במיקום הכי לא צפוי באשדוד, במרכזה של שכונת מגורים, שוכנת לה המסעדה (יש מי שיקראו לה פאב) גמברינוס. המסעדה, שכבר הפכה לסוג של אגדה בעיר, יכולה להיראות קצת מוזר למי שלא מכיר את סצנת הבילויים השוקקת להפתיע של אשדוד. כמעט בכל יום בשבוע המקום העצום הזה מתמלא עד אפס מקום, כולל תורים לא קצרים של ממתינים. העיצוב מזכיר פאבים תל אביביים של שנות ה-90 (כאלה שחשבו שכך אמור להיראות פאב בריטי עתיק) עם המון עץ כהה וחביות, אבל פה בעצם טמון סוג הקסם של המקום - שילוב של חביבות ונדיבות עם משהו קצת מיושן שלא ממש מתעניין בטרנדים.


המגוון של הבירות בגמברינוס עצום, אבל הוא לא ממש רשום בשום מקום. המלצרים (כולם גברים צעירים) כמעט תמיד ישאלו אתכם אילו בירות אתם אוהבים לשתות, וימליצו לכם על משהו דומה מהתפריט, או יביאו לכם כמה טעימות. בכלל, השירות פה ענייני ומהיר במיוחד, בלי יותר מדי גינוני נחמדות מעושים.

קלמארי מטוגן, גמברינוס (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
המלווה המושלם לבירה. קלמרי מטוגן בגמברינוס|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

לעומת היצע הבירות, תפריט האוכל בגמברינוס לא גדול במיוחד, אבל כמעט כל מנה בו היא הצלחה. וכאן מגיעה האזהרה ראשונה: המנות פה ענקיות. לא סתם גדולות, אלא מנות ענק של ממש, שכבר כמעט לא רואים במסעדות בארץ. אזהרה שנייה: כמו העיצוב, גם תפריט האוכל תקוע איפשהו בין שנות ה-80 ל-90, עם מנות כמו טוסטים עם תוספות או תפוח אדמה ברוטב שמנת פטריות מוקרם. למרות זאת, בניגוד להרבה מקומות אחרים, הביצוע פה הוא בדרך כלל חינני, כיפי ובעיקר טעים. כמעט על כל שולחן תראו פה את מנת הצ'יפס גמברינוס (30 שקלים) - הר של קוביות תפוחי אדמה פריכות ומעליהן הר נוסף של גבינה בולגרית מגורדת. נשמע כמו שילוב מוזר? חכו שתנסו אותו.


צלעות טלה, גמברינוס (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
כל הכמות הזו - ב-90 שקל. צלעות בגמברינוס|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

חוץ מהצ'יפס, אסור לוותר פה על מנת השרימפס בחמאה ושום (60 שקלים). חוץ מזה שמדובר בכמות שרימפס שלא תיאמן ביחס למחיר (אמנם קפואים, אבל מהזן האיכותי והשמנמן במיוחד), הרוטב פה הוא השיחוק האמיתי: תועפות של חמאה ושום, שחייבים לנגב עם לחם הפרנה שמגיע בצד.

מנת צלעות הטלה (90 שקלים) תפתיע את את כל מי שמכיר מנות צלעות טלה במקומות אחרים. אם התרגלתם לשלם מעל 150 שקלים עבור מנה של שתיים או שלוש צלעות, פה תקבלו חצי קילו של צלעות טעימות, שעשויות במקצועיות על הגריל. נכון שלא מדובר בצלעות מהסוג הטוב ביותר, או כאלה שמגיעות עם רוטב מפונפנן, אבל יחד עם תפוחי האדמה שמגיעים איתן, לא באמת צריך הרבה יותר מזה.

שרימפס בחמאה ושום, גמברינוס (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
מתי בפעם האחרונה ראיתם כל כך הרבה שרימפס בצלחת אחת?|צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

דווקא על הקינוחים בגמברינוס אפשר לוותר. שנות ה-80 היו פחות נחמדות אל הצד המתוק של הארוחה, וכאן מדובר בעוגות כבדות מאוד ומתוקות הרבה יותר מדי. עדיף להזמין עוד צלחת שרימפס או קלמרי מטוגן לסיום הארוחה.

גמברינוס היא אולי לא המסעדה הכי מקורית או מיוחדת בעולם, אבל היא מספקת חוויה שכבר קשה מאוד למצוא - אוכל טעים מאוד, לא יקר, כזה שפשוט כיף לאכול בלי יותר מדי גינונים. שווה להגיע לביקור גם אם אתם גרים מחוץ לעיר, ולזכור שבשעות הערב מדובר בנסיעה של קצת יותר מחצי שעה מתל אביב. לא סיפור גדול.

גמברינוס, הציונות 45, אשדוד. 08-8655719. לא כשר

>> מחפשים עוד מסעדות שוות קרובות לבית?

>> והנה מתכונים מעולים לפסח