אוכל
אוטלו גלידה דיזנגוף (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

טעמנו את הגלידה שמטריפה את תל אביב

הטרנד האיטלקי הכי שווה מגיע לאוטלו ברחוב דיזנגוף: ברז של שוקולד חם שנמזג לתוך גביע, פלוס גלידה איטלקית רכה בשלל טעמים. המקום מושקע ונעים, הברז הוא סוג של התגשמות חלום, יש שוקולד איכותי לקחת הביתה - נשאר רק לשפר את הגלידה עצמה, ואנחנו עוברים לגור שם

ריטה גולדשטיין | אוכל טוב | פורסם 13:10 09.08.17 

שנה גודל אות

נתחיל בסוף: יש גלידות טובות יותר מאלו של אוטלו, הגלידרייה החדשה והנוצצת שנפתחה השבוע בפינת הרחובות דיזנגוף ובן גוריון בתל אביב. ארטה, אניטה, בוזה, וגם השכנה החדשה יחסית קרם (Creme) מבית R2M הן דוגמאות לכאלה. ועדיין, אוטלו החדשה מצליחה להיות תוספת מעניינת ויוצאת מגדר הרגיל בקיץ הנוכחי, כזאת שבהחלט שווה לכם (ולילדים שלכם) להכיר.

באוטלו משלבים בין שתי אהבות מתוקות: שוקולד בעבודת יד וגלידה, שכאן היא גלידה איטלקית רכה המבוססת על חומרי גלם שמגיעים מאיטליה. בין הטעמים שמככבים בוויטרינה תמצאו פיסטוק טהור (הטעם הטוב ביותר שניסינו במקום), שוקולד חלב, וניל מדגסקר, ג'אנדויה, קרם חלב, נוטלה על קרם חלב, טירמיסו, בוטנים מלוחים ושוקולד, בננה-פקאן ושוקולד לבן עם אגוזי לוז. לצד הטעמים החלביים יש גם שפע טעמים טבעוניים וסורבטים כמו לימון, תות שדה, פטל-דובדבן, שוקולד מריר (70 אחוז), קרם לוטוס וקוקוס.


אוטלו גלידה  (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
אוטלו. חלום שמתגשם
|
צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

אבל לא רק חומרי הגלם איטלקיים; ההשראה למקום (והגימיק האמיתי שלו) נלקחו מגלידרייה מפורסמת שקיימת ופועלת באיטליה זה שנים, ובה מוזגים שוקולד חם מתוך ברז היישר אל תוך גביע גלידה. באוטלו בוחרים בין שוקולד לבן לשוקולד חלב (לצערם של חובבי השוקולד המריר), ובשלב הבא עוברים לזילוף מלא חן של הגלידה האלסטית בתנועות סיבוביות לתוך הגביע. לאחר מכן מוסיפים מעל הכל ופל עגול, להשלמת החוויה, וגם סוכריות ושלל קישוטים נוספים למעוניינים.

אוטלו גלידה שוקולד (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ויש גם שוקולד. אוטלו
|
צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

התוצאה הישראלית דומה מאוד לזאת של הקונספט שהכרנו באיטליה, אבל נדמה שלאוטלו יש עוד לא מעט עבודה לעשות כדי להגיע לרמת השלמות האיטלקית. נפתח בדברים הטובים: השירות במקום היה נהדר, וכך גם האסתטיקה שלו והאווירה הכיפית ושוקקת החיים (בניגוד לגלידריות אחרות - אוטלו היא מקום עצום ויפהפה שמכבד את חובבי הגלידה גם בספסלים ומקומות ישיבה מבוקשים על רחוב דיזנגוף, כך שלא צריך לעמוד ולאכול את הגלידה על המדרכה. זה כשלעצמו שינוי מרענן).

גם המחיר כאן בהחלט ידידותי: 12 שקלים למנת ילדים בגביע, 17 למנה של גביע קטן עם שני טעמי גלידה ו-22 לגביע גלידה בינוני עם 3 טעמים. בנוסף, ניתן לרכוש את הגלידה במשקל הביתה ב-48 שקלים לחצי קילוגרם ו-89 לקילוגרם. לגלידה ניתן להוסיף קצפת (3 שקלים), גביע מצופה בשוקולד ואגוזים (3 שקלים) או אקסטרה מנת שוקולד (3 שקלים). לטעמנו, לפחות, מדובר בהוצאה סבירה, בוודאי בתחום גלידות הבוטיק.

אוטלו גלידה פיסטוק דיזנגוף (צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב)
ורוקי רואוד
|
צילום: ג'רמי יפה, אוכל טוב

ולצד החיובי פחות: לבד מהפיסטוק הטהור וטעם הקרמל המלוח המהנה, רבים מטעמי הגלידה במקום היו מתוקים מאוד, או סתם פחות מרשימים (בטח בעידן שבו כל גלידרייה מתפארת בטעמים מקוריים ומפתיעים), וגם הגביע עצמו היה מעט קשה מדי. ועדיין, בשורה התחתונה מדובר בתוספת מרעננת לסצנת הגלידריות השוקקת בישראל - המצטרפת לשלל המקומות שמרימים את רחוב דיזנגוף שהופך לאחרונה לחתיכת מוקד בילוי (סוסו אנד סאנס, קפטן קארי וגלידריית קרם המדוברת).

אגב, מלבד גלידה מציעים כאן גם שוקולד בעבודת יד לרכישה הביתה - שוקולד מריר עם שקדים וקריספי בננה, שוקולד לבן ופיסטוק עם קריספי פטל, שוקולד מריר עם אגוזי לוז, שוקולד חלב עם נגיעות מלח, שוקולד לבן וסוכריות קופצות ושוקולד חלב, שקדים ומנגו (26 שקלים לטבלת שוקולד). בקרוב יוגשו במקום גם קינוחים מבוססי גלידה ושוקולד, כך שיש עוד למה לצפות.

אוטלו (OTELLO). דיזנגוף 165, תל אביב.