר שנים לפתוח עסק יחד; יוחאי אסולין, שהיה בעבר בעלים של כמה פאבים בחיפה ועזב את תחום המסעדות ל-10 שנים; מושיק שלומי, דיג'יי מקומי שדורג בעבר ברשימת 100 הדיג'ייז הטובים בעולם; יוראי כהן שניהל בעבר כמה מסעדות בתל אביב; וירון מדינה שהוא בכלל מעצב שיער. הארבעה שכרו את שירותיו של השף ליאור משה (שימש בעבר כשף של מסעדת וינו סוקה בהרצליה שנסגרה) ואת הקונדיטור תום יצחקי, וכולם יחד אחראים על בר המסעדה שגם מחזיק בתפריט אלכוהול לא קטן בנוסף לתפריט האוכל. "אני לא מתבייש להגיד שהלכנו על מקום מאוד תל אביבי באווירה ובתפריט" מספר מושיק שלומי. "זה לחלוטין משהו שמאוד חסר פה באיזור". מומו החדשה מכילה 120 מקומות ויש בה גם בר גדול. "למרות שחיפה מאוד התפתחה בשנים האחרונות", אומר השף ליאור משה, "אין עוד ממש מקום בקונספט הזה - מאוד מודרני ועם הרבה אווירה צעירה וסטייל".

התפריט במקום כולל מנות שהשותפים קוראים להן "מנות כיפיות שמתאימות לשרינג", וכמו הרבה מסעדות בסגנון, הוא כמובן כולל המון להיטים מכמה סוגי מטבחים, כדי שכל אחד יוכל למצוא בו מנה שמתאימה לו. כל המנות אגב, מגיעות בגודל בינוני וללא חלוקה לראשונות ועיקריות. "לא הלכנו פה על אוכל מסובך שכולל אספרגוס, כמהין ודברים כאלה, אלא פשוט אוכל טוב של ברים. העיקר שיהיה טעים", מסכם משה.

אז מה אוכלים פה? תוכלו למצוא כאן מנות כמו סביצ'ה מוסר עם בצל, עשבי תיבול, צ'ילי, פרי העונה וגספצ'ו (54 שקלים); סלט פפאיה תאילנדי עם נתחי דג בטמפורה, מלפפון, שעועית ירוקה ועגבניות שרי (58 שקלים); מעורב דגים עם בצל מקורמל, עשבי תיבול, פילה חציל קלוי, טחינה הר ברכה וסלסת עגבניות (64 שקלים); סיגר טלה עם בצל מקורמל, ראס אל חנות, צנוברים וטחינת קארי (45 שקלים); וכמובן, המנה הכי פופולרית בישראל כרגע - עראייס עם טחינת עמבה, סלסת עגבניות, סלט רוקולה וצ'יפס הולנדי (62 שקלים).

קרפצ'יו חציל קלוי, momo (צילום: מושיק שלומי, יחסי ציבור)
קרפצ'יו חציל קלוי. מומו|צילום: מושיק שלומי, יחסי ציבור

התפריט מכיל גם אגף איטלקי שכולל מנות כמו פיצה עם עגבניות, ארטישוק רומאי, קונפי שום, מוצרלה, עלי רוקט ופרמזן (56 שקלים); סוכריות פסטה עם פולנטה, תרד ריקוטה, חמאת מרווה, ארטישוק, עגבניות, קונפי שום, צ'יפס מרווה ופרמזן (69 שקלים); וניוקי עם פילה לברק, חמאת עגבניות, עגבניות שרי, במיה ובזיליקום. אגב, בר של ממש לא באמת יכול להתקיים בלי אוכל אמריקאי, אז תמצאו כאן גם נאגטס עוף עם צ'יפס הולנדי, מיונז ורוטב ברביקיו (58 שקלים); והמבורגר אנטרקוט 220 גרם עם רוטב ברביקיו, גבינת צ'דר, חסה, סטייק עגבנייה בגריל, טבעת בצל פריכה ומלפפונים חמוצים עם צ'יפס הולנדי (65 שקלים) שיתחרה בלא מעט המבורגרים מצטיינים אחרים בעיר.

momo, חלל המסעדה (צילום: מושיק שלומי, יחסי ציבור)
מעירים את החלק הצפוני של חיפה. מומו|צילום: מושיק שלומי, יחסי ציבור

לצד כל האוכל, יש כאן גם כאמור תפריט אלכוהול רחב במיוחד, מבחר די גדול של יינות, כולל לא מעט יינות בכוסות, ממחירים של החל מ-27 שקלים לכוס, וגם תפריט קוקטיילים מקורי שכולל קוקטיילים כמו Big Apple - ג'ין בומביי, גרייגוס אגס, סירופ מרווה, מחית תפוחים וביטר סלרי (47 שקלים); או Vintage Sunset שכולל בקרדי אוקהארט, קמפרי, סירופ שקדים ומיץ רימונים (47 שקלים). בצדו המתוק של התפריט תוכלו למצוא קינוחים כמו פחזניות ממולאות במסקרפונה ברוטב קרמל; קרם ברולה בטעם תפוז בננה או בר שוקולד בלגי ואגוזי לוז (כל הקינוחים יעלו לכם 45 שקלים), וגם קינוחי ספיישל שמתחלפים מעת לעת.

קינוח שוקולד בלגי ואגוזי לוז, momo (צילום: מושיק שלומי, יחסי ציבור)
קינוח שוקולד בלגי ואגוזי לוז. מומו|צילום: מושיק שלומי, יחסי ציבור

Momo KItcken and bar. אחי אילת 7, חיפה. ראשון עד שבת, 19:00 עד אחרון הסועדים. טלפון: 055-9549999. לא כשר